Eurostat

Eurostat

Son dakika eurostat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan eurostat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan eurostat haber sayfamızda...

Eurostat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 817 eurostat haberi bulunmuştur.
'ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek'
'ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Yannis Stournaras'a göre Avrupa Merkez Bankası borçlanma maliyetlerini bu yıl muhtemelen dört yerine üç kez düşürecek.
3.05.2024 Uzmanpara
Euro Bölgesi enflasyonu düştü
Euro Bölgesi enflasyonu düştü Euro Bölgesi enflasyonu şubat ayında düştü ancak çekirdek fiyat artışı yüksek kaldı.
1.03.2024 Uzmanpara
İspanya'da doğum oranı, kayıtların başladığı 1941'den bu yana en düşük seviyesine geriledi
İspanya'da doğum oranı, kayıtların başladığı 1941'den bu yana en düşük seviyesine geriledi Ulusal İstatistik Ofisi doğumlardaki azalmanın çocuk doğurma yaşındaki gecikmeyle bağlantılı olduğunu, 40 yaş üstü doğum yapan kadınların sayısının son on yılda yüzde 19,3 arttığını söyledi.
22.02.2024 Dünya
Euro Bölgesi'nde enflasyon hafif geriledi
Euro Bölgesi'nde enflasyon hafif geriledi Eurostat tarafından yayınlanan öncü rakamlara göre Euro Bölgesi manşet enflasyonu ocak ayında hafif gerilerken, çekirdek rakamlar beklenenden daha az düşüş gösterdi.
1.02.2024 Uzmanpara
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler İtalya, ülkede sayılarının arttığı Afrikalı mültecileri göndereceği ülkeyi açıkladı.
30.01.2024 Dünya
Türkiye, AB’ye göre üçte bir daha ucuz
Türkiye, AB’ye göre üçte bir daha ucuz Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) verileri kullanılarak oluşturulan ‘Satın Alma Gücü Paritesi, 2022 Bülteni’ni yayımladı.
15.12.2023 Ekonomi
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi düştü
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi düştü Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ekim ayında beklentilerin üzerinde düştü.
13.12.2023 Uzmanpara
Pazarlama evreni herkesi kapsıyor
Pazarlama evreni herkesi kapsıyor "Bireyselden kurumsala, tüm hedef kitleyi kapsayan, müşteri odaklı büyük bir ekosistem oluşturduk. Müşteri memnuniyetinde son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştık..."
10.11.2023 Milliyet Executive
Bakan Şimşek'ten Kur Korumalı Mevduat hesabı açıklaması
Bakan Şimşek'ten Kur Korumalı Mevduat hesabı açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kur Korumalı Mevduat için "Mayıs sonu itibarıyla 125 milyar dolardı. 20 Ekim itibarıyla 110.2 milyar dolar olarak gerçekleşti." ifadelerini kullandı.
31.10.2023 Ekonomi
İŞKUR açıkladı! Açık iş sayısında artış
İŞKUR açıkladı! Açık iş sayısında artış Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuç Açık İş İstatistikleri Araştırması’na göre açık iş sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29,3 oranında artış gösterdi.
17.10.2023 Ekonomi
Avrupa’da çalışmak: En çok hangi ülkelerde ve sektörlerde iş açığı var?
Avrupa’da çalışmak: En çok hangi ülkelerde ve sektörlerde iş açığı var? Sayı olarak bakıldığında Avrupa'da iş açığının en fazla olduğu ülke Almanya.
4.10.2023 Dünya
Lampedusa vakası: İtalya’da gerçekten bir göç krizi yaşanıyor mu?
Lampedusa vakası: İtalya’da gerçekten bir göç krizi yaşanıyor mu? Kuzey Afrika'dan hareket eden göçmen tekneleri için Avrupa'daki en yakın güzergah olan Akdeniz adasında, son bir haftada nüfusu ikiye katlayan büyük bir 'yığılma' var. Roma yönetimindeki aşırı sağcı hükümeti zora sokan Lampedusa Adası, Avrupa'nın da gündeminde.
18.09.2023 Dünya
AB dondurmaya hücum etti
AB dondurmaya hücum etti Avrupa yaz sıcaklarıyla boğuşmaya devam ederken, kıtanın dondurma üretimi ve tüketimi de giderek artıyor.
21.08.2023 Ekonomi
Euro Bölgesi'nde ticaret fazla verdi
Euro Bölgesi'nde ticaret fazla verdi Euro Bölgesi enerji ithalatında normalleşmenin etkisiyle haziran ayında ticaret fazlası verdi.
17.08.2023 Uzmanpara
