Sarı Nokta Hastalığı

Sarı Nokta Hastalığı

Son dakika sarı nokta hastalığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sarı nokta hastalığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sarı nokta hastalığı haber sayfamızda...

Sarı Nokta Hastalığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 135 sarı nokta hastalığı haberi bulunmuştur.
Sinyalleri erkenden fark etmesi zor! Önlem alınmazsa görme kaybına bile yol açıyor
Sinyalleri erkenden fark etmesi zor! Önlem alınmazsa görme kaybına bile yol açıyor Yolda karşıdan karşıya geçerken arabaların hareket halinde olduğunun farkındasınız ama hemen yanı başınızdaki arabayı fark edemiyorsunuz. Ya da çevredeki eşyaları görseniz de karşınızdaki kişinin yüzünü seçemiyorsunuz. İşte bu durum sandığınız kadar masum değil. Bir göz hastalığının belirtisi olan bu durumlar önlem alınmadığı takdirde kişilerde görme kayıplarına dahi yol açabilir.
4.10.2023 Genel Sağlık
Özellikle 3'ü çok sık görülüyor! '40 yaş üstündekiler yılda bir kez muayene olmalı'
Özellikle 3'ü çok sık görülüyor! '40 yaş üstündekiler yılda bir kez muayene olmalı' Her yaş grubunda görülebilen göz hastalıkları günlük hayat akışını ciddi şekilde negatif etkileyebiliyor. Uzmanlar ise düzenli aralıklarla göz muayenesi olmanın bu tür sıkıntılara karşı alınabilecek en önemli önlemlerden biri olduğuna dikkat çekiyor. İşte göz sağlığımızı korumanın yolları.
3.09.2023 Genel Sağlık
Akdeniz tipi beslenme gözleri de koruyor
Akdeniz tipi beslenme gözleri de koruyor Yapılan araştırmalar sonucunda zeytinyağı, balık, taze sebze, meyveler ile et ve et ürünlerini kapsayan Akdeniz tipi beslenmenin göz rahatsızlıklarını azalttığı kanıtlandı.
19.08.2022 Ege
Aşırı güneş sarı nokta sebebi! 'Gözlük kullanmak şart'
Aşırı güneş sarı nokta sebebi! 'Gözlük kullanmak şart' Sarı nokta hastalığının 65 yaş üstü kişilerde görme kayıplarının en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, "Özellikle yoğun güneş ışığına maruz kalan kişilerde, sigara kullananlarda ve beslenme bozukluğu olanlarda sarı nokta hastalığının görülme sıklığı artıyor" dedi.
1.07.2022 Genel Sağlık
Kalıcı görme kaybı tehlikesi var! Yazın gözleri tehdit eden hatalı alışkanlıklar
Kalıcı görme kaybı tehlikesi var! Yazın gözleri tehdit eden hatalı alışkanlıklar Güneş sağlığımız üzerinde önemli faydalar sağlasa da, yaz aylarında yeryüzüne daha yoğun ve dik gelen zararlı UV ışınları cildimizin yanı sıra gözlerimizi de tehdit ediyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehdi Süha Öğüt, yaz aylarında gözlerimizi tehdit eden hatalı alışkanlıkları anlattı.
24.06.2022 Genel Sağlık
'Sigara kullanımı görme kayıplarına da yol açıyor'
'Sigara kullanımı görme kayıplarına da yol açıyor' Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Durlu, 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, birçok hastalığa neden olan sigara kullanımının görme kayıpları ve körlüğe de yol açtığını belirtti.
31.05.2022 Sağlık
Kadir İnanır gözünden ameliyat oldu
Kadir İnanır gözünden ameliyat oldu Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Kadir İnanır, son dönemlerde sarı nokta hastalığı nedeniyle görme bozukluğu yaşıyordu. 72 yaşındaki usta sanatçı, gözünden ameliyat oldu.
12.09.2021 Cadde
Uzak ve yakını görme sorununa karşı 5 mercek
Uzak ve yakını görme sorununa karşı 5 mercek Her insanın gözlerinde doğal bir mercek bulunur. Bu mercek odaklanmayı sağlayarak farklı mesafelerdeki görüntünün retina üzerine düşmesini sağlar. Yaşın ilerlemesiyle birlikte gözlerde bulunan göz merceğinin saydamlığı bozulmaya başlar ve katarakt oluşur. Bu durumda hastalarda hem uzak hem de yakın görme bozulmaya başlar, net olarak görme kaybolur ve bulanık görme başlar. Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bekir Koç, uzak ve yakını görememe problemine karşı bilgiler verdi.
