Son dakika pişirilir haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirilir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirilir haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 641 pişirilir haberi bulunmuştur.
Aşçılar dağılmaması için püf noktasını verdi! İçli köfte böyle pişmeliymiş
İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi oluyor. Hem yapımı hem de tadıyla dikkat çeken içli köfte, birçoğumuz için evde yapılması zor gibi görünse de aslında oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. İşte içli köfte yaparken bilmeniz gerekenler ve lezzetin sırrı...
Lezzeti ile Ramazan ayında da revaçta! Tadını bilen akın ediyor
Erzurum’a özgü önemli lezzetlerden birisi olan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebap, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu. Cağ kebabın lezzeti dünyada konuşulurken adı ile alakalı da devam eden bir tartışma bulunuyor.
İftar sofralarına tarifler
Ramazan ayında mutfaklarda tatlı bir telaş vardır. Herkesin aklında, “iftarda ne yesek?” sorusu... Anadolu’nun farklı bölgelerinden derlediğimiz tarifler sofranıza renk katacak.
Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş
Bakliyat yemeklerinin arasında en sevilen lezzetlerinden birisi barbunya. Pek çok şekilde tüketilebilen bu bakliyat en çok zeytinyağlı tercih ediliyor. Ancak bu yemeği yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Lokantalarda bayılarak yediğimiz zeytinyağlı barbunya yemeğine lezzet katan sırrı sizin için paylaştık.
Namı ülkenin dört bir yanına yayıldı! 7 saniyede pişiyor, 120 TL'den satılıyor
Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen ve 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillenen lezzetin namı ülkenin dört bir yanına yayıldı. Kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen yemeğin fiyatı ise 120 TL.
Namı ülkenin dört bir yanına yayıldı! 7 saniyede pişiyor, 120 TL'den satılıyor
Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen ve 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillenen lezzetin namı ülkenin dört bir yanına yayıldı. Kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen yemeğin fiyatı ise 120 TL.
Biber ve kabak dolmasını solladı! Farklı lezzet arayanlara domates dolması
Patlıcan, patates, biber dolmasından daha lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Domatesten dolma olur mu demeyin? Diğer dolmaları geride bırakıyor hem de farklı lezzet arayanlar için seçenek oluyor. Peki domates dolması nasıl yapılır? İşte domates dolmasının tarifi…
Puf puf kabaran pişi tarifi! Balon gibi şişiyor, asla yağ çekmiyor
Pişi, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu hamur işlerinden biridir. Genellikle kahvaltılarda tercih edilen bu hamur, sıcacık servis edildiğinde damakları şenlendirir. Puf puf kabaran pişiye herkes bayılır.
Tel tel yumuşacık katmer tarifi! Yılların ustası gizli tekniğini paylaştı
Katmer, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde farklı lezzet ve tariflerle kendine özgü bir hamur işi olarak bilinir. Katmeri lezzetli yapan şey ise tel tel ve yumuşacık olmasıdır. Yılların ustası tel tel ayrılan katmerin püf noktasını verdi.
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor
Türk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
Tadına doyum olmuyor! Tek lokmalık ekler tarifi
Lezzetli ve hafif bir tatlı olan ekler, nefis kreması ve hamuruyla damakları şenlendiren bir tat sunar. İster özel günlerde ister günlük atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratik yapımı ve muhteşem tadıyla favoriniz olmaya aday. İşte tek lokmalık ekler tarifinin detayları…
Kayserili ustadan yağlama tarifi! İç harcına bir tutam eklemek lezzet katıyor
Türk mutfağının zengin lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan yağlama, özellikle Kayseri mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak Kayseri yağlaması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Kayserili usta bu tarifin püf noktalarını verdi.
Kekin en lezzetli hali! Puf puf kabaran limonlu kek tarifi
Limonlu kek, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damakları şenlendiren bir tatlıdır. Özellikle misafirlerinizi ağırlarken ya da özel günlerde sofralarınıza renk katmak istediğinizde tercih edebileceğiniz bu nefis tarif, puf puf kabaran kıvamıyla sizi ve sevdiklerinizi mest edecek.
Kış günlerinin vazgeçilmezi kestane! Kabukları bakın neye iyi geliyor
Kış aylarında bol bol tüketilen kestane, kokusuyla birçok kişinin en sevdiklerinden. Hoş kokusu ve tadıyla herkesi etkileyen kestanenin sağlığa olan faydaları ise saymakla bitmiyor. Kabuklarında bile etkili faydalar barındıran kestane, bakın vücudu nasıl etkiliyor.
Browni tadında ıslak kek tarifi! İçi kuru kalmıyor
Browni tadında, içi yumuşacık ve lezzet patlaması yaşatan ıslak kek bu tarifleri damaklarınızı şenlendirecek. Klasik ıslak kek tarifinin ötesine geçerek, içi kuru kalmayan, ağızda dağılan bir lezzet sunar. Evde kolayca hazırlanabilen bu tarif, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, tam da aradığınız browni tadında ıslak kek tarifi…
Kuru fasulye ıslatmak zaman kaybı! Bir kez soğuk suda yıkanınca lokum gibi oluyor
Kış aylarının vazgeçilmez akşam yemeği kuru fasulye pişirmeden önce belirli işlemlerden geçiyor. Fasulyeyi uzun bir süre suda bekletmek ise birçok kişi için vakit kaybına dönüşüyor. Ancak uzun zamanlar harcayıp beklemeden de harika bir fasulye elde edebilirsiniz.
Pişirilir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.