Dini Bilgiler El-Hamîd Ne Demek? El-Hamîd Fazileti Ve Anlamı

El-Hamîd Ne Demek? El-Hamîd Fazileti Ve Anlamı

18.04.2020 - 02:22 | Son Güncellenme:

Esmaül Hüsna güzel isimlere denmektedir. Allah'ın Esmaül Hüsnası 99 adettir. Her bir ismin anlamı ve faziletleri farklıdır. Bu anlamları ve faziletleri öğrenmek ise mümkündür. El-Hamîd isminin ise bir anlamı ve faziletleri bulunmaktadır. Peki El-Hamîd isminin anlamı nedir? El-Hamîd isminin faziletleri nelerdir? Sizlere El-Hamîd isminin anlamını ve faziletlerini açıkladık.

El-Hamîd Ne Demek El-Hamîd Fazileti Ve Anlamı

El-Hamîd Allah'ın en güzel isimlerinden birisidir. El-Hamîd isminin anlamı ile ilgili bolluk ve bereket için çekilmesi yönünde rivayetler bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içinde birçok anlam bulunmaktadır. Bunlardan birisi de El-Hamîd ismidir.

El-Hamîd Anlamı Nedir?

El-Hamîd ismi Hamd kelimesinden gelen bir isimdir. Hamd kelimesinin anlamı ihsan sahibi büyüğü övmek, tâzim ve teşekkür kasdiyle medh ü senâ etmektir. El-Hamîd isminin anlamı ise kendisine hamd ü senâ olunan, bütün varlığın dili ile biricik övülen, medhedilen anlamını taşımaktadır.

El-Hamîd Faziletleri Nelerdir?

- Her gün 62 kez ''Ya Hamîd celle celâlühü'' ismi okunur ise o kişi övünülen ve beğenilen bir ahlaka sahip olur.
- Kötü huylara sahip biri 3844 kere ''Ya Hamîd celle celâlühü'' ismini okur ise çok kısa zamanda iyi ahlaklı olur ve ahlakı düzelir.
- Kötü ahlaklı birsi su içtiği bardağa ''Ya Hamîd celle celâlühü'' ismi yazılır ise güzel ahlaklı olur.
- 5 vakit namaz kılındıktan sonra 62 defa ''Ya Hamîd celle celâlühü'' zikrine devam edilir ise o kişi herkes tarafından sevilir.
- Bu ismi celili çok okuyan kişiler güzel amel ve söz sahibi olurlar.
- Bu ismi okuyanlar, nimet içerisinde yaşar.
- Sabah namazı kılındıktan sonra 99 kez okuyup, ellerini üfleyerek yüzüne süren kişiye Allah aziz kılar. Onlara yardım ederek yüzünü nurlandırır.
- Sabah ve akşam namazı kılındıktan sonra 66 defa okuyan kişinin hareketleri ve sözleri güzelleşir.