Patates sevenlere güzel haber! Bilim insanları araştırdı! Tarımda ‘devrim’ olabilir
Patates sevenlere güzel haber! Bilim insanları araştırdı! Tarımda ‘devrim’ olabilir Bilim insanları, kızartıldığında sağlığa zarar vermeyen patates üretmenin formülünü buldu. Böylece kızarmış patatesteki akrilamid oluşumu azalacak.
27.02.2024 Dünya
En az 2018’de tükettik, raflarda şeker salgını artıyor!
En az 2018’de tükettik, raflarda şeker salgını artıyor! Her geçen gün daha fazla ürün sözde daha az şeker içermesine rağmen, "şeker salgınını" kontrol altına alınamıyor. O hastalıkların nedenini uzmanlar açıkladı.
28.07.2023 Genel Sağlık
Osmanlı sarayına da giren 150 yıllık sır! Terletmesin diye Karadeniz'de yıkanıyor
Osmanlı sarayına da giren 150 yıllık sır! Terletmesin diye Karadeniz'de yıkanıyor Çoğumuzun adına aşina olduğu, tarihi yıllar öncesine dayanan Şile bezi Osmanlı padişahlarının da gözdesiydi. Rahatlığı ve hafif oluşuyla ünlenen bu kumaşın ardındaki sır ise Karadeniz'in tuzlu suları ve Şile sahillerinin kumlarında saklı.
15.08.2022 Gündem
Yumurtalı Süt Tatlısı Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada
Yumurtalı Süt Tatlısı Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Yumurtalı süt tatlısı için verilen en uygun cevap kremadır. Yumurtalı süt tatlısı bulmaca sorusu karşımıza bir çeşit yumurtalı süt tatlısı ve bir tür nişastalı tatlı olarak da çıkabilmektedir. Bulmaca severler için zor olan sorulardan biridir. Her türlü bulmaca çeşidinde görülebilecek olan bu soru tipi bulmaca severler tarafından öğrenilmelidir. İşte, tüm detaylar.
18.07.2022 Eğitim
Kuvaşiorkor Hastalığı Nedir, Neden Olur? Kwashiorkor Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Kuvaşiorkor Hastalığı Nedir, Neden Olur? Kwashiorkor Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir? Kuvaşiorkor hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem teşkil eden hastalıklar arasındadır. Bu bakımdan Kuvaşiorkor hastalığının ne olduğunu öğrenebilir neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Kuvaşiorkor hastalığı nedir, neden olur? Kwashiorkor hastalığı nasıl tedavi edilir detaylarıyla birlikte derledik.
6.07.2022 Sağlık
Almanya dönerin 50. yılını kutluyor
Almanya dönerin 50. yılını kutluyor Dönerin Almanya’ya gelişinin 50. yılı Alman medyasının yanı sıra Alman sosyolog Eberhard Siedel’in dönerin tarihini ve kültürel boyutunu yazdığı kitabıyla da kutlanıyor
3.04.2022 Dünya
Çürük dişler ile fazla kilo alımı arasında nasıl bir ilişki var?
Çürük dişler ile fazla kilo alımı arasında nasıl bir ilişki var? Çürük dişten ağız içindeki iltihaplara kadar pek çok farklı durum fazla kilo alımına yol açabiliyor. Üstelik 'tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan’ sorusu gibi ağız diş sağlığı fazla kilo alımına yol açarken, alınan fazla kilolar da ağız ve diş sağlığının bozulmasına neden olabiliyor.
19.03.2022 Genel Sağlık
Gaz sancısına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer?
Gaz sancısına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer? Bağırsaktaki gazın dışarı atılamaması sonucunda gaz sancısı oluşur. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan gaz sancılarının nedenleri arasında genellikle bazı besinler ve hava yutulması gibi faktörler yer alır. Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı daha çok görülür. Sindirim sistemleri henüz gelişmediği için haz çıkarmaları zorlaşır ve bu durum rahatsızlık verir. Yetişkinlerde gaz sancısı karında meydana gelen ağrılar veya kramplar, geğirme gibi belirtiler yer alır. Evde yapılabilecek bazı doğal yöntemler ile yetişkinler ve bebeklerde gaz sancısı giderilebilir. Gaz sancısına ne iyi gelir? diyorsanız “Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Karbonhidrat İçermeyen Besinler Nelerdir?
Karbonhidrat İçermeyen Besinler Nelerdir? Kanda dolaşan glikozun pek çoğu, yediğiniz karbonhidratlardan ve şekerlerden gelir. Şeker hastalığında, vücudunuz kanda glikoz olarak dolaşan enerjiyi yetersiz bir şekilde kullanır. Bu da kan şekeri seviyelerinizin normal değerlerin daha da üzerine çıkmasına yol açar. Karbonhidratlar vücut için en önemli ana enerji kaynağıdır. Aynı zamanda beyin için de gerekli olan tek yakıttır. Karbonhidrat içermeyen besinler nelerdir sizler için derledik.
Karaciğer Enzimlerinin Yüksek Çıkması Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir? Ne Anlama Gelir?
Karaciğer Enzimlerinin Yüksek Çıkması Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir? Ne Anlama Gelir? Karaciğer enzim testleri neden yapılır? Birçok kişinin merak ettiği karaciğer enzimlerinin yüksek çıkması ne anlama gelir. Yapılan karaciğer enzim test sonuçlarının yüksek çıkması bir hastalığın habercisi midir? Kan testlerinde karaciğer enzimlerinin yüksek çıkması hangi hastalıkların belirtisi olabilir? Ne anlama gelir? Konu hakkındaki tüm detayları derledik.
9.09.2021 Sağlık
Emzirme döneminde bu besinleri mutlaka tüketin
Emzirme döneminde bu besinleri mutlaka tüketin Faydası, mucizevi etkileri saymakla bitmeyen anne sütü, bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini tek başına karşılıyor. Bağışıklık sistemi henüz güçlenmemiş bebeğinizi hastalıklara karşı koruyor, vücut direncini artırıyor. Bu nedenle annenin emzirme döneminde tükettiği gıdalar ve aldığı besin takviyeleri sütün kalitesini ve miktarını doğrudan etkiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Ali Talay, anne sütünün öneminden bahsederken süt arttırmanın yolları hakkında bilgi verdi.
3.09.2021 Kadın Sağlığı
Nişasta Neye İyi Gelir? Kısaca Nişastanın Faydaları Nelerdir?
Nişasta Neye İyi Gelir? Kısaca Nişastanın Faydaları Nelerdir? Nişasta günlük hayatta pek çok yediğimiz yiyecek içerisinde bulunan bir maddedir. Özellikle pek çok şeye iyi geldiği bilinmektedir. Bu nedenle nişastanın faydaları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, nişasta neye iyi gelir? Kısaca nişastanın faydaları nelerdir? Sizlere nişastanın faydaları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
8.08.2021 Sağlık
BAYRAM SOFRANIZA  FARKLI TATLAR
BAYRAM SOFRANIZA FARKLI TATLAR Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi Milliyet Cadde okuyucuları için Zuppa di Barbabietola con Carne, Spaghetti con Agretti ve Biscotti Ripieni tarifi verdi...
14.05.2021 Cadde
TATLIYA DOYACAKSINIZ!
TATLIYA DOYACAKSINIZ! Sosyal medyada yoğun ilgi gören ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, bugün okuyucularımız için Cannoli, Brodetto ve Fettuccine Alfredo tarifi verdi...
8.05.2021 Cadde
ŞİFA DOLU ÇORBA
ŞİFA DOLU ÇORBA Michele, Gabriella, Daniela ve Elia Cedolin’den oluşan ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, Milliyet Cadde okuyucuları için bugün Minestrone, Pesto Soslu Linguine ve tiramisu tarifi verdi...
6.05.2021 Cadde
EVDE SU TASARRUFU YAPMANIN 9 YOLU | 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ
EVDE SU TASARRUFU YAPMANIN 9 YOLU | 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ 22 Mart Dünya Su Günü’nde hayatınıza katabileceğiniz basit ama etkili su tasarrufu yöntemleri:
22.03.2021 Yaşam
Dengeli Beslenme Nedir? Yeterli Ve Dengeli Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Dengeli Beslenme Nedir? Yeterli Ve Dengeli Beslenme Nasıl Olmalıdır? Vücudu hastalıklara karşı korumak, vücut direncini arttırmak için dengeli beslenmek gerekir. Her gıdanın faydası ve vitamin değeri farklıdır. Vücudun ihtiyacını karşılamak için ise gerekli olan gıdalardan yeterli oranda almak gerekir. Gıdalar yaşamı sürdürmek için gerekli olan yakıt gibidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.02.2021 Sağlık
Tereyağında ‘patates nişastalı’ tağşiş uyarısı
Tereyağında ‘patates nişastalı’ tağşiş uyarısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği en fazla taklit ve tağşiş edilen ürünler arasında yer alan tereyağının içerisine ‘patates nişastası’ eklenerek sahtecilik yapıldığına dikkat çeken uzmanlar, etiketsiz ürünlere karşı uyarıda bulunuyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gıda İşleme Bölümü öğretim görevlisi Mehtap Er Kemal, tereyağının içeriğinin dokunarak anlaşılamayacağına dikkat çekerek, “Tereyağı 20 derece gibi ısılarda eriyorsa bitkisel yağ katkısından şüphe duyulabilir. Patates nişastası varsa çok daha çabuk eriyip yapısı dağılabilir” dedi.
5.10.2020 Haberler
Tereyağında ‘patates nişastalı’ tağşiş uyarısı
Tereyağında ‘patates nişastalı’ tağşiş uyarısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği en fazla taklit ve tağşiş edilen ürünler arasında yer alan tereyağının içerisine ‘patates nişastası’ eklenerek sahtecilik yapıldığına dikkat çeken uzmanlar, etiketsiz ürünlere karşı uyarıda bulunuyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gıda İşleme Bölümü öğretim görevlisi Mehtap Er Kemal, tereyağının içeriğinin dokunarak anlaşılamayacağına dikkat çekerek, “Tereyağı 20 derece gibi ısılarda eriyorsa bitkisel yağ katkısından şüphe duyulabilir. Patates nişastası varsa çok daha çabuk eriyip yapısı dağılabilir” dedi.
5.10.2020 Ekonomi
Tatlısız bayram mı olur!
Tatlısız bayram mı olur! Sütlüsünden şerbetlisine en güzel, en lezzetli bayram geleneklerimizden biridir tatlı. Bayramın neşesidir, rengidir, özel sohbetlerin vazgeçilmez eşlikçisidir. Tüm diyetleri bir kenara atarak tatlının tadını çıkarmak ise sanki sadece bayramlara mahsustur. Hele tatlınızı evde kendiniz yapıyorsanız kıymetine paha biçilemez. Bu güzel bayram gününde sizlerle ustalarından tatlı tariflerini paylaşmak istiyorum. Afiyet olsun
1.08.2020 Cumartesi
Kalp hastalığı olanlar oruç tutarken nelere dikkat etmeli?
Kalp hastalığı olanlar oruç tutarken nelere dikkat etmeli? Ramazan ayında oruç tutmak isteyen ama aynı zamanda kalp rahatsızlığı olanların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar var. Doğumsal ve Pediatrik Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Alpay Çeliker olası riskleri ve alınması gereken tedbirleri anlattı.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Beydağ’da Kestane Festivali
Beydağ’da Kestane Festivali Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, bu yıl ilk kez 27 Ekim’de düzenlenecek olan “Kestane Festivali”ne herkesi davet etti, “Özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez, eğlenceli atıştırmalığı olan kestane, aynı zamanda nişastalı yapısından dolayı lezzet verici ve kıvam arttırıcıdır...
22.10.2019 Ege
Ketojenik diyet nedir? Ketojenik beslenme nasıl olur?
Ketojenik diyet nedir? Ketojenik beslenme nasıl olur? Son zamanlarda sıkça uygulanan diyetlerden birisi olan ketojenik diyet birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, birçok ünlünün de uyguladığı ketojenik diyet nedir, ketojenik beslenmede öne çıkan besinler nelerdir?
3.09.2019 Gündem
Bugüne özel iftar menüsü | Bugün ne pişirsem?
Bugüne özel iftar menüsü | Bugün ne pişirsem? Ramazan ayının 26. gününde iftar menüsü arayışı başladı. Bugün ne pişireceğini düşünen vatandaşlar yemek tariflerini araştırıyor. En güzel yemekleri, ailesine ve misafirlere hazırlamak isteyenler için bu akşamki iftar menüsünü haberimizde derledik.
31.05.2019 Gündem
5 adımda glutensiz yaşam
5 adımda glutensiz yaşam Son yıllarda glutensiz beslenme herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Glutensiz yaşam sağlıklı beslenmenin yanı sıra çeşitli hastalıklarında önlenmesi için uygulanıyor. Peki, glutensiz nasıl beslenebiliriz? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.

Benzer Haber Etiketleri