Son dakika domates haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan domates gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan domates haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.163 domates haberi bulunmuştur.
Evde hemen test edin! Sahte zeytinyağı anında anlaşılıyorZeytinyağı, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasının yanı sıra sağlık açısından da sayısız faydaya sahiptir. Ancak piyasada satılan her zeytinyağı ne yazık ki gerçek değildir. Sahte ya da farklı yağlarla karıştırılmış ürünler hem lezzet hem de sağlık açısından büyük hayal kırıklığı yaratabilir. Neyse ki evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemlerle zeytinyağınızın gerçek olup olmadığını anlamanız mümkün.
Plansız ekilen alan karpuzu vurduBaşta Çukurova olmak üzere bölgede talebin üzerindeki karpuz üretimi, karpuzda fiyatı hızlı düşürüyor. Tarlada 2 liraya kadar düşen fiyat nedeniyle çiftçi ürünü toplamıyor; özellikle nakliye bedelleriyle büyük şehirlerde ise karpuz tezgahta 10-14 lira arasında fiyatlara satılıyor.
İçi filizlenen domates yenir mi? Kafanız hiç karışmasın, önce kokusuna bakınDomates, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Salatalardan soslara, çorbalardan sandviçlere kadar hemen her yemekte kendine yer bulur. Ancak bazen bir domatesi kestiğinizde beklenmedik bir manzarayla karşılaşabilirsiniz. Filizlenen domatesleri tüketip tüketmeme konusunda kararsız kaldıysanız, bu detaylara dikkat edebilirsiniz.
Karadeniz kıyısında parlayan turizmBulgaristan’ın Varna ve Burgas merkezli kıyı şeridi, geniş kum plajları, her bütçeye hitap eden tesisleri ve Türk damak tadına çok yakın olan mutfağıyla turistlerin ilgisini çekiyor.
Biberlerin üzerine dökün! Çuval çuval toplayacaksınız, sulamak yetmezDomates ve salatalıktan sonra mutfakta sıkça kullanılan bu lezzetli sebzeler, hem yemeklere tat katar hem de bahçe meraklılarının gözdesidir. Ancak, biberlerin sulu, dolgun ve sağlıklı meyveler vermesi için sadece sulamak yetmez. Doğru bakım ve besleme yöntemlerini bilmek gerekir. İşte sizin için etkili bir yol.
Domatesin küflenmesini önleyen teknik! Günlerce çürümüyorDomates, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da çabuk bozulması ve küflenmesiyle evde en sık israf olan sebzelerden biri haline geliyor. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkla birlikte domatesin bozulma süreci daha da hızlanıyor. Ancak doğru saklama yöntemleriyle domatesin hem tazeliğini korumak hem de küflenmesini önlemek mümkün. İşte evde kolaylıkla uygulanabilecek doğal ve etkili teknikler!
Altun Gıda, Karya Doğal Tarım Üretim ve Seracılık’ı satın aldıTürkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatında lider firmalarından Altun Gıda, sürdürülebilir ve akıllı tarım yatırımlarına önemli bir halka daha ekledi. Afyonkarahisar’da jeotermal ve güneş enerjisi kullanarak domates üretimi yapan Karya Doğal Tarım Üretim ve Seracılık’ı bünyesine kattı.
En leziz turşular bu tariften çıkıyor! Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşular, sofralara hem renk hem de iştah açıcı bir tat katar. Pazar tezgâhlarını süsleyen taptaze sivri biberler, domatesler ve sarımsaklarla hazırlanan domates soslu biber turşusu, kahvaltıdan akşam yemeğine her öğüne yakışan bir eşlikçi. İşte nefis konservelerin tarifi.
Biber dolmasının püf noktası! Asla dağılmıyor, eşit pişiyorBiber dolmasının temelini doğru biber seçimi oluşturur. Her ne kadar bu tarif genellikle dolmalık yeşil biberle yapılsa da, her dolmalık biber aynı sonucu vermez. En uygun biberler; ince kabuklu, içi geniş, ancak çok uzun olmayan ve sap kısmı düzgün olanlardır. Bu tür biberler hem doldurması kolay olur hem de pişerken iç harcın dengeli dağılmasını sağlar. Ayrıca biberlerin çeperi çok kalın olmamalıdır, aksi halde pişme süresi uzar ve iç harçla aynı oranda yumuşamaz.
Salça küflenmesini önleyen teknik! Üzerini kaplayacak şekilde serpiştirinEvde hazırlanan ya da marketten alınan domates ve biber salçaları, uygun koşullarda saklanmadığında kısa sürede küflenebilir. Bu durum hem salçanın lezzetini bozar hem de sağlık açısından risk oluşturur. Küflenme, genellikle nemli ortam, hava ile temas ve sıcaklık değişimleri gibi faktörlerden kaynaklanır. Özellikle açıldıktan sonra buzdolabında saklanmayan salçalar, birkaç hafta içinde yüzeyinde beyazımsı, yeşilimsi lekelerle karşılaşabilir. Ancak bazı basit ve doğal yöntemlerle bu sorunu kolaylıkla önlemek mümkündür.
Domates konservesi yaparken içine mutlaka ekleyin! Kış boyu ekşimiyorYaz mevsimi gelip çattığında mutfaklarda konservelik telaşı başlar. Özellikle domates konservesi, kış sofralarının vazgeçilmezi olduğu için pek çok evde yaz aylarında bolca hazırlanır. Ancak zamanla ekşiyen ya da küflenen konserveler hem emeğin hem de malzemenin ziyan olmasına neden olur. Neyse ki doğal ve basit bazı yöntemlerle bu durumun önüne geçmek mümkün. Üstelik katkı maddesi kullanmadan, tamamen geleneksel yöntemlerle...
Domates kabuğu için zahmete gerek yok! Bu yöntemle fıstık gibi soyuluyorDomates, mutfakların vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Çorbadan soslara, salatalardan sandviçlere kadar sayısız tarifte yer alır. Ancak domatesin kabuğunu soymak, özellikle bazı tarifler için pürüzsüz bir kıvam gerektirebilir. Geleneksel olarak kaynar su yöntemi kullanılsa da, bu yöntem her zaman en pratik veya hızlı çözüm olmayabilir. Domates kabuğunu zahmetsizce çıkarmanın birbirinden etkili alternatif yolları mevcut.
Dünyanın en iyi kahvaltı listesine Türkiye damga vurdu! İşte dünyanın en iyi kahvaltıları...Dünyaca ünlü gastronomi rehberi Taste Atlas, okurlarının oylarıyla dünyanın en iyi kahvaltılarını sıraladı. Lezzet, çeşitlilik ve kültürel zenginlik açısından değerlendirilen listeye Türkiye damga vurdu. Geleneksel Türk kahvaltısı, zengin sofraları ve benzersiz tatlarıyla birinci sıraya yerleşerek dünya mutfağını geride bıraktı.
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Yaprak sarmayı eşit pişiren yöntem! Dağılmıyor ve dibi tutmuyorYaprak sarma, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Her ne kadar hazırlanışı zahmetli olsa da, lezzetiyle emekleri fazlasıyla karşılar. Ancak pişirme aşamasında yaşanan bazı sorunlar, bu lezzet yolculuğunu sekteye uğratabilir. Sarmaların dağılması, altının tutması ya da bazı sarmaların pişip bazılarının diri kalması gibi problemler, sıkça karşılaşılan durumlardır. Neyse ki bu sorunların çözümü mümkün.
Trabzon'da sel felaketi! Kayıp 1 kişi aranıyorTrabzon’un Ortahisar ilçesinin 2 Nolu Beşirli mahallesi mevkiinde eski devlet sahil yolu sular altında kaldı. Bölgede 50’ye yakın araç ile çok sayıda iş yeri sular içinde kalırken, belediye ekiplerinin su tahliye çalışmaları sürüyor. Trabzon dahil Giresun, Ordu, Rize için sarı kodlu uyarı verildi. Akçaabat ilçesinde suya kapıldığı düşünülen bir kişi için arama çalışmaları başlatıldı.
İşlerinden istifa edip, karavan hayatına geçen çift, Türkiye'yi geziyorKonya'da 3 yıl önce evlenen ve düğünden sonra işlerinden istifa eden ziraat mühendisi Ömer Türkoğlu (32) ve okul öncesi öğretmeni Büşra Türkoğlu (32) çifti, altın takıları satıp aldıkları minibüsü karavana çevirip Türkiye'yi geziyor. Düğünde gelin arabası olarak karavan kiraladıklarını belirten Büşra Türkoğlu, "Penceremizde hangi manzarayı açmak istiyorsak, orayı açıyoruz. Bugün şurada uyanalım diyoruz ve kontağa basıyoruz. Belki güzel bir dağ manzarasında, deniz manzarasında, baraj manzarasında uyanıyoruz'' dedi.
Makarnayı sadece suyla haşlıyor musunuz? Makarnanın lezzetini ikiye katlayacak şef önerisiMakarna, pratikliği ve doyuruculuğuyla mutfakların vazgeçilmezlerinden biri. Ancak çoğumuz onu sadece su ve tuzla haşlayıp sosla birleştirerek tüketiyoruz. Oysa bu kadar basit bir yemek bile, birkaç püf noktasıyla adeta gurme restoranlardan çıkmış gibi bir lezzete kavuşabilir. Ünlü şeflerin mutfaklarında yıllardır uyguladığı bazı yöntemler, makarnanın sadece doyurucu değil aynı zamanda unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüşmesini sağlıyor.
Konyalı çift işsiz kalınca bambaşka bir şey denedi! Trilyoner hayatı yaşamaya başladıKonya'da 3 yıl önce evlenen ve düğünden sonra işlerinden istifa eden ziraat mühendisi Ömer Türkoğlu (32) ve okul öncesi öğretmeni Büşra Türkoğlu (32) çifti, işsiz kalınca bambaşka bir şey denemeye karar verdi. 3 yıldır yeni iş bulmayan çift 'Kendimizi bir trilyoner gibi hissediyoruz' diyerek yeni hayatlarını anlattı.
Buzdolabına girdiği an tadı kaçıyor! Bu meyveler tezgahı seviyormuş, hep yanlış yapmışızBuzdolabı, ürünlerinizin çoğunu saklamak için harika bir alandır ancak bazı ürünleri buzdolabına koymak yarardan çok zarar verir. Bazı meyveler toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam eder. Bu meyveleri buzdolabına koymak, olgunlaşma sürecini durdurmakla kalmaz, aynı zamanda dokularını, lezzetlerini ve görünümlerini bozar. İşte buzdolabınızdan yasaklamanız gereken bütün meyveler!
Domates ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.