Euro Bölgesi ekonomisi büyüme gösterdi
Euro Bölgesi ekonomisi büyüme gösterdi Euro Bölgesi ekonomisi ikinci çeyrekte ılımlı bir büyüme gösterdi. Ekonomi bir önceki çeyrek yatay seyretmişti.
16.08.2023 Uzmanpara
‘TÜİK’in sistematik hata yaptığını düşünmüyorum’
‘TÜİK’in sistematik hata yaptığını düşünmüyorum’ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ek bütçenin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanı maaşında yapılan artışa ilişkin eleştirilere “Şu anda Cumhurbaşkanımızın maaşı milletvekili maaşının altında, bu artışı yapmazsak neredeyse bir süre sonra genel müdür maaşlarının altına düşmüş olacak” yanıtını verdi.
13.07.2023 Ekonomi
Avrupa'da 2022 yazında 61 bin kişi aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetti
Avrupa'da 2022 yazında 61 bin kişi aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetti Nature Medicine dergisinde bugün yayınlanan bir araştırmaya göre, geçen yıl 30 Mayıs - 4 Eylül tarihleri arasında aşırı sıcaklarla bağlantılı 61 bin 672 ölüm vakası kaydedildi.
11.07.2023 Dünya
Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi
Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi Euro Bölgesi'nde enflasyon gıda fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle mayıs ayında beklentilerin üzerinde geriledi.
1.06.2023 Uzmanpara
Enflasyona ‘ücretsiz gaz’ ayarı
Enflasyona ‘ücretsiz gaz’ ayarı Karadeniz’deki keşif nedeniyle abonelere verilen 1 aylık ücretsiz doğal gaz, enflasyon hesabına “sıfır fiyat” olarak yansıtılacak. 1 yıllık indirimli gaz için de 25 m3 üzeri tüketimleri dikkate alacak olan TÜİK’in aldığı karar, enflasyona düşüş olarak yansıyacak. Memur ve emeklilerin 6 aylık enflasyon farkları da yeni enflasyon hesabından etkilenecek.
31.05.2023 Ekonomi
TÜİK'ten ücretsiz doğal gaz açıklaması
TÜİK'ten ücretsiz doğal gaz açıklaması Mayıs ayı itibarıyla uygulamaya başlanan bir ay ücretsiz ve bir yıl indirimli doğal gaz kararı enflasyon hesaplamasını değiştirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı TÜFE hesaplanmasında doğal gaz için sıfır fiyat yöntemi uygulanacağını açıkladı.
30.05.2023 Uzmanpara
TÜİK'ten ücretsiz doğalgaz tüketiminin TÜFE'ye etkisine ilişkin açıklama
TÜİK'ten ücretsiz doğalgaz tüketiminin TÜFE'ye etkisine ilişkin açıklama Mayıs ayı itibarıyla uygulamaya başlanan bir ay ücretsiz ve bir yıl indirimli doğalgaz kararı enflasyon hesaplamasını değiştirdi. TÜİK, Mayıs ayı TÜFE hesaplanmasında doğalgaz için "sıfır fiyat" yöntemi uygulanacağını açıkladı.
30.05.2023 Ekonomi
AB’de cinsiyete dayalı ücret ayrımcılığına karşı şeffaflık zorunluluğu
AB’de cinsiyete dayalı ücret ayrımcılığına karşı şeffaflık zorunluluğu Avrupa Birliği (AB), kadın ve erkek çalışanlar arasında cinsiyete dayalı ücret ayrımcılığının ortadan kaldırılması amacıyla, üye ülkelerdeki işletmelere, şeffaflık zorunluluğu getiriyor.
31.03.2023 Dünya
AB'nin Rusya ile ticareti düştü
AB'nin Rusya ile ticareti düştü Eurostat verilerine göre Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya ile olan ticareti, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında pek çok ürün için uygulamaya konan ithalat ve ihracat yasaklarından güçlü şekilde etkilendi.
25.01.2023 Uzmanpara
Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi beklentiyi aştı
Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi beklentiyi aştı Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi kasımda aylık ve yıllık bazda beklentinin üzerinde performans gösterdi.
13.01.2023 Uzmanpara
ECB'den 'faiz artırımlarına devam' mesajı
ECB'den 'faiz artırımlarına devam' mesajı Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos enflasyonun fiyat istikrarı tanımında belirlenen hedefe geri gelmesini sağlayacak seviyeye ulaşıncaya kadar faiz artırımlarına devam edeceklerini söyledi.
8.11.2022 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Eurostat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.