Son dakika yiyecekler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yiyecekler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yiyecekler haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.027 yiyecekler haberi bulunmuştur.
Bu besinler buzluğa girdikleri gibi zehir saçıyorlar! Asla buzluğa girmemesi gereken besinlerEvde gıda israfını önlemek ve yiyecekleri daha uzun süre saklayabilmek için sıklıkla tercih ettiğimiz yöntemlerden biri de buzluk kullanımıdır. Ancak her besin buzlukta güvenle saklanamaz. Bazı gıdalar, dondurulduklarında yapısal, kimyasal ve besin değerleri açısından bozulmalara uğrayabilir. Bu da hem sağlık açısından risk yaratır hem de lezzet kaybına neden olur. Özellikle bazı yiyecekler var ki buzluğa girdikleri anda adeta birer zehir bombasına dönüşebilir.
Bu hapishaneye girmek için can atıyorlar! Ayna bile yasak, içeride tek suçlu yokÖyle bir hapishane düşünün ki içeride tek bir suçlu yok. Hapse girmek birçok kişinin korkulu rüyasıyken Güney Kore'de demir parmaklıklar ardına düşmek için para ödeyenler var. 5 metrekare alanda 48 saate kadar telefon olmadan 3 kap yemeğin verildiği hapishane neredeyse tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Peki, bu hapishaneye giriş şartları ne?
Derin dondurucuda bile yeşilini koruyor! Taze fasulyeyi böyle ayıklayın, taptaze kalacakYaz aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan taze fasulye, hem lezzeti hem de besleyicidir. Taptaze, kıtır kıtır bir taze fasulye yemeği, herkes için ferah bir yemek olur. Peki, taze fasulyeyi nasıl saklamalı, nasıl ayıklanmalı ve uzun süre tazeliğini koruyarak nasıl muhafaza etmelisiniz?
YKS’de son dönemÜniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bir aydan kısa bir süre kaldı. 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek sınav öncesi uzmanlar son uyarılarını yaptı.
Sıcaklara leziz ve şifalı mola! Kayısı hoşafı sindirimin de kalbin da ilacıymışYaz meyveleri arasında bir yıldız gibi parlayan kayısı, tadıyla ve şifalı vitamin ve mineral içeriğiyle öne çıkıyor. Birçok tarifin de başrolü olan kayısıyı hoşaf olarak tüketmek ise sağlık için sayısız olumlu etkiyi de beraberinde getiriyor. Peki kayısı hoşafının faydaları neler?
Karıncalar kaçacak yer arayacak! Kokusundan nefret ediyorlar, olduğu yere yanaşamıyorlarEvlerimize misafir olmadan önce doğanın bir parçası olan karıncalar, özellikle yaz aylarında adeta istila edebiliyor. Mutfaklarda, balkonlarda, pencere kenarlarında veya parkelerde yürüyen bu küçük canlılar, her ne kadar zararsız gibi görünse de zamanla rahatsız edici hale gelebiliyor. Kimyasal ilaçlara başvurmadan, doğaya zarar vermeden ve ev halkının sağlığını riske atmadan karıncalardan kurtulmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz?
Davul gibi karnı anında indiriyor! Bir tutamı yetecek, her evde olan doğal ilaçŞişkinlik dünya çapında insanların yaklaşık yüzde 18'ini en az haftada bir etkileyen yaygın bir sindirim sorunu olarak bilinir. Bu istatistiğin bir parçasıysanız veya ara sıra belirtiler yaşıyorsanız, bir ilaç satın almak yerine mutfağınızda halihazırda olan bazı alternatiflere başvurabilirsiniz. Bazı yiyecekler, içecekler ve otlar doğal olarak diüretik etkilere sahiptir, yani şişkinliği potansiyel olarak azaltabilir. İşte alternatif tedavi yöntemleri!
ABD'li doktordan gençlik formülü! Kahvaltıda yenirse 15 yıl geriye götürüyorKahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir ve sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarından biridir. Metabolizmayı harekete geçiren, enerji sağlayan ve kilo yönetimini destekleyen kahvaltı, doğru besinlerle hazırlandığında faydalar sunabilir. Dr. Eric Verdin, biyolojik yaşı 15 yıl geriye döndürdüğünü iddia ettiği kahvaltı modelini paylaştı.
Buzdolabını saran kötü kokuyu emiyor! Bir kase içerisinde karıştırıp buzdolabına koyunBuzdolabınızın kapağını açtığınızda sizi karşılayan o rahatsız edici koku, yalnızca can sıkıcı bir ayrıntı değil; aynı zamanda hijyen açısından da önemli bir uyarı olabilir. Tertemiz görünen bir buzdolabı bile zamanla istenmeyen kokuları içine hapsedebilir. Farkında olmadan açık bırakılan bir peynir kutusu, unutulmuş bir sebze ya da nemli bir kavanoz kapağı bu kokuların kaynağı olabilir. Neyse ki mutfağınızda bulunan birkaç basit malzemeyle bu sorunu tamamen doğal yollarla çözmek mümkün.
Bu baharatlar ilacın etkisini sıfırlıyor! Bilmiyormuşuz, eliniz bile gitmesinUzmanlar, yaygın olarak kullanılan 3 baharatın hayat kurtarıcı etkisi olan bazı ilaçların etkisini azaltabileceğini belirtiyor. Bu baharatları tüketiyorsanız, içtiğiniz ilaçların faydalı etkilerini hissedemiyor olabilirsiniz. İşte dikkatli bir şekilde tüketmeniz gereken baharatlar.
Atlar şekeri neden bu kadar çok seviyor?Atların küp şekerleri nasıl iştahla yediğini görmüş olabilirsiniz. Bu sevimli hayvanlar neden şekeri bu kadar çok seviyor? Şeker, atlar için sadece lezzetli bir ödül değil, aynı zamanda bir enerji kaynağı. Gelin hep birlikte atların şekere olan düşkünlüğünün nedenini bulalım.
Karın yağından uzak durmak için bitter!Son zamanlarda telefon veya ekran olmadan yemek yediniz mi? Yemeğin rengini, dokusunu, kokusunu hissederek, yavaş yavaş çiğneyerek yemek karın bölgesindeki yağlanmanın önüne geçiyor. Bir de tatlı krizlerinizde 2-3 küçük kare bitter çikolata tüketin.
Şişkinlik ve ödem kalmıyor! Yatmadan yiyen deliksiz uyuyor, sırrı miktarındaDüzenli ananas tüketimi, ferahlatıcı ve lezzetli bir alışkanlıktan fazlasıdır. Pek az kişinin bildiği ve vücudun pek çok yönünü destekleyen bir beslenmenin yapı taşıdır. Özellikle geceleri ananas tüketmenin faydalarıysa çok daha özel! Peki ama neden?
3 malzemeyi püre yapıp serin! 10 dakikada hazırlayıp yıl boyu tatlı tüketinSağlıklı ve uzun ömürlü yiyeceklere ilginin arttığı bu günlerde, geleneksel yöntemlerle hazırlanan doğal gıdalar da popülaritesini artırıyor. Üstelik bazı yiyecekler, çok az malzemeyle, kolayca hazırlanıp aylarca dayanıyor. İşte o geleneksel tatlardan: Pestil!
Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyorBirçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değil. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönem. Havadaki polenler de alerjik reaksiyonları daha da kötüleştirebiliyor. Ancak alacağınız bazı önlemler süreci yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!
İşte İstanbul için tahliye senaryosuYaşanan 6.2’lik deprem ve yaşanan artçı sarsıntıların ardından İstanbul’da büyük bir depremde kentte tahliyenin nasıl gerçekleştirileceğini yeniden gündeme getirdi. Plana göre, destek illeri veya memleketlerine gitmek isteyen İstanbullu afetzedeler, deniz, hava, kara ve demiryolu vasıtalarıyla tahliye alanlarına sevk edilecek.
Ayçiçeğinin içinde yok yok! Her gün 1 avuç şart, vücudu baştan aşağıya yeniliyorAyçiçeği çekirdeği arkadaş buluşmalarının, yaz akşamlarının ve koyu sohbetlerin vazgeçilmezidir. Bir avuç ayçiçeği çekirdeği sadece lezzetli, cevizli ve doyurucu bir atıştırmalık değil, aynı zamanda lif, sağlıklı yağlar ve hatta proteinle dolu besleyici bir seçenektir. Peki ayçiçeği çekirdeğini nasıl kullanmak gerekir?
Kalbinizi dinlerken aortu ciddiye alınTBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in yaşadığı aort yırtılması vakası, bu sinsi hastalığı bir kez daha gündeme taşıdı. Kalpten çıkan ve tüm vücuda kan taşıyan aort damarı, hiçbir belirti vermeden genişleyip, ölümcül yırtılmalara neden olabiliyor. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanları, erken teşhisin hayat kurtardığını, özellikle yüksek tansiyon ve kolestrol hastalarının yılda en az bir kez tomografi ile kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.
Soğanın kırmızısı yemeği şölene çeviriyor! 12 saatte turşu hazır, azıcık şeker yeterBir yemeğin parlaklığa, asitliğe veya renge ihtiyacı olduğunda, her zaman sirke ya da limona başvurmanıza gerek yok. Özellikle de kırmızı soğanlardan turşu yaptıysanız yemeğiniz için en iyi tercih bu turşu olabilir. Kırmızı soğanları basit bir sirke solüsyonunda bekleterek yapılan bu basit turşu güveçlere, yavaş pişirilen çorbalara ve yeşil salatalara asit ve çıtırlık katıyor. Peki kırmızı soğan turşusu nasıl yapılıyor?
Hindistan manzaralarını andıran rezalet bitti! İşletmelere ceza yağdıAdana'da bu sene 13'üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda bazı işletmeler tescilli ürünlerde hile yaparken bazı işletmelerin ise hijyen kurallarına uymaması pes dedirtti. Karnavalda yaşanan rezaletler nedeniyle Hindistan manzaralarının akıllara gelmesine neden olan işletmelere 168 bin TL ceza kesildi.
Yiyecekler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.