Dualar Salli Barik Duaları, Allahümme Salli ve Allahümme Barik Duası Okunuşu, Arapça Yazılışı ve Türkçe Anlamı

Salli Barik Duaları, Allahümme Salli ve Allahümme Barik Duası Okunuşu, Arapça Yazılışı ve Türkçe Anlamı

Müslümanlara 5 vakit namaz farz kılınmıştır. Namaz kılarken okunması gereken bazı dua ve sureler bulunur. Salli Barik duası hem namazlarda hem de günlük olarak İslam dünyasında okunan dualar arasında yer alır. Okunuşu oldukça kolay olan Allahümme Salli Barik duası namazların son rekatında Ettehiyyatü duasının ardından okunur. Bu yüzden Salli Barik duasının ezbere bilinmesi şarttır. Allahümme Salli Barik Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere "Salli Barik Duası Okunuşu" başlıklı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Salli Barik Duaları, Allahümme Salli ve Allahümme Barik Duası Okunuşu, Arapça Yazılışı ve Türkçe Anlamı

İslam'ın 5 şartından ikincisi namazdır. Müslümanlar günde 5 vakit namaz kılar. Ancak namaz kılarken okunması gereken bazı dualar ve sureler vardır. Salli Barik namazlarda okunan dualardandır. Bu yüzden ezbere bilinmesi önemlidir. Namazların son rekatında Ettehiyyatü duasının ardından okunur.  

Öneri:
Ayetel Kürsi


Haberin Devamı

Allahümme Salli Duası Arapça Okunuşu

Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.

Allahümme Salli Duası Türkçe Anlamı

Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.

Allahümme Barik Duası Arapça Okunuşu

Allâhümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârekte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.

Allahümme Barik Duası Türkçe Anlamı

Ey Allah'ım! İbrâhîm'e Aleyhisselâm ve âline bereketler ihsan ettiğin gibi, (Efendimiz) Muhammed'e (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) ve âline de bereketler ihsan eyle. Muhakkak Sen hamîd (övülen) ve mecîd'sin (şanı büyük).

Haberin Devamı

Salli Barik Duaları Ne Zaman Okunur?

Salli ve Barik duaları namazın son oturuşunda, selam vermeden önce okunan dualardır. Kuran'da ayet olarak geçmemesine rağmen namazlarda okunması makbuldür.

Salli Barik Salavat Mı?

Salli ve Bârik duaları içerisinde Hazreti Peygambere salavat da geçen ve salavatın önemini de belirten dualardandır.