48. İstanbul Müzik Festivali

48. İstanbul Müzik Festivali

Son dakika 48. İstanbul Müzik Festivali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 48. İstanbul Müzik Festivali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 48. İstanbul Müzik Festivali haber sayfamızda...

48. İstanbul Müzik Festivali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 110 48. istanbul müzik festivali haberi bulunmuştur.
49. İstanbul Müzik Festivali programı açıklandı
49. İstanbul Müzik Festivali programı açıklandı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 18 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 49. İstanbul Müzik Festivali konserleri, İstanbul’un en keyifli açık hava mekânlarında gerçekleştirilecek. Festival, teması, repertuvarı ve yan etkinlikleriyle, “Başka bir dünya mümkün mü?” sorusuna müziğin diliyle yanıt arayacak.
15.06.2021 Kültür Sanat
Fazıl Say: Hayat kendimizle savaşla geçiyor ve o savaştan da korkmamak gerek
Fazıl Say: Hayat kendimizle savaşla geçiyor ve o savaştan da korkmamak gerek Türkiye'nin dünya çapında üne sahip besteci ve piyanisti Fazıl Say, dördüncü kitabı Suya Yazılan'ı yayımladı. Pandemi döneminde ilk röportajını Molatik'e veren Fazıl Say, İhsan Dindar'ın sorularını yanıtladı. Geçmişe dair pişmanlıklarını, ön yargılarını ve klasik bestecilere duyduğu yakınlığı anlatan Fazıl Say hem Ekim ayında hem de önümüzdeki yıl yayımlayacağı yeni albümlerinin müjdesini de verdi.
19.02.2021 Kültür Sanat
"Festivalimizi tamamen iptal etmeyi düşünmedik"
"Festivalimizi tamamen iptal etmeyi düşünmedik" 48. İstanbul Müzik Festivali, pandemiyle oluşan olumsuzluklara rağmen belki fiziki olarak aynı mekanda olmasa bile dijital olarak müzikseverlerin tabiri caizse evinin içine kadar ulaşıyor. Çekimleri sadece Türkiye değil, dünyanın farklı kentlerinde de gerçekleştirilen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül'den itibaren çevrimiçi olarak müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor. 5 Kasım'a kadar https://online.iksv.org/muzik adresinden izlenebilecek konser hem dünya için hem de 48. İstanbul Müzik Festivali için oldukça yeni bir deneyim. İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya ile 2020 yılında festivalin tanıklık ettiği bu süreci ve önümüzdeki yıla yönelik stratejileri konuştuk.
29.09.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali'nde bu hafta
48. İstanbul Müzik Festivali'nde bu hafta Çevrimiçi düzenlenen ve tüm Türkiye’den izlenebilen 48. İstanbul Müzik Festivali bu hafta Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndan Beethoven Trio Berlin’e, Yarının Kadın Yıldızları’ndan klasik müzik eşliğinde yoga deneyimine rengârenk bir program sunuyor.
28.09.2020 Kültür Sanat
"Müzisyenlerin emeklerinin bedava olması çok ürkütücü"
"Müzisyenlerin emeklerinin bedava olması çok ürkütücü" Cem Mansur, bir süredir CRR Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği ve CRR Senfoni Orkestrası Şefliği görevlerini üstleniyor. 48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında tarihi Tophane-i Amire'de yeni kurulan Festival Orkestrası ile birlikte çevrimiçi bir konseri yöneten Cem Mansur ile hem bu yeni orkestra hem festival hem de pandemi sürecinde müziğin akıbeti üzerine konuştuk. Bu arada Cem Mansur'un şefliğinde performans sergileyen Festival Orkestrası'nın 48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında verdiği konseri 22 Ekim 2020 tarihine kadar online.iksv.org sitesinden izleyebileceğinizi de hatırlatalım.
24.09.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festlivali'nde bu haftanın konserleri
48. İstanbul Müzik Festlivali'nde bu haftanın konserleri İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de İKSV YouTube kanalında ücretsiz olarak yayımlanan Açılış Konseri: Tekfen Filarmoni Orkestrası & Emre Engin konseri ile başladı.
21.09.2020 Kültür Sanat
Festivalin açılış konseri ücretsiz
Festivalin açılış konseri ücretsiz İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, bu akşam saat 20.00’de İKSV YouTube kanalında ücretsiz olarak yayınlanacak “Açılış Konseri”yle başlıyor. Festival kapsamındaki 20 konserin tümüne ise festivalin dijital platformu online.iksv.org/muzik adresinden erişmek mümkün olacak.
18.09.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri herkese açık
48. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri herkese açık İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül’de festivalin 2019-2022 Açılış Konseri Orkestrası Tekfen Filarmoni Orkestrası ile açılıyor. “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” temasıyla gerçekleşecek festivalin Açılış Konseri, İKSV YouTube kanalında ve online.iksv.org/muzik adresinde ücretsiz olarak yayımlanacak.
15.09.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali yeni programı açıklandı
48. İstanbul Müzik Festivali yeni programı açıklandı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül – 5 Ekim 2020 tarihleri arasında dijital ortamda müzikseverlerle buluşuyor. “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” teması etrafında şekillenen festival, 18 Eylül’de online.iksv.org adresinde ve İKSV YouTube kanalında ücretsiz olarak yayımlanacak Açılış Konseri ile başlıyor.
1.09.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında BİFO sahnede
48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında BİFO sahnede 18 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda hayata geçecek 48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, festivalin dijital programına ek olarak, izleyicilerin de katılımıyla gerçekleşecek bir konserde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) müzikseverlerle buluşuyor. Şef Patrick Hahn yönetimindeki topluluğun sahnede günümüzün yıldızı yükselen piyanisti Vikingur Ólafsson’a eşlik edeceği konser, 19 Ağustos Çarşamba saat 19.00’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.
7.08.2020 Kültür Sanat
İstanbul Müzik Festivali bu yıl dijital ortamda
İstanbul Müzik Festivali bu yıl dijital ortamda İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül - 5 Ekim 2020 tarihleri arasında dijital ortamda müzikseverlerle buluşuyor.
7.08.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali Sonbahar'da dijital ortamda
48. İstanbul Müzik Festivali Sonbahar'da dijital ortamda İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül – 5 Ekim 2020 tarihleri arasında dijital ortamda müzikseverlerle buluşuyor. “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” teması etrafında şekillenen festival konserlerinin çekimleri İstanbul’daki ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekânlarda gerçekleştiriliyor.
5.08.2020 Kültür Sanat
İdil Biret belgeseli yayında
İdil Biret belgeseli yayında Müzik dünyasının en büyük piyano virtüözlerinden biri kabul edilen, Türkiye'nin “harika çocuğu” İdil Biret’in yaşamını anlatan ve ilk gösterimi Nisan 2015’te 34. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilen “İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi” belgeseli ilk kez dijital erişime açılıyor. Belgesel, bugünden itibaren İdil Biret’in resmi web sitesi (www.idilbiret.eu) ve İdil Biret YouTube kanalı üzerinden yayında.
5.05.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali ertelendi
48. İstanbul Müzik Festivali ertelendi İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda, 2-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 48. İstanbul Müzik Festivali, küresel koronavirüs Kovid-19 salgını sebebiyle içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullar göz önüne alınarak, eylül ayının ikinci yarısına ertelendi.
12.04.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali Eylül ayına ertelendi
48. İstanbul Müzik Festivali Eylül ayına ertelendi İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda, 2-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 48. İstanbul Müzik Festivali, küresel corona virüs COVID-19 salgını sebebiyle içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullar göz önüne alınarak, Eylül ayının ikinci yarısına ertelendi.
10.04.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali'nde Beethoven'a övgü
48. İstanbul Müzik Festivali'nde Beethoven'a övgü 48. İstanbul Müzik Festivali programı açıklandı. 2-25 Haziran tarihleri arasından İstanbul'un farklı mekanlarında toplam 29 konseri sanatseverlerle buluşturacak olan 48. İstanbul Müzik Festivali'nde 250. doğum yıldönümü kutlanan Beethoven teması ön plana çıkıyor. Staatskapelle Dresden'den Alexei Bolodin'e pek çok önemli orkestra ve ismi ağırlayacak olan 48. İstanbul Müzik Festivali'nin programı şöyle...
4.02.2020 Kültür Sanat
48. İstanbul Müzik Festivali'nden 3 sipariş eser
48. İstanbul Müzik Festivali'nden 3 sipariş eser İKSV tarafından E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali bu yıl 2-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2011 yılından bu yana çağdaş müzik üretimine katkıda bulunmak amacıyla yurt içinden ve yurt dışından bestecilere eser siparişleri veren İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da sipariş ettiği üç yeni eserden ikisinin dünya prömiyerine birinin ise Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor.
20.01.2020 Kültür Sanat
İKSV'den Elvin Hoxha Ganiyev'e ödül
İKSV'den Elvin Hoxha Ganiyev'e ödül İKSV, kültür-sanat üretimini desteklemek ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 2012 yılında başlattığı Aydın Gün Teşvik Ödülü’nü sunmaya devam ediyor. Klasik müzik alanında gelecek vadeden genç müzisyenlere verilen 20 bin TL değerindeki 2019 yılı Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün sahibi, 22 yaşındaki kemancı Elvin Hoxha Ganiyev oldu.
13.01.2020 Kültür Sanat
‘Yarının Kadın Yıldızları’ başvuruları başladı
‘Yarının Kadın Yıldızları’ başvuruları başladı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali kapsamında, TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) iş birliğiyle 2018’de başlatılan ve geleceğin kadın müzisyenlerini destekleme amacını taşıyan ‘Yarının Kadın Yıldızları’ projesi, üçüncü yılında üstün yetenekli müzisyenlerin çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinin ilerlemesine destek olmaya devam ediyor.
5.01.2020 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
İçinden aşk geçen ülke
İçinden aşk geçen ülke Evet, Avrupa’da küçük bir ülke. Hayır, hep karıştırdığımız Slovakya değil, Slovenya... Turist akınına uğrayan komşuları İtalya, Avusturya ve Hırvatistan arasında sıkışmışken son yıllarda yıldızı parlıyor. Aşka vurgu yapan ‘I feel Slovenia’ markasıyla el değmemiş doğası ve zengin mutfağıyla popüler bir destinasyon olarak kendini hissettiriyor.
14.06.2023 Pazar
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Işıldıyor Dilan Çiçek Deniz, katıldığı bir davette kombiniyle beğeni topladı...
7.10.2022 Cadde
Film, müzik ya da hobi... Hasret bitti, festivaller dönüyor!
Film, müzik ya da hobi... Hasret bitti, festivaller dönüyor! Sonbaharın gelişiyle festival sezonu da hızlı bir şekilde başladı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl iptal edilen, ertelenen ya da yalnızca dijital ortamda düzenlenen festivaller, şimdi özlediğimiz şekilde kanlı canlı geri dönüyor. Film festivallerinden müzik, tiyatro, lezzet ya da hobi festivallerine kadar sonbaharda bizleri neler bekliyor, bir bir sıraladık.
8.10.2021 Kültür Sanat
Jordi Savall 26 Ekim'de CRR'de
Jordi Savall 26 Ekim'de CRR'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Ekim ayında zengin bir program ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor.
30.09.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

48. İstanbul Müzik Festivali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.