Sözlük Aze İsminin Anlamı Nedir? Aze Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Aze İsminin Anlamı Nedir? Aze Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Günümüzde birbirinden farklı isimler ile değişik anlamları bulunmaktadır. Bebeklerine değişik isim vermek isteyen anne ve babalar bu isim araştırmaları içerisine girmektedir. İsim araştırması yaparken ismin hangi dilden geldiği de merak konusu olmaktadır. Peki, anlamı merak edilen Aze adı ne anlama gelmektedir? Aze hangi dilden gelen bir kelimedir? Aze adı, kız ismi midir? İşte, Aze adı hakkında merak edilen hususlar ile Aze adının anlamı.

Aze İsminin Anlamı Nedir Aze Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

 Aze köken olarak Türkçe bir kelimedir. Ülkemizde bu isimden pek az kimse bulunmaktadır. Kız bebeklerine verilen Aze adı anlam itibari ile farklı manalara gelmektedir.

Haberin Devamı

 Aze İsminin Anlamı Nedir? 

 Aze, bir kız ismidir. Köken olarak Türkçedir. Azerbaycan ve Asya kıtasında bulunan Türk Devletlerinde bu isim ile karşılaşılır. Ülkemizde fazla olmayan bu isim kaba yer, kalça anlamına gelmektedir. Bu anlamından dolayı fazla tercih edilmeyen isimler arasında gelmektedir.

 Aze Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

 Aze isminin sözlük anlamına bakıldığında, bir vücut organı, vücut azası ve kibrit karşılıkları bulunmaktadır. Ayrıca Aze adı, Kuran-ı Kerimde geçmemektedir.