Dini Bilgiler İslamın Beş Şartı Nedir? Sırasıyla Açıklamaları İle İslamın 5 Şartı

İslamın Beş Şartı Nedir? Sırasıyla Açıklamaları İle İslamın 5 Şartı

30.03.2021 - 13:50 | Son Güncellenme:

Müslümanların inandığı İslam dininin 5 şartı bulunmaktadır. Her Müslümanın bu şartları bilmesi ve uygulaması gerekmektedir. Bu sebeple İslam'ın 5 şartı Müslümanlar tarafından araştırılmaktadır. İslam'ın beş şartı nedir? Sırasıyla açıklamaları ile İslam'ın 5 şartı nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İslamın Beş Şartı Nedir Sırasıyla Açıklamaları İle İslamın 5 Şartı

İslam'ın 5 temel şartı bulunur. Bu şartların Müslümanlarca bilinmesi ve uygulanması oldukça önemlidir. Bu sebeple tüm Müslümanların İslam şartlarını bilmesi gerekmektedir. 

Haberin Devamı

İslam'ın Beş Şartı Nedir?

Müslümanların, İslam'ın şartlarını bilmesi ve bağlamda yaşamlarını sürdürmeleri gerekir. Müminlerin uyması gereken kurallar İslam'ın şartları ve İmanın şartları olarak iki gruptadır. Bu bağlamda Müslümanların bir takım görev ve sorumlulukları vardır.

Müslümanlığı kabul etmiş kişilerin Yüce Yaradan'a itaat etmeleri, emir ve yasaklarını yerine getirmeleri gerekmektedir. İslam'ın 5 temel şartı bulunur. 

İslam'ın 5 Şartı Nelerdir?

Kelime-i Şehadet Getirmek: İslam dinin ilk şartı Kelime-i Şehadet getirmektir. Müslümanlığı kabul etmiş ve Allah'a iman eden herkesin Kelime-i Şehadet getirