25.06.2025 - 11:07 | Son Güncellenme:
Sadece bir fincan beyaz fasulye konservesinde tam 1.190 miligram potasyum bulunur. Fasulyeler ayrıca tokluk için ihtiyaç duyulan bitki bazlı protein ve bağırsak dostu lif de sunar. Beyaz fasulyeleri çorbalara karıştırın, salatalara ekleyin, sarımsak ve limonla lezzetlendirin.
Potasyum ihtiyacınızı karşılamak istiyorsanız biraz pancar yaprağı tüketmeyi deneyin. Potasyum açısından zengin olan pancar yaprağı bir muzda bulunan miktarın neredeyse üç katıdır.
A, C ve K vitaminleri bakımından zengindir ve ayrıca serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Pancar yapraklarını zeytinyağında soteleyin ve garnitür olarak, sıcak salatalarda, yumurtayla veya çorbalarda tadını çıkarın.
Avokado muzdan daha fazla potasyum içeren bir diğer besindir. Bir avokadonun 975 miligram mineral ve kalp sağlığına yararlı yağlar içerdiği biliniyor. Ayrıca lif ve E, C ve B6 vitaminleri açısından da zengin olan avokadonun kalp sağlığını desteklediği bilinir.
Patates muzdan daha fazla potasyum içeriyor. Kabuklu orta boy bir fırınlanmış patates 910 miligram potasyum içerir. Ayrıca kalp sağlığı için önemli besinler olan C vitamini, B6 vitamini ve lif içerir. Uzmanlar beyaz patateslerin besin değerini korumaya yardımcı olmak için minimum tuz eklenerek fırınlanmasını, ezilmesi veya kızartılmasını öneriyor.
Bir fincan pişmiş ıspanakta yaklaşık 839 miligram olmak üzere etkileyici miktarda potasyum bulunur. Ispanak söz konusu olduğunda sadece salatalarla sınırlı değilsiniz. Ispanağı sarımsakla soteleyin, omletlere atın veya çorbalara ve güveçlere karıştırın.