Sağlık Küçük Hücreli Akciğer Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Küçük Hücreli Akciğer Kanseri İyileşir Mi, Tedavisi Var Mı?

Küçük Hücreli Akciğer Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Küçük Hücreli Akciğer Kanseri İyileşir Mi, Tedavisi Var Mı?

24.04.2021 - 13:58 | Son Güncellenme:

Küçük hücreli akciğer kanseri onlarca tür kanser çeşidinden bir tanesidir. Tıp alanında çok yaygın olarak bilinir. Küçük hücreli akciğer kanseri tedavisi gören hasta sayısı diğerlerinden daha azdır. Genel olarak farklı türleri de vardır. Buna ek olarak bazı belirtiler küçük hücreli akciğer kanseri göstergesi olabilir. Bu nedenle Küçük hücreli akciğer kanseri nedir gibi soruları sizler için derledik.

Küçük Hücreli Akciğer Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir Küçük Hücreli Akciğer Kanseri İyileşir Mi, Tedavisi Var Mı

Küçük hücreli akciğer kanseri her kanser türü gibi hücrelerle alakalıdır. Hücrelerin aşırı çoğalmasından kaynaklanan bir durumdur. Genel olarak tıp alanında tedavisi de bulunmuştur. Tabi ki de bu tedavi farklı kişilere farklı yanıtlar verebilir.

Küçük Hücreli Akciğer Kanseri Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Küçük hücreli akciğer kanseri akciğerde bulunan hücrelerin büyümesinin kontrol altına alınamamasıdır. Bu kadar çok kanser hücresinin üremesinin farklı sonuçları da olabilmektedir. Örneğin tümör gibi kitlesel hastalıkların önünü açabilmektedir. Bu nedenle küçük hücreli akciğer kanseri en çok dikkat edilmesi gereken kanser türlerinden bir tanesidir.

Küçük hücreli akciğer kanseri belli başlı semptomlara sahiptir. Bu semptomlar farklı bir durumun habercisi de olabilmektedir. Fakat bu semptomların fazla sayıda olması Küçük hücreli akciğer kanserinin habercisi olabilmektedir.

Haberin Devamı

Semptomlar da şu şekildedir.

Akciğerden gelen ve akan kanlı mukus sıvısı

Kısa ve kesik kesil yapılan solunum

Hırıltılı nefes alıp verme

Göğüste rahatsızlık ve ağrı

Anormal kilo kaybı

İştahsızlık

Kronik öksürük ve ses kısılması

Yorgunluk

Yüzdeki şişlikler

Küçük Hücreli Akciğer Kanseri İyileşir mi, Tedavisi Var mı?

Küçük hücreli akciğer kanseri tedavisinin en önemli durumu erken başlatılmasıdır. Aksi taktirde tedaviye yanıt verilmeyebilir. Tedavi için kullanılan yöntemler bellidir. Eğer hala geri döndürme şansı varsa birkaç ilaç ile gerçekleşebilir. Fakat küçük hücreli akciğer kanseri teşhisinde geç kalınmışsa ameliyat bir zorunluluktur.

Tüm akciğerin çıkarılması gerekir. Buna gerek kalmaz ise sadece tek bir akciğer lobu da çıkarılabilir. Bunun dışında akciğer lobunun segmentinin dışarı çıkarılması da bir diğer seçenektir. Buna ek olarak yeni bir akciğer de bağlanabilir. Tüm bu operasyonun nasıl ve hangi adımlar ile yapılacağı doktora bağlıdır. Her bir adım gerekli olmayabilir.

 

 

Yazarlar