31.07.2021 Genel Sağlık
Retina Nedir? Göz Retinası Hastalıkları Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
Retina Nedir? Göz Retinası Hastalıkları Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir? Retina; göz yuvarlağını arka duvarını adeta bir duvar kağıdı gibi kaplamakta olan ve görme hücrelerinden meydana gelen ağ tabakasıdır. Retina aynı zamanda kendi içerisinde 10 katmandan meydana gelen bir yapıya sahiptir. Sizin için retina nedir? Göz retinası hastalıkları nelerdir, nasıl tedavi edilir biçiminde sorulmuş olan soruları ayrıntıları ile derledik.
20.03.2021 Sağlık
Doğru beslenme gözleri de korur!
Doğru beslenme gözleri de korur! Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Avrupa’nın farklı ülkelerinde 5 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre Akdeniz tipi beslenmenin yine yaşlanmayla birlikte görülen sarı nokta hastalığında olumlu etkileri olduğunu söyledi.
12.03.2021 Ege
Sarı Nokta Hastalığı Nedir? Gözde Sarı Nokta Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sarı Nokta Hastalığı Nedir? Gözde Sarı Nokta Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır? Göz hastalıklarından olan sarı nokta hastalığı mutlaka tedavi edilmesi gerekilen bir hastalıktır. Sarı nokta hastalığı pek çok kişinin şikayetçi olduğu hastalıklardan biri olarak bilinmektedir. Gözde çıkar ve gözün bütününü etkileyebilen bir hastalıktır. Sarı nokta hastalığı teşhisi konulan kişiler hastalığına dair detaylı bir araştırma yapmaktadırlar. Peki sarı nokta hastalığı nedir? Gözde sarı nokta hastalığının tedavisi nasıl yapılır? İşte sarı nokta hastalığına dair bilinmesi gereken tüm detaylar.
19.02.2021 Sağlık
Göz Hastalıkları Nelerdir, İsimleri Nelerdir? İşte Göz Hastalıklarının Çeşitleri...
Göz Hastalıkları Nelerdir, İsimleri Nelerdir? İşte Göz Hastalıklarının Çeşitleri... Göz; beş temel duyumuzdan birisini sağlayan organımızdır. Görme duyusu hayatın devamlılığı için oldukça önemlidir ve görüşte kayıp olması hayatı son derece olumsuz şeklide etkiler. Peki, en bilindik göz hastalıkları nelerdir ve bu hastalıkların isimleri nelerdir? İşte göz hastalıklarının çeşitleri ve göz hastalıkları hakkında detaylı bilgileri derledik.
16.02.2021 Sağlık
Göz ameliyatından önce akıllı mercek ile ilgili bilinmesi gerekenler
Göz ameliyatından önce akıllı mercek ile ilgili bilinmesi gerekenler Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Arif Koytak, "akıllı mercek" olarak adlandırılan ve cerrahi bir operasyon ile göz içine yerleştirilen merceklerin, sıradan bir kozmetik ürün gibi pazarlanmasının sakıncalarını anlattı ve hastaları uyardı. İşte göz ameliyatı olacak hastaların akıllı mercek hakkında mutlaka bilmesi gerekenler...
9.02.2021 Genel Sağlık
‘Sigara kör edebilir’
‘Sigara kör edebilir’ Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof...
16.11.2020 Ege
Mandalinanın Faydaları Nelerdir? Mandalina Suyu Ve Kabuğu Neye İyi Gelir?
Mandalinanın Faydaları Nelerdir? Mandalina Suyu Ve Kabuğu Neye İyi Gelir? Mandalina, kış aylarında pazarlarda ya da bahçelerde görmeye başladığımız meyvelerden biri. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte sağlık açısından da önem arz eden meyvelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü bağışıklığı güçlendiren bir meyve olarak bilinen mandalinanın daha pek çok faydası bulunuyor? Peki, mandalinanın faydaları nelerdir ve mandalina nelere iyi gelir? İşte bu konuda hakkında bilmeniz gerekenler
13.11.2020 Sağlık
Kitap okurken yazılar çukurlaşıyorsa nedeni bu hastalık!
