Dini Bilgiler Sünni Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Sünni Kimlere Denir?

Sünni Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Sünni Kimlere Denir?

06.06.2021 - 05:41 | Son Güncellenme:

İslam dini bir tek olan Allah inancına dayalı bir din olmaktadır. İslam dininin son peygamberi Hz. Muhammed (sav) olarak bilinmektedir. İslam dinine inanan insanlara Müslüman adı verilmektedir. İslam dinine mensup olan insanlar Hz. Muhammedin vefatından sonra ikiye ayrılmış olarak değerlendirilirler. Bu ayrımlardan biride Sünni kavramı ile ifade edilmektedir. Peki, Sünni ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı olarak hangi tür açıklamalarda bulunmaktadır? Sünni diye kimlere denir? İşte Sünni kavramı hakkında merak edilen detaylar.

Sünni Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Sünni Kimlere Denir


Sünni kelimesinin İslam dinine ait olan bir kavram olduğu belirtilmektedir. Sünni kelimesi yerine Ehli Sünnet kavramı da insanlar arasında sıkça kullanılan bir kavram olmaktadır.

Sünni Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Sünni kelimesi ifade ettiği anlam olarak, Hz. Muhammedin yapmış olduğu davranışları öğrenerek bunları hayatına uygulayan insanlar için kullanılan bir kavram olmaktadır. Yeryüzünde Sünni olan Müslüman insan sayısının fazla olduğu bilimsel araştırmalar tarafından ortaya konmaktadır. Türk Dil Kurumu Sünni kavramını, sünnet yolundan giden kimse şeklinde açıklamaktadır.

Sünni Kimlere Denir?

Sünni kelimesi, İslam dini peygamberi Hz. Muhammedin yolundan giden onun yaptıklarını yapmaya çalışan ve onu kendisine örnek alan insanlar için kullanılan bir kavramdır.