Gündem Online SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama nasıl yapılır?

Online SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama nasıl yapılır?

01.09.2015 - 21:23 | Son Güncellenme:

SGK sigorta sorgulama işlemi ve SSK sorgulama işlemi online olarak kolayca yapılabilmektedir. SGK sorgulama hakkında detaylı bilgiyi ve SSGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizde bulabilirsiniz.

Online SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama nasıl yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurulduğu 2006’dan bu yana interneti aktif olarak kullanması, vatandaşa sigorta işlemlerinde önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Günümüzde vatandaş artık sadece internete erişim sağlayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılmış olan online hizmetlerden yararlanabiliyor. Sigortanın en güncel durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmek, pek çok resmi işlemi gerçekleştirebilmek ve daha pek çok işlemde vatandaşın artık internet kolaylıklarından yararlanabilmesi sağlanabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern yaşantısı içerisinde son derece aktif bir şekilde kendisine yer bulan internet teknolojileri sigorta işlemlerinde de vatandaşlar tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri ile vatandaşın sigortalarının güncel durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmesi artık mümkün hale geldi. Özellikle de vatandaşın dijital platformda kamu işlemlerini daha kolay, daha hızlı ve daha güvenli şekilde yapabilmesine imkan yaratan e-Devlet sistemi hizmetlerinin SGK hizmetlerini de kapsamı altına almasıyla birlikte vatandaş e-Devlet sisteminden sigorta sorgulamalarını da yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sistemi üzerinden vatandaşın gün içerisinde herhangi bir saatte sadece birkaç dakikasını ayırması en güncel sigorta bilgilerinden oluşan sigorta dökümünü alabilmesi için yeterli oluyor. Bu durum özellikle vatandaşın en çok şikayet ettiği konuların başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe müdürlüklerindeki yoğun kalabalık ve modern çağa uygun olmayan yoğun evrak işlemlerinin sona ermesine olanak veriyor. Böylelikle vatandaşın artık sigortaları hakkında istedikleri zaman ve istedikleri yerde güncel ve ayrıntılı bilgiler alabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

E Devlet sistemi üzerinden online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri akıllı cihazlar veya bilgisayarlar aracılığı ile internete erişim sağlanarak turkiye.gov.tr adresinden gerçekleştirilebiliyor. Bu sanal devlet portalı sayfasından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi sisteminde yer alan güncel sigorta verilerine erişebilmek mümkün olduğundan vatandaşın e-Devlet sistemi üzerinde gerçekleştirecekleri sigorta hizmet dökümü sorgulamaları ile alacakları güncel sigorta bilgilerinin yasal geçerliliği bulunuyor. Ancak vatandaşların e-Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri ile alacakları güncel sigorta veileri ile kuruma emeklilik başvuruları yapmamaları büyük bir önem arz ediyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun genel olarak SGK emeklilik başvurusu işlemlerinde kendi sistemlerindeki sigorta bilgilerinden gerçekleştireceği özel hesaplamaları kullanıyor olması, bu işlemlerin hatalı yapılmasına yol açarak, emekliliğin gecikmesine yol açabilir.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden doğrudan e-Devlet sistemine erişim sağlayabilen vatandaşlar, sistem üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilmek için sisteme giriş yapması gerekiyor. E Devlet giriş sayfası olan turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ sayfasında bulunan 4 yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapılması gerekiyor. Vatandaşlar bu giriş penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisni kullanabiliyor. Vatandaşların e Devlet giriş işlemlerinde kullanabildikleri e-Devlet şifresi tüm PTT şubelerinden, mobil imza GSM operatörlerinden, elektronik imza BTK Elektronik Sertifika Sağlayıcılarından alınabiliyor. E Devlet sistemine bu yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, giriş yapan vatandaşlar en güncel sigorta bilgilerini öğrenebilecekleri SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gönül rahatlığıyla yapabiliyor.

Haberin Devamı

E Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri sayesinde sigorta mükellefleri SSK işe ilk giriş, SSK işe giriş ve çıkış tarihleri, aylık prim ödeme tutarları, toplam kazanç, prim ödeme gün sayısı, müstahaklık durumu ve hizmet süresi gibi emeklilik başvuruları ve kariyer planlamaları gibi pek çok noktada önemli etkilere sahip olan güncel sigorta bilgilerini görüntüleyebiliyor. Bu sigorta sorgulama işlemi için e-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisi altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet listesinden yararlanılıyor. Bu ekranda vatandaşlar, öncelikli olarak bağlı bulundukları sigorta koluna göre liste içerisinden seçim yapıyor. Yani SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi için SSK sigortalısı ‘4a hizmet bilgisi’, Bağkur sigortalısı ‘4b hizmet bilgisi’ ve Emekli Sandığı sigortalı ‘4c hizmet bilgisi’ ekranlarını kullanarak, sigorta dökümlerini güncel olarak alabiliyor. Vatandaşın e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebildiği bu sigorta sorgulama işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi resmi web sayfasındaki online hizmetler kategorisi altında yer alan E SGM sorgulama portalı üzerinden de yapabiliyor. Ancak SGK tarafından bu uygulamanın bakım ve yenileme çalışmasına alınması, erişimin geçici bir süreliğine engellenmesine yol açtı.