Kitap okurken yazılar çukurlaşıyorsa nedeni bu hastalık! Gözün arkasında yer alan makula bölgesi, baktığımız yerlere odaklanabilmemizi yani bir şeyleri okuyup takip edebilmemizi sağlıyor. Bu bölgede oluşan ve makula dejenerasyonu da denilen sarı nokta hastalığı ise yaşlanma ve çeşitli çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkarak görme kaybına kadar gidebiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Astam, sarı nokta hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
15.09.2020 Genel Sağlık
‘Katarakta karşı  C vitamini tüketin’
‘Katarakta karşı C vitamini tüketin’ Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, 60 yaş üzerindeki kişilerin göz sağlığı için beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
13.09.2020 Ege
Yakın ve uzak görme problemleri için gözlükten kurtaran yöntem
Yakın ve uzak görme problemleri için gözlükten kurtaran yöntem Gözlükten kurtulmanın en sık kullanılan çözümü excimer lazer tedavisidir. Lazer tedavisi 18-60 yaş arası yapılabilse de 40 yaşından sonra pek tercih edilmez. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sinan Albayrak 40 yaşından sonra yakın ve uzakta gözlükten kurtaran teknolojileri anlattı.
6.08.2020 Sağlık
Açık göz renginde sarı nokta hastalığı riski daha fazla!
Açık göz renginde sarı nokta hastalığı riski daha fazla! Halk arasında “sarı nokta hastalığı” diye bilinen yaşa bağlı makula dejenerasyonu gözün retina tabakasıyla ilgili bir sorun. Sarı nokta hastalığının ileri yaş körlüğüne kadar gidebildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Sarı nokta hastalığının risk faktörleri arasında yaşlılık, sigara kullanımı, ailede maküla dejenerasyonu olan kişinin varlığı, yüksek tansiyon, obezite ve hareketsizlik, açık göz rengine sahip olma, güneş ışınlarına aşırı maruz kalma, aşırı yağ tüketimi, bazı ilaçların yan etkileri sayılabilir” açıklamasında bulundu.
6.08.2020 Genel Sağlık
Göz içi merceğiyle sarı nokta tedavisi
Göz içi merceğiyle sarı nokta tedavisi Görme kaybı nedenleri arasında en sık rastlanan sarı nokta hastalığının tedavisinde, göz içi teleskopik mercek uygulaması başarılı sonuçlar veriyor...
23.07.2020 Ege
Akdeniz tipi beslenme gözler için de faydalı
Akdeniz tipi beslenme gözler için de faydalı Yapılan araştırmalar, özellikle yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan göz rahatsızlıklarının sağlıklı beslenmeyle azaldığını gösteriyor.
4.07.2020 Ege
Sarı nokta hastalığına iyi gelen 13 besin
Sarı nokta hastalığına iyi gelen 13 besin Hayatın bir parçası olan yaşlanma; cilt, saç ve eklemlerdeki değişikliklerin yanı sıra gözde de gerçekleşiyor. Yaşla birlikte görme sisteminde de birtakım değişikliklerin görülebildiğini hatırlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Sağlıklı bir yaşam tarzı dengeli beslenmeden geçiyor. Görme sisteminde yaşa bağlı olarak görülme sıklığı artan sarı nokta hastalığı da sağlıklı beslenme ile geciktirilebilir” dedi. Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, sarı nokta hastalığını geciktiren 13 besini ve faydalarını sıraladı...
16.06.2020 Genel Sağlık
Sarı nokta hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Sarı nokta hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Göz Sağlığı ve Hastalıkları Op. Dr. Melih Haboğlu, sarı nokta hastalığı hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
26.12.2018 Genel Sağlık
Gözlerde oluşan kanlanmalara dikkat!
Gözlerde oluşan kanlanmalara dikkat! Göz Hastalıkları ve Vitreo Retinal Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Sanisoğlu, “Göz kanlanmaları yorgunluk, uykusuzluk gibi nedenlere bağlayarak geçiştirilmemeli, aksine bir göz hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.” diyor.
27.09.2018 Genel Sağlık
Tuzlu su cildimize iyi gelir, peki ya  gözlerimize?
Tuzlu su cildimize iyi gelir, peki ya gözlerimize? Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, deniz ve havuz kullanımı sırasında göz sağlığımız için alınacak önlemleri; kullanım öncesinde yapılacaklar, su sporları sırasında dikkat edilmesi gerekenler ve sudan çıktıktan sonra alınabilecek önlemler olarak üç kategoriye ayırıyor.
22.06.2018 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sarı Nokta Hastalığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.