Dünya ABD, Gazze semalarında ifşa oldu! Yunan adasından havalandı

ABD, Gazze semalarında ifşa oldu! Yunan adasından havalandı

03.11.2023 - 10:33 | Son Güncellenme:

Girit'ten havalanan ve Gazze semalarında ifşa olan ABD'ye ait insansız keşif aracının görevini New York Times yazdı.

ABD, Gazze semalarında ifşa oldu Yunan adasından havalandı

Üçüncü haftasına girmeye hazırlanan İsrail-Hamas arasındaki savaşta IDF(İsrail ordusu)Gazze'yi tamamen kuşattı. Kuzey ve güneydeki stratejik noktaları ele geçiren İsrail, dün kara harekatının genişleyeceğinin sinyalini verdi. Cuma gününü işaret eden yetkililer operasyonel faaliyetlerle ilgili gün içerisinde bir duyuruda bulunacak. Savaşın başından beri batılı ülkelerin desteğini arkasına alan Tel Aviv için ABD, kesenin ağzını açtı. Ekonomik yardımların yanı sıra Washington bölgeye iki büyük uçak gemisi ve askerler de gönderdi. ABD'nin özel kuvvetler askerleri burada İsrail'e kara harekatı ve rehineler için yapılacak olan operasyolarda destek olacak, fiziki çatışmaya ise girmeyecek.

Haberin Devamı

İSRAİL'İN KAYIPLARI ARTIYOR

İsrail ordusunun geçen hafta başlattığı Gazze'nin karadan işgalinde verdiği kayıplar artıyor. Ordu, dört askerin daha Gazze'deki çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladı. Böylece, Gazze'de ölen İsrail askeri sayısı 23 oldu. Gazze'de öldürülen İsrail askerleri arasında, yarbay rütbesindeki bir tank tabur komutanı da bulunuyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin ortasındaki Gazze şehrini tamamen kuşattığını belirtiyor.

ABD, Gazze semalarında ifşa oldu Yunan adasından havalandı

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarda 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinliyi öldürürken, en az 32 bin kişiyi yaraladı.

ABD UÇAĞI GAZZE SEMALARINDA

New York Times gazetesinde yer alan haberde ise ABD'ye ait insansız hava araçlarının Gazze'nin üzerinde uçtuğu belirtildi. İki Savunma Bakanlığı yetkilisine göre bu durum ABD'nin savaşa daha önce bilinenden daha fazla müdahil olduğunu gösterdi. MQ-9 Reaper model İHA'lar ilk olarak Cumartesi günü Flightradar24'te tespit edildi. Pentagon ise uçağın 7 Ekim saldırısından önce de bölgede aktif olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

ABD, Gazze semalarında ifşa oldu Yunan adasından havalandı

'BU BİR İLK'

İsmini vermek istemeyen yetkililer, bu uçuşun bir ilk olduğunu öne sürdü. Bu uçuşların İsrail'in sahadaki askeri operasyonlarını desteklemediğini aktaran yetkililer ABD İHA'larının rehine tespitine yardımcı olmak ve yaşam belirtilerini havadan tespit etmek için ipucu aradığını kaydetti ve bu bilgilerin İsrail ordusu ile paylaşıldığına vurgu yapıldı. Daha önce Irak, Afganistan ve Suriye'de hava saldırıları düzenlemek ve istihbarat için görev alan MG-9 İsrail ordusu tarafından da zaman zaman kullanılıyor.

ABD, Gazze semalarında ifşa oldu Yunan adasından havalandı

3 SAATLİK UÇUŞ

Uçuşlar, İsrail ordusunun kuzeydeki ilk saldırısından yaklaşık 40 kilometre uzakta, güney Gazze'de yoğunlaşıyor. Uçuşları takip eden havacılık araştırmacısı Amelia Smith'e göre en az 6 MG-9 bu tespitler için havalandı. Yanı sıra Smith'e göre bu uçaklar Gazze'nin üzerinde 3 saat uçup Yunanistan'a ait Girit adasına dönüyor.