İsilik

İsilik

Son dakika isilik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan isilik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan isilik haber sayfamızda...

İsilik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 88 isilik haberi bulunmuştur.
Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike! Pusula denizanası
Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike! Pusula denizanası Çanakkale Boğazı'nda, son bir yıldır sayıları artan zehirli pusula denizanaları, balık popülasyonunu olumsuz etkiliyor.
2.05.2023 Haberler
Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike! Pusula denizanası
Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike! Pusula denizanası Çanakkale Boğazı'nda, son bir yıldır sayıları artan zehirli pusula denizanaları, balık popülasyonunu olumsuz etkiliyor.
2.05.2023 Gündem
Aşırı sıcak ve nemin çocuklarda görülmeyi artırdığı 6 hastalık
Aşırı sıcak ve nemin çocuklarda görülmeyi artırdığı 6 hastalık Güneşin tüm cömertliğini sergilediği ve kavurucu sıcakların hakim olduğu bugünlerde çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığında artış yaşanıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Sarıtaş, bugünlerde çocuklarda en sık görülen 6 hastalığı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
28.08.2022 Çocuk Sağlığı
Sıcaklık 60 dereceyi bulabiliyor! Çocukları ve evcil hayvanları araçlarda bırakmayın uyarısı
Sıcaklık 60 dereceyi bulabiliyor! Çocukları ve evcil hayvanları araçlarda bırakmayın uyarısı Mardin Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Cihat Adın, yılın en sıcak dönemlerini yaşadıklarını belirterek, "Özellikle aşırı sıcaklar altında riskli bireyleri, evlerinde yalnız yaşayanları, kronik rahatsızlığı olanları sık sık kontrol etmeliyiz. Park eden araçların içinde çocukları ve evcil hayvanları bırakmamamız gerekiyor. Arabalar kapandığı andan itibaren çok hızlı bir şekilde sıcaklık artmaktadır. Sıcaklık 60 dereceyi bulabilmektedir” dedi.
16.08.2022 Gündem
Yaz mevsiminde en çok görülen cilt hastalıkları
Yaz mevsiminde en çok görülen cilt hastalıkları Yaz aylarında cilt hastalıklarında artış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, güneş yanıkları, mantar enfeksiyonları, isilikler, güneş alerjileri, derin kırışıklıklar, erken cilt yaşlanması, cilt lekeleri, kanser öncesi deri keratozları ve cilt kanseri gibi birçok hastalığa karşı uyarılarda bulundu.
1.08.2022 Sağlık
Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık Pütürlük Nasıl Geçer?
Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık Pütürlük Nasıl Geçer? Anneler ve babalar yeni doğan bebekleri ile ilgili çok hassas olurlar. Bebeklerde görülen en ufak detayda bile rahatsız olurlar. Bu rahatsızlık veren durumlar arasında bebeklerin yanaklarında görülen kızarıklık, pütürlük, isilik, cilt kuruluğu ve pişik gibi olumsuz durumlardır. Bu kapsamda anne ve babalar bu tür olumsuzluklara karşı araştırma içindedirler. Peki, uzmanlar bebek yanaklarında görülen bu istenmeyen durumlar için ne tavsiye ediyor? Bu kızarıklık ve kabarmaların nedenleri nelerdir? İşte, bebeklerin ciltlerinde görülen olumsuz durumlar ve nedenleri.
23.07.2022 Sağlık
Çocuklu ailelere tatil uyarısı
Çocuklu ailelere tatil uyarısı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Yılmaz, çocuklarıyla tatil yapacak ailelere yaptığı uyarılarda, saat 10.00-16.00 arasında güneşten sakınılması gerektiğini belirterek, “Özellikle kız çocukları ıslak mayo ile dolaşmamalı ve üstleri değiştirilmeli” dedi.
30.06.2022 Sağlık
Isırgın Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada
Isırgın Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Isırgın bulmaca, sıklıkla yanıtı araştırılan sorulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan Isırgın bulmaca cevabını öğrenebilir ve kolaylıkla yanıt alanına yazabilirsiniz. Sizin için Isırgın bulmaca cevabı nedir detayları ile derledik.
6.04.2022 Eğitim
Böbrek ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Böbrek ağrısı nedenleri ve belirtileri nelerdir?
Böbrek ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Böbrek ağrısı nedenleri ve belirtileri nelerdir? Böbrek ağrısı karnın alt kısmı ve sırta yakın yerlerde oluşur. Vücutta fazla sıvıyı dışarı atmaya yaran böbrekte oluşan ağrıların birçok nedeni olabilir. Böbrek insan vücudunun hem sol hem de sağ tarafında bulunur. Böbrek ağrısı insanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkiler. Böbrek ağrısı nedenleri arasında hamilelik, böbrek taşları, iltihap gibi birçok sebep bulunabilir. Böbrek ağrısı belirtileri arasında halsizlik, titreme, kusma, mide bulantısı gibi semptomlar görülebilir. Ayrıca böbrek ağrısı üşütme belirtileri ile de ortaya çıkar. Ağrılar için evde yapılabilecek doğal çözümlerle böbrek ağrıları hafifletilebilir ve geçirilebilir. Böbrek ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Böbrek ağrısı nedenleri ve belirtileri nelerdir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık Pütürlük Nasıl Geçer?
Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık Pütürlük Nasıl Geçer? Anneler ve babalar yeni doğan bebekleri ile ilgili çok hassas olurlar. Bebeklerde görülen en ufak detayda bile rahatsız olurlar. Bu rahatsızlık veren durumlar arasında bebeklerin yanaklarında görülen kızarıklık, pütürlük, isilik, cilt kuruluğu ve pişik gibi olumsuz durumlardır. Bu kapsamda anne ve babalar bu tür olumsuzluklara karşı araştırma içindedirler. Peki, uzmanlar bebek yanaklarında görülen bu istenmeyen durumlar için ne tavsiye ediyor? Bu kızarıklık ve kabarmaların nedenleri nelerdir? İşte, bebeklerin ciltlerinde görülen olumsuz durumlar ve nedenleri...
8.09.2021 Genel Sağlık
Geçmeyen isilikler enfeksiyon habercisi mi?
Geçmeyen isilikler enfeksiyon habercisi mi? Çocuk Doktoru Uzm. Dr. Gülten Karasu, "3 ila 4 gün içinde geçmeyen isiliklerde kaşıntı, yanma ve diğer şikayetlerin sürmesi ve artması enfeksiyon riski habercisi olabilir." ifadelerini kullandı.
14.07.2021 Genel Sağlık
Bebek bakımı konusunda doğru bilinen yanlışlar
Bebek bakımı konusunda doğru bilinen yanlışlar Yeni bebek sahibi olmuş ebeveynlerin özellikle bazı hataları yapmamaları büyük önem taşıyor. Çünkü halk arasında doğru bilinen yanlışlar bebekte ciddi hastalıklara hatta hayati tehlikeye bile neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Ahmet Yıldırım, çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
25.03.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeklerde İsilik Neden Olur? Bebeklerde İsiliğin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bebeklerde İsilik Neden Olur? Bebeklerde İsiliğin Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Bebeklerde sık bir şekilde karşılaşılan sorunlardan birisi de isiliktir. Halk arasında sıcak döküntü şeklinde de bilinir. İsilik; hem anneleri hem de bebekleri etkileyen olumsuz bir durumdur. Bununla beraber isilik, önlem alınmadığı takdirde vücudun her bölümünü kaplayabilmektedir. Bebeğin sıklıkla yıkanmaması, terli bırakılması gibi durumlar, isiliğin ortaya çıkmasında en önemli sebeplerdendir. Peki bebeklerde isilik neden olur? Bebeklerde isiliğin tedavi yöntemleri nelerdir? İşte detaylar...
