22.05.2025 - 15:12 | Son Güncellenme:
"Hem pratik hem de lezzetli bir baklava yapmak mümkün mü?" diye düşünenler için harika bir haberimiz var; Evet. Sadece 5 dakikada hazırlanabilen bu kolay baklava tarifi, hazır baklavalık yufka kullanarak herkesin evde restoran kalitesinde tatlı yapmasını sağlayacak.
20 Yaprak baklavalık yufka1 Su bardağı fıstık 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı suÇeyrek limon
Baklavanın lezzetinde şerbetin kıvamı büyük önem taşır. Şerbeti hazırlamak için 2,5 su bardağı şekeri bir tencereye alın ve üzerine 2,5 su bardağı su ekleyin. Şekeri tamamen eriyene kadar karıştırın. Ardından tencereyi ocağa yerleştirin ve kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Kaynama süresinin sonunda, çeyrek limonun suyunu sıkın ve limon kabuğunu da şerbete ekleyerek birkaç dakika daha kaynatın.
Yufkaları hazırlamak için öncelikle tezgaha serin. Ardından, her bir yufkayı önce ortadan ikiye katlayın, ardından bir kez daha katlayarak ince bir şerit haline getirin. Bu şeridi, iki parmak genişliğinde dilimlere kesin.
üçük dilimlere ayırdığınız yufkaları, 50x20 cm’lik bir tepsiye düzenli bir şekilde yerleştirin. Eğer yufka parçaları tepsiye uzun gelirse, kenarlarını keserek tepsiye uygun hale getirebilirsiniz. Kesilen parçaları tepsinin boşluklarına yerleştirerek tepsiyi tamamen doldurun.
Eritilmiş 1 su bardağı tereyağını, fırça veya kaşık yardımıyla yufkaların üzerine bolca sürün. Tereyağı, baklavanın çıtır dokusunu ve zengin lezzetini sağlar. Yufkaların her yerine eşit şekilde dağıtmaya özen gösterin. Son olarak, tepsiyi önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin. Baklavanın yavaş ve eşit pişmesi için fırının alt kısmına yakın bir rafa koyun.
Fırından çıkan baklavayı 2-3 dakika dinlendirdikten sonra bölebilirsiniz. Soğumuş şerbeti, ılık baklavanın üzerine eşit şekilde dökün. Şerbetin tamamen çekilmesi için birkaç dakika bekleyin. Ardından, baklava dilimlerini 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığına bulayın. Nefis ve çıtır çıtır baklavanız şerbetini çektikten sonra hazır olacak.