Son dakika fırında haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fırında gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fırında haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.602 fırında haberi bulunmuştur.
Her şey 3 y önce kardeşinin evini ziyaret etmesi ile başladı! Engelli kadına büyük şokManisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan yüzde 45 ruhsal engelli kadın, 3 ay önce kardeşinin eve kendisini ziyarete gelmesi ile hayatı değişti. Hasine Cambaz'a bütün mahalle sahip çıkarken, yan komşusu olan avukat Serenay Özbilgin, kadının mağduriyetini gidermek için yargı yoluna başvurdu.
Her şey 3 ay önce kardeşinin evini ziyaret etmesi ile başladı! Engelli kadına büyük şokManisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan yüzde 45 ruhsal engelli kadın, 3 ay önce kardeşinin eve kendisini ziyarete gelmesi ile hayatı değişti. Hasine Cambaz'a bütün mahalle sahip çıkarken, yan komşusu olan avukat Serenay Özbilgin, kadının mağduriyetini gidermek için yargı yoluna başvurdu.
Domates konservesini ekşimeden taze tutan yöntem! Yıl boyunca asla bozulmuyorEvde yapılan domates konserveleri, mutfakta adeta bir kurtarıcı görevi görür. Ancak birçok kişi zamanla konservelerinin ekşidiğini, kapağının şiştiğini veya kötü bir koku oluştuğunu fark edebilir. Doğal yöntemlerle, kimyasal katkı maddesi kullanmadan domates konservesini yıl boyu taze ve lezzetli tutmanın sırrını açıklıyoruz!
Sadece 4 malzemeyle yapılıyor! Çat kapı gelen misafire en pratik kurabiye tarifiGünümüzde pratik tarifler mutfakların vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle çat kapı gelen misafirler için elde hazır bir ikramlık bulunması büyük kolaylık sağlıyor. İşte tam da bu anlarda kurtarıcı olacak, yalnızca 4 malzemeyle hazırlanan, katkı maddesiz ve ev yapımı bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Ne uzun alışveriş listelerine ne de karmaşık tariflere ihtiyaç var!
Garsonluktan Megastar’lığa: Onları böyle hayal etmediniz!Onlar Türkiye'nin en çok bilinen isimleri. Şimdi ışıl ışıl yaşayan ünlülerin hayat yolculukları hep böyle başlamadı. Kimi kaset satarken söylediği şarkılarla keşfedildi, kimi inşaatlarda çalıştı. İşte ünlülerin ilk işleri...
Ekmekler artık israf olmayacak! Bayat ekmekleri fırından çıkmış gibi yapan tüyoGünümüzde gıda israfının en büyük parçalarından biri olan bayat ekmekler, çoğu zaman çöpe gitmekte. Oysa ki bayatlamış ekmekleri değerlendirmek hem ekonomik hem de sürdürülebilir bir yaşam için oldukça önemli. Üstelik bu ekmekleri taptaze hale getirmek sanıldığından çok daha kolay! İşte evinizde kolayca uygulayabileceğiniz, bayat ekmekleri fırından yeni çıkmış gibi yapacak doğal yöntemler…
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartınPatates kızartması, hem pratikliği hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak klasik yöntemlerle yapılan kızartmalarda ya dışı yeterince çıtır olmuyor ya da içi yumuşak kalmıyor. Son zamanlarda ise evde kolayca uygulanabilen doğal yöntemlerle hem dışı çıtır, hem içi pamuk gibi patates kızartmaları hazırlamak mümkün. Üstelik bu tarif, fast food tarzından çok daha sağlıklı ve katkı maddesiz!
Evi küle çeviren hata! Fırını dolap gibi kullanan yandı, durduk yere tutuşuyorMutfakta çok sık kullanmadığınız araç gereçleri fırınınızın içinde saklayanlardan mısınız? Eğer kullanılmayan fırının içinde bir ürün saklamak size oldukça masum geliyorsa birazdan duyacaklarınız sizi şaşırtabilir. Bu sanıldığı kadar masum olmayabilir!
Cevizi kavururken yakmaya son! En çıtır fırında oluyor, ne tadı kaçıyor ne rengiCevizleri tatlı ve salatalara eklemeden önce onlara en çıtır halini kazandırmak hiç de fena olmaz. Kullanmadan önce, maksimum çıtırlık ve en zengin lezzet için kavurmak harika bir tercihtir. Peki 3 farklı teknikle en güzel nasıl ceviz kavrulur?
Ekmekler çabuk mu küfleniyor? Artık günlerce taptaze kalacakEkmek, sofralarımızın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Ancak sıcak havalar, nem ve yanlış saklama koşulları ekmeğin hızla bayatlamasına ve küflenmesine neden olabilir. Neyse ki, ekmeğin tazeliğini günlerce korumanın doğal ve pratik yöntemleri var. İşte ekmeğin küflenmesini önleyen ve daha uzun süre taptaze kalmasını sağlayan etkili çözümler!
Ne sirke ne de karbonat! Fırındaki inatçı yağ lekelerini söküp atan karışımEv temizliğinde özellikle fırın temizliği birçok kişi için en zahmetli işlerin başında geliyor. Zamanla biriken yağ ve yemek artıkları, fırın içinde hem kötü kokulara neden oluyor hem de hijyen açısından risk oluşturuyor. Genellikle akla ilk gelen çözümler sirke ve karbonat oluyor. Ancak bu ikili her zaman yeterli olmayabiliyor. İşte bu noktada, etkili ve doğal bir alternatif karışım devreye giriyor!
Sönmeyen kek için harcına ekleyin! Puf puf oluyorEvde yapılan keklerin en büyük sorunlarından biri fırından çıkar çıkmaz kabarıklığını kaybetmesi, yani halk arasında sönmesidir Keki fırında kabarık, dışarıda ise sönmüş görmek moral bozucu olabilir. Ancak basit bir doğal dokunuşla bu sorunun önüne geçmek mümkün. Kekin harcına ekleyeceğiniz bazı doğal malzemeler sayesinde kekiniz puf puf kabarır ve formunu uzun süre korur.
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı buymuş meğer! Asla yağ çekmiyorKahvaltı sofralarının, çay saatlerinin ve aniden gelen misafirlerin kurtarıcısı sigara böreği, çıtır çıtır haliyle herkesin favorisi. Ancak birçok kişi bu böreği kızartırken aşırı yağ çektiğinden şikayetçi oluyor. Oysa ki ustaların kullandığı bazı doğal yöntemlerle, sigara böreği hem çıtır çıtır oluyor hem de neredeyse hiç yağ çekmiyor.
Ekrem İmamoğlu tek kişilik koğuşta!İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının gerekçeleri ortaya çıktı. Hakim, yolsuzlukla suçlanan İmamoğlu için, "Kaçma veya saklanma ihtimali yüksek!" dedi. Dün geceyi Marmara Cezaevi'nde geçiren İmamoğlu, tek kişilik koğuşta kalıyor.
Tutuklu belediye başkanlarını ziyaret ettilerCHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Ekrem İmamoğlu ile partisinin diğer ilçe belediye başkanlarını Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.
8 çeşidi de yapıldığı gibi tükeniyor! Kente özgü lezzette yoğun talepKahramanmaraş'ta fırınlarda Ramazan ayı nedeniyle yoğunluk sürerken, kente özgü lezzetlerden coğrafi işaret tescilli Ramazan çöreği de talep görüyor. Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan çörek, beğenilerek tüketiliyor.
Fırında ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.