Dünya Netanyahu: Hamas'a vereceğimiz yanıt Orta Doğu'yu değiştirecek

Netanyahu: Hamas'a vereceğimiz yanıt Orta Doğu'yu değiştirecek

09.10.2023 - 15:52 | Son Güncellenme:

İsrail'in 'savaş'ta olduğunu söyleyerek Hamas saldırılarına misillemeyi duyuran Başbakan Netanyahu, bugün ise Orta Doğu'yu değiştirecek bir yanıt verileceğini kaydetti.

Netanyahu: Hamasa vereceğimiz yanıt Orta Doğuyu değiştirecek

Gazze Şeridi'ni yöneten Filistinli grup Hamas'ın 7 Ekim gününün ilk saatlerinde İsrail'i sürpriz bir saldırıyla vurması, Orta Doğu'daki fay hatlarını yerinden oynattı. Hamas, Aksa Tufanı adı verilen baskınla İsrail'e binlerce roket fırlatan, sınırı geçip yüzlerce İsrailliyi öldürüp onlarcasını da rehin aldı. Dünyada şok etkisi yaratan saldırıdan sonra kameralar karşısına geçen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Savaştayız, kazanacağız" dedi.

Haberin Devamı

İsrail ordusunun misillemede bulunacağını duyuran Netanyahu, "Geniş bir seferberlik ve düşmanın hiç bilmediği güç ve ölçekte misilleme emri verdim. Düşman benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek" ifadelerini de kullandı.

İsrail'de acil olarak toplanan güvenlik kabinesi resmen savaş ilan etti, Demir Kılıçlar Operasyonu'nun başladığı açıklandı. Siyasi kariyerinde hayli zor yıllar geçiren Binyamin Netanyahu, bugün bir kez daha konuştu ve Hamas'a verilecek karşılıkla Orta Doğu'nun değişeceğini söyledi. Hamas saldırılarına hedef olan güneydeki şehirlerin belediye başkanlarıyla görüşen Netanyahu, söz konusu tahmininin detaylarını paylaşmadı.

Açıklamalarının devamında Netanyahu şu sözleri kullandı:

'Korkunç ve zor şeyler yaşadığınızı biliyorum; devlet size yardım edecek. Bu zor günlerde güçlü bir duruşa ihtiyacımız var. Hamas'ı güçlü bir şekilde yeneceğiz'