16.03.2021 Sağlık
Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir? Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir? Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Bebekler gelişme çağı olduklarında bu süre zarfında bazı hastalıklar geçirebiliyor. Özellikle bebeklik çağında birçok cilt hastalığı bulunuyor. Anne ve babalar bu durumda bebeklerde görülen cilt hastalıklarını araştırabiliyor. Bebeklerde cilt hastalıkları nelerdir? Bebeklerde en sık görülen cilt sorunları ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
11.03.2021 Sağlık
Hava koşulları cilt sağlığını nasıl etkiliyor?
Hava koşulları cilt sağlığını nasıl etkiliyor? Hava koşullarının cilt sağlığı üzerinde oldukça etkili olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Behram Danış, "Kış aylarında sıklıkla karşılaşılan rüzgarlı havalar da ciltte kurumaya yol açar. Kuruyan ciltte; kızarıklık, çatlama, soyulma, pul pul dökülme gibi pek çok istenmeyen durum ortaya çıkabilir. Sıcak havalarda artan nem ve sıcaklıkla birlikte terleme artar. Artan terleme özellikle yağlı ciltlerde sivilce oluşumuna sebep olur" diye konuştu.
11.03.2021 Genel Sağlık
Tifo Hastalığı Nedir? Tifonun Belirtileri Ve Tüm Tedavi Yöntemleri...
Tifo Hastalığı Nedir? Tifonun Belirtileri Ve Tüm Tedavi Yöntemleri... Yaz ve sonbahar mevsimlerinde görülmekte olan tifo, sıradan bir hastalık gibi görünse bile kalbi, beyni, akciğer, karaciğer, göz ve kulak sinirlerini ciddi biçimde etkileyerek olumsuz neticelere sebep olabilmektedir. Mikrobik bir hastalık olan tifo; yüksek ateş, kusma ve ishale sebep olan hatta ölümcül bir bakteriyel enfeksiyondur. Tifo el yıkamanın az olduğu, kontamine yiyecek ve içme sularından sıklıkla bulaşmaktadır. Peki tifo nedir, Tifonun belirtileri ve tüm tedavi yöntemleri nelerdir? Tüm detaylarıyla birlikte derledik.
22.02.2021 Sağlık
İsilik Nedir? İsilik Tedavisi Nasıl Yapılır, İsiliğe Ne İyi Gelir?
İsilik Nedir? İsilik Tedavisi Nasıl Yapılır, İsiliğe Ne İyi Gelir? İsilik durumu özellikle sıcak havalarda kendini göstermektedir. Bu rahatsızlıkta ciltte aşırı terleme sebebi ile gözenekler tıkanarak çeşitli kızarıklıklar meydana gelmektedir. İsilik nedir? İsilik tedavisi nasıl yapılır, isiliğe ne iyi gelir? İşte, tüm detaylar.
21.02.2021 Sağlık
Eritem Nedir? Eritema Multiforme Neden Olur, Belirtileri Nelerdir?
Eritem Nedir? Eritema Multiforme Neden Olur, Belirtileri Nelerdir? Eritem diğer bir ifade ile Eritema Multiforme (EM), enfeksiyonlara yahut kullanılan ilaçlara karşı aşırı duyarlılık reaksiyonu olarak kabul edilen ve nadir olarak görülen bir cilt hastalığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bulaşıcı olmayan bir cilt problemidir. Sizin için Eritem nedir? Eritema multiforme neden olur, belirtileri nelerdir şeklinde belirlenmiş konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
4.03.2021 Sağlık
Patates Suyunun Faydaları Nelerdir? Aç Karnına Patates Suyu İçmek Ne İşe Yarar?
Patates Suyunun Faydaları Nelerdir? Aç Karnına Patates Suyu İçmek Ne İşe Yarar? Mutfakta kullanılan birçok ürünün alışılagelen tüketim şeklinin dışında yararları olduğu çoğu zaman bilinmemektedir. Patates de bunlardan birisidir. Sevilerek tüketilen ve değişik yemekleri yapılan patates aslında mucizevi bir şifa deposudur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.03.2021 Sağlık
Anafilaksi Nedir? Anaflaktik Şok Ne Demektir, Belirtileri Nelerdir?
Anafilaksi Nedir? Anaflaktik Şok Ne Demektir, Belirtileri Nelerdir? Şiddetli seviyelerde alerjisi olan kişilerde, alerjinin oluşmasına sebep olan alerjen maddelere maruz kalma durumu, anafilaksi adı verilen ve hayatı ciddi derecede tehdit eden bir reaksiyonla sonuçlanabilmektedir. Anafilaksi, ilaçlar, zehir ya da bazı gıdalara karşı gelişen şiddetli bir alerjik reaksiyondur. Peki, Anafilaksi nedir? Anaflaktik şok ne demektir, belirtileri nelerdir? İşte detaylar.
10.02.2021 Sağlık
Bebeklerde isilik nasıl geçer, ne iyi gelir? Evde doğal bitkisel çözümler...
Bebeklerde isilik nasıl geçer, ne iyi gelir? Evde doğal bitkisel çözümler... Sıcak döküntüsü olarak da bilinen isilik özellikle bebeklerde çok sık rastlanan sorunlardan biridir. Eğer zamanında önlem alınmaz ise vücudun önemli bir yerini kaplayan bu rahatsızlık, bebeğin yanı sıra anneyi de rahatsız eder. Peki, bebeklerde isilik nasıl geçer, ne iyi gelir? Evde doğal bitkisel çözümler konusunda merak edilenler...
29.01.2021 Sağlık
Böbrek Ağrısı Neden Olur? Sol Ve Sağ Böbrek Ağrısı Nelerin Habercisi Olabilir?
Böbrek Ağrısı Neden Olur? Sol Ve Sağ Böbrek Ağrısı Nelerin Habercisi Olabilir? Böbrekler, üst karın bölgesindeki kaslara yerleşmiş olan fasulye şeklinde bir organdır. Böbrekler, göğüs kafesinin hemen altında, karnınızın arkasında, omurganızın her iki tarafında ve sırta yakın bir yerde yer alır. Böbrek ağrısının altında yatan bir hastalık ya da travmadan kaynaklanıyor olabilir. Ama bazen sırttaki bazı ağrılar, böbrek ağrısı ile karıştırılabilir. Böbrek ağrısı neden olur? Böbrek ağrısı neyin habercisidir? İşte, tüm detaylar.
16.01.2021 Sağlık
İsilik nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir? Yetişkinlerde isilik neden olur?
İsilik nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir? Yetişkinlerde isilik neden olur? Cilt rahatsızlıkları arasında yer alan isilik doğru tedavi yöntemleri ile birlikte giderilir. Bunun için hastalık belirtilerini bilmek ve uygun tedavi yöntemlerini tercih etmek gerekir. İsilik nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
6.01.2021 Sağlık
Bebeklerde İsilik Neden Olur, Nasıl Geçer? İsilik İçin Evde Doğal Ve Bitkisel Çözüm Önerileri
Bebeklerde İsilik Neden Olur, Nasıl Geçer? İsilik İçin Evde Doğal Ve Bitkisel Çözüm Önerileri Bebeklerde sık sık rastlanan bir problem olarak isilik, sıcak döküntüsü şeklinde de bilinmektedir. Bu nedenle sizler için detaylı olarak Bebeklerde isilik neden olur, nasıl geçer? İsilik için evde doğal ve bitkisel çözüm önerileri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
23.12.2020 Ebeveyn
Bebekler ve çocuklar yazın nasıl giydirilmeli? - Bebekler en çok nereden üşür?
Bebekler ve çocuklar yazın nasıl giydirilmeli? - Bebekler en çok nereden üşür? Bebekler ve çocukların yazı sağlıklı geçirebilmesi için kıyafet seçimi büyük önem taşıyor. "Bebeği giydirirken nelere dikkat edilmeli?", "Bebeklerin en çok neresi üşür?", "Bebek ve çocukların arı ve böcek sokmalarından nasıl korunur?", "Kıyafet alırken hangi kumaşlar tercih edilmeli?", "Bebeklere nazar boncuğu takmak doğru mu?" sorularının cevabını merak ediyorsanız Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu'nun sözlerine kulak verin...
13.08.2020 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

İsilik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.