Pişirilir

Pişirilir

Son dakika pişirilir haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirilir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirilir haber sayfamızda...

Pişirilir

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 657 pişirilir haberi bulunmuştur.
Klasik irmik tatlısından sıkılanlara pratik öneri! Hem pratik hem de lezzetli irmik topları
Klasik irmik tatlısından sıkılanlara pratik öneri! Hem pratik hem de lezzetli irmik toplarıBazı tarifler vardır; hem kolaydır hem de bir kere deneyince vazgeçilmez hale gelir. Klasik tatlılardan biraz uzaklaşmak, mutfakta fazla zaman harcamadan farklı bir lezzet sunmak isteyenler için irmik topları işte tam da böyle bir tarif. Ne fırın derdi var, ne de uzun bekleme süresi. Klasik irmik tatlısının ağır şerbetli yapısından sıkılanlara nefes aldıran bu pratik tarif, hem lezzetiyle hem de sunumuyla fark yaratmak isteyen herkesin favorisi olmaya aday.
16.06.2025Bilgi Rehberi
Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır? İşte kahvaltı sofralarına yakışacak en lezzetli yumurtalı kavurma
Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır? İşte kahvaltı sofralarına yakışacak en lezzetli yumurtalı kavurmaKahvaltılık kavurma, geleneksel Türk mutfağının en iştah açıcı lezzetlerinden biridir. Özellikle Kurban Bayramı sonrası evlerde sıklıkla yapılan bu et yemeği, sadece öğle ya da akşam yemeklerinde değil, sabah kahvaltılarında da sofraların yıldızı olabilir. Kahvaltılık olarak tercih edilen kavurma genellikle daha küçük doğranmış, yumuşak ve baharatsız ya da hafif baharatlı olur. Yumurta ile birleştiğinde ise ortaya doyurucu ve besleyici bir lezzet çıkar.
6.06.2025Bilgi Rehberi
Bir iddia, şehirleri karşı karşıya getirdi! Simit savaşı
Bir iddia, şehirleri karşı karşıya getirdi! Simit savaşıYemek eleştirmeni Vedat Milor’un “En güzel simit, odun fırınında pişmiş İzmit simidi” demesi ortalığı karıştırdı. Vedat Milor’a karşı çıkan ünlü şef Ebru Baybara Demir de “Bence en iyi simit Ankara simidi, kıvamı farklı” dedi
4.06.2025Gündem
Uzmanından şekersiz ev baklavası tarifi! Her dilimi sadece 120–130 kalori
Uzmanından şekersiz ev baklavası tarifi! Her dilimi sadece 120–130 kaloriRafine şeker içermeyen, tam buğday unlu, doğal hurma şurubuyla tatlandırılan ev yapımı baklava, geleneksel tatlılara hafif ve dengeli bir alternatif sunuyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, her dilimi sadece 120–130 kalori olan baklavanın tarifini verdi.
Nohut pişirirken kabuklanma derdine son veren teknik! Lokum gibi pişiyor, kabukları ayrılmıyor
Nohut pişirirken kabuklanma derdine son veren teknik! Lokum gibi pişiyor, kabukları ayrılmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak onu pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri kabuklarının ayrılması. Hem görüntüyü bozuyor hem de dokusunu etkiliyor. Nohutun pişerken kabuklanmaması ve lokum gibi yumuşacık olması için uygulayabileceğiniz basit ama etkili doğal yöntemler var. Bu yöntemlerle hem daha sağlıklı sonuçlar elde edebilir hem de lezzetinden ödün vermemiş olursunuz.
22.05.2025Bilgi Rehberi
Zerre kararmayan bakla tarifi! Bir tutamı kıvam verir, her aşamada limon olsun
Zerre kararmayan bakla tarifi! Bir tutamı kıvam verir, her aşamada limon olsunİlkbaharın ve yaz aylarının en güzel ferahlatıcıları zeytinyağlı yemeklerdir. Sıcak havalara koca bir tabak mantıdan ziyade, koca bir tabak zeytinyağlı baklayla girmek size iyi gelebilir. Yanına da buz gibi bir yoğurt hiç de fena olmaz. Peki ama zeytinyağlıların en özellerinden biri olan bakla, tam da mevsiminde nasıl yapılır?
19.05.2025Püf Noktası
Topaklanmayan irmik helvasının sırrıymış! Kum gibi dökülüyor
Topaklanmayan irmik helvasının sırrıymış! Kum gibi dökülüyorTatlı severlerin vazgeçilmezi irmik helvası, her mutfakta farklı bir ustalıkla pişirilir. Ancak çoğu zaman irmik helvası istenilen kıvamı tutturmakta zorlanır. Ya topak topak olur ya da hamurlaşır. Oysa kum gibi dökülen, tane tane ayrılan bir irmik helvası yapmanın doğal ve oldukça basit sırları var. İşte mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlayacak püf noktaları!
13.05.2025Bilgi Rehberi
Çay bardağıyla pişen yaprak sarmanın tadı olay! Tencerenin ortasına koyun
Çay bardağıyla pişen yaprak sarmanın tadı olay! Tencerenin ortasına koyunYaprak sarma Türk mutfağının en özel lezzetleri arasında yer alır. Sofralara taht kuran bu yemek, ince ince sarılan yaprakların içindeki pirinç harcıyla damakları şenlendirir. Ancak yaprak sarmayı mükemmel bir kıvamda pişirmek, her zaman kolay olmaz. Bu yöntem sayesinde iç harcın tam kıvamında pişmesini sağlayabilirsiniz.
10.05.2025Püf Noktası
İster cezvede ister makinede! Bol köpüklü Türk kahvesi böyle yapılıyormuş
İster cezvede ister makinede! Bol köpüklü Türk kahvesi böyle yapılıyormuşTürk kahvesi, yüzyıllardır süregelen kültürel bir miras olmanın ötesinde, kendine has pişirme yöntemi ve bol köpüğüyle damaklarda iz bırakan özel bir içecektir. Günümüzde ise geleneksel yöntem olan cezvede pişirme ile modern kahve makineleri arasında bir tercih söz konusu. Peki, gerçekten bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? İşte uzmanlara göre ideal Türk kahvesi hazırlamanın püf noktaları…
6.05.2025Bilgi Rehberi
Ağızda dağılan yaprak sarmanın sırrı sodada! 1 şişe dökün, parmak yediren tarif
Ağızda dağılan yaprak sarmanın sırrı sodada! 1 şişe dökün, parmak yediren tarifYaprak sarma, birçok kişinin tüketmeye doyamadığı lezzetli bir aperatif yiyecektir. Hem geleneksel hem de yenilikçi bir lezzet arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Yaprak sarmasının içine soda koyduğunuzda tarifin tadının ne kadar değiştiğine çok şaşıracaksınız.
19.03.2025Püf Noktası
İzmirlilerin efsane barbunya sırrı! Pişirince sert kalmıyor, kabuklanma derdi yok
İzmirlilerin efsane barbunya sırrı! Pişirince sert kalmıyor, kabuklanma derdi yokTürk mutfağının en sevilen zeytinyağlı yemeklerinden biri olan barbunya, özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi. Ancak birçok kişi barbunya pişirirken yaşanan bazı sıkıntılardan şikâyet eder. Bu püf noktalar sayesinde hazırladığınız barbunya lokum gibi yumuşacık olacak, kabuklanma derdiniz ortadan kalkacak.
14.03.2025Püf Noktası
Pastırmayı pidenin değil, kağıdın arasına koyun! 20 dakikada lokuma dönüyor
Pastırmayı pidenin değil, kağıdın arasına koyun! 20 dakikada lokuma dönüyorRamazanda oruç açarken sofrada pastırma olmazsa olmaz diyenlerdenseniz haberimizdeki tarif tam da size göre. Bir kere yapınca bir daha vazgeçemeyeceğiniz kâğıtta pastırma tarifi yalnızca 20 dakikada tamamlanıyor. Yapmanız gereken tek şey, pastırma dilimlerini pidenin değil, kâğıdın arasına koymak!
5.03.2025Püf Noktası
Odun ateşinde pişiyor! Ramazana özel lezzet için herkes kuyruğa giriyor
Odun ateşinde pişiyor! Ramazana özel lezzet için herkes kuyruğa giriyorKonya'ya özgü olan, sadece Ramazan ayına özel pişen ve damat çatlatan lezzet bombası fırın tezgahlarında yerini aldı. Fiyatları ise 180 ila 250 TL arasında değişiyor.
3.03.2025Haberler
Odun ateşinde pişiyor! Ramazana özel lezzet için herkes kuyruğa giriyor
Odun ateşinde pişiyor! Ramazana özel lezzet için herkes kuyruğa giriyorKonya'ya özgü olan, sadece Ramazan ayına özel pişen ve damat çatlatan lezzet bombası fırın tezgahlarında yerini aldı. Fiyatları ise 180 ila 250 TL arasında değişiyor.
3.03.2025Gündem
Lahana mı yoksa ıspanak mı yesek? En sağlıklısı ortaya çıktı, uzmanların favorisi
Lahana mı yoksa ıspanak mı yesek? En sağlıklısı ortaya çıktı, uzmanların favorisiIspanak ve lahana lezzet ve besin açısından birbirine çok benzer ancak bu iki yeşil sebze aynı olmaktan çok uzaktır. Peki ıspanak ve lahana arasındaki gerçek fark nedir?
Beş yıldızlı oteller pirinç pilavını böyle yapıyormuş! Tane tane dökülecek
Beş yıldızlı oteller pirinç pilavını böyle yapıyormuş! Tane tane dökülecekHerkes pirinç pilavı yapabilir ama her pilav tane tane ve o aranan lezzette olmaz. Bizim bilmediğimiz ama beş yıldızlı otellerde çalışan ustaların, şeflerin bildiği bazı pirinç pilavı sırları mı var? Aslında, tek hatamız detayları göz ardı etmek. Pirinç pilavı her ne kadar basit, zahmetsiz bir şekilde hazırlanabilir gibi duruyor olsa da aslında o leziz, tane tane dokuyu ve mükemmel kıvamı yakalamak için bazı önemli püf noktaları bilmek, detaylara dikkat etmek gerekiyor. Önemsiz görünen bu detaylar ya da püf noktaları pilavın sadece görüntüsünü değil, aynı zamanda lezzetini de doğrudan etkiliyor.
24.01.2025Püf Noktası
Brokoliden de sufle olur! Sadece 10 dakika pişirin, et yemekleriyle vazgeçilmez
Brokoliden de sufle olur! Sadece 10 dakika pişirin, et yemekleriyle vazgeçilmezBildiğiniz bütün sufleleri unutturacak bir tarifimiz var. Üstelik hepsinden daha sağlıklı! Özellikle et yemeklerine çok yakışan bu tarif, herkesi kendine hayran bırakabilir. Yemyeşil renkli suflenin başrolü ise brokoli!
14.01.2025Püf Noktası
Silikon pişirme matı kaymağa dönecek! Fırına atınca ne yağ ne koku kalıyor
Silikon pişirme matı kaymağa dönecek! Fırına atınca ne yağ ne koku kalıyorFırında yemek yaparken fırın tepsisi kullananlar olabilir. Genellikle yağlı kağıt veya yağlanmış tepsi ile yemekler pişirilir. Ancak yeniden kullanılabilen silikon pişirme altıkları da oldukça popüler. Silikon aparatları tercih eden pek çok kişi, işinin daha pratik bir şekilde çözümlendiğini belirtiyor. Peki, silikon altlıkları tekrar kullanabilmek için nasıl temizlemeliyiz?
10.01.2025Püf Noktası
Hatay usülü olacak! Hazır künefeyi limonla efsaneye çevirin, 10 dakika yeterli
Hatay usülü olacak! Hazır künefeyi limonla efsaneye çevirin, 10 dakika yeterliKünefe, Türk mutfağının en lezzetli ve özel tatlılarından biri. Peki, hazır künefe nasıl pişirilir? Şerbeti nasıl olmalı? Tüm püf noktalarıyla tatlı bir serüvene çıkıyoruz!
7.01.2025Püf Noktası
Yıllarca boşa uğraştık! Salyalanan kabağa çare, 1 tane katınca tadından yenmiyor
Yıllarca boşa uğraştık! Salyalanan kabağa çare, 1 tane katınca tadından yenmiyorSofralarımızdan eksik olmayan kabak yemeği, pek çok kişinin severek tükettiği yemeklerden biridir. Genellikle yoğurt ile servis edilen bu yemek, doğru tekniklerle pişirilmediği zaman bamyanın salyalı haline dönüşüyor. Kabağın salyalanmasını önlemek istiyorsanız bu püf noktaları bilmeniz gerekiyor.
4.01.2025Püf Noktası
Pamuk gibi kestane için çiziği böyle atın! 3 dakika bekletince kabuğundan sıyrılıyor
Pamuk gibi kestane için çiziği böyle atın! 3 dakika bekletince kabuğundan sıyrılıyorSonbaharda toplanan kestaneler, kış süresince tüketilen lezzetli bir besin oluyor. Dişleri kuvvetlendirmeye yarayan kestanenin yapılışında bazı püf noktalar var. Bunlardan biri de kestaneleri çizmek. Peki, kestane nasıl çizilir?
2.01.2025Püf Noktası
Kayseri'nin gözbebeği, pastırma çiğ de yenir demeyin! Pişince bir başka oluyor
Kayseri'nin gözbebeği, pastırma çiğ de yenir demeyin! Pişince bir başka oluyorEn çok tüketilen şarküteri ürünlerinden biri pastırmadır. Pek çok kişi pastırmayı kahvaltılarda çeşitli formlarda tüketmeyi sever. Tuzla kurutulan bu besin, genellikle pişirilmeden tüketilir. İnsanlar pastırmayı pişirmeden yemenin herhangi bir zararı olup olmadığını merak ediyor. İşte cevabı.
28.12.2024Püf Noktası
İçi sulu mükemmel tavuk için şef tarifi! Binlerce kişi memnun kaldı, sırrı 'beyaz'da
İçi sulu mükemmel tavuk için şef tarifi! Binlerce kişi memnun kaldı, sırrı 'beyaz'daHem pratik hem lezzetli olan tavuğun, birçok faydası var. Lezzetli bir tavuk pişirmenin asıl sırrını henüz bilmiyorsanız, öğrenmenin tam zamanı! Sosyal medyada bir kullanıcının paylaştığı ipucu viral oldu ve en lezzetli, sulu, iyi pişmiş tavuk göğsünün sırrı ortaya çıktı.
29.11.2024Püf Noktası
Hiç dağılmadan yumuşacık pişecek! Pırasa bu tarifle yapılınca faydası katlanıyor
Hiç dağılmadan yumuşacık pişecek! Pırasa bu tarifle yapılınca faydası katlanıyorTüm bu ipuçlarına dikkat ederek pırasayı pişirdiğinizde asla dağılma sorunuyla karşılaşmayacaksınız. Ancak pişirme esnasında sıralama ve yöntem çok önemli. Peki pırasa en güzel şekilde nasıl pişirilir? İşte detaylar.
24.10.2024Püf Noktası
Börekçilerin parmak yedirten sırrı! Tek şişe yeterli: Tel tel dökülüyor, çıtırlığı efsane
Börekçilerin parmak yedirten sırrı! Tek şişe yeterli: Tel tel dökülüyor, çıtırlığı efsaneTürk mutfağında önemli bir yer edinen börek, çeşit çeşit hazırlanabiliyor. Özellikle börekçilerin hazırladığı çıtır böreği elde etmek zor bir işlem gibi görünebilir. Ancak gerçek bir lezzet ustası olabilmek için bu sırları bilmeniz gerekiyor. Böylece evinizde leziz börekler pişirebilirsiniz. İşte sırrı.
18.10.2024Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Pişirilir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.