Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıYazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Yazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis

    13.06.2025 - 15:44 | Son Güncellenme: 13.06.2025 - 15:44

    #limonlu pasta#ferah tatlı#yaz mevsimi#hafif tatlı#kremalı pasta#lezzetli tatlı#sofra tatlısı#aromalı pasta#dağılan kremalı pasta#serinletici tatlı
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarında hafif, ferah ve lezzet dolu bir tatlı arayışındaysanız, limonlu pasta tam size göre. Taze limonun canlandırıcı aroması ve ağızda dağılan kremasıyla bu pasta, sofralarınıza lezzet katacak.

    1/7Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis

    Limonlu pastanın en güzel yanı, bir gece buzdolabında dinlendirildiğinde lezzetlerinin tam anlamıyla bütünleşmesi. Özellikle sıcak havalarda ferahlığıyla herkesin favorisi. İşte bu nefis pastayı hazırlamak için ihtiyacınız olan her şey.

    2/7Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis

    Limonlu bir pasta hazırlamak istiyorsanız, öncelikli olarak limon tercihine çok dikkat etmeniz gerekir. Organik limonların kabukları pestisit içermez ve daha yoğun bir aroma sunar. Limonları kullanmadan önce mutlaka iyice yıkayın, çünkü kabuklarını rendeleyerek hem kek tabanında hem de kremada kullanacağız.

    3/7Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis

    Limonlu pastanın temel taşı, hafif ve kabarık bir kek tabanı. O nedenle yumurtaların oda sıcaklığında olması şart. Soğuk yumurtalar, yeterince kabarık bir karışım oluşturmaz. Karışım açık sarı bir renk alıp köpük köpük olduğunda doğru kıvamı yakalamışsınız demektir. Bu aşama, kekin süngerimsi dokusunu garantiler.

    4/7Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis

    Limonlu pastanın en cezbedici kısmı, ağızda dağılan ve ferah bir tat bırakan kreması. Klasik bir limon kreması için yumurta sarısı, toz şeker, taze limon suyu ve mısır nişastasını bir tencerede kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Krema koyulaşmaya başladığında tereyağı ekleyerek parlak bir doku elde edebilirsiniz.

    5/7Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis

    Kremayı hazırlarken limon suyunu azar azar ekleyin. Fazla sıvı kremanın kıvamını bozabilir. Yaklaşık 2-3 yemek kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, dengeli bir aroma için yeterlidir. Kremayı hazırladıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletebilirsiniz. 

    6/7Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis

    Her kek katmanının arasına limonlu kremayı eşit şekilde sürün. Eğer isterseniz, kremanın arasına taze böğürtlen, frambuaz veya çilek dilimleri ekleyerek pastanıza renk ve tat katabilirsiniz. Her katı yerleştirdikten sonra pastayı buzdolabında 15-20 dakika dinlendirmeyi unutmayın.

    7/7Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis

    Daha gösterişli bir sunum için, mereng kreması hazırlayıp pastanın üzerine sıkabilir ve hafifçe torch ile yakarak karamelize bir görünüm elde edebilirsiniz. Pastanın yanında servis edebileceğiniz bir bardak naneli limonata veya soğuk bir bitki çayı, pastanın ferahlığını tamamlar.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Araba farları ayna gibi parlıyor Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Araba farları ayna gibi parlıyor! Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    İsrail göstere göstere gelmiş Saldırırken bu rotayı izledi: İranın tek seçeneği var
    İsrail göstere göstere gelmiş! Saldırırken bu rotayı izledi: İran'ın tek seçeneği var
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    İlgili Haberler
    Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında karar çıktı
    Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında karar çıktı!
    Yasemin Kay Allendan bikinili poz Gece denize girdi
    Yasemin Kay Allen'dan bikinili poz! Gece denize girdi
    Berkay Hardaldan yeni Instagram paylaşımı İşte Noyan bebeğin son hali
    Berkay Hardal'dan yeni Instagram paylaşımı! İşte Noyan bebeğin son hali
    Dünden bugüne yıllara göre Survivor şampiyonları 2005 - 2025
    Dünden bugüne yıllara göre Survivor şampiyonları 2005 - 2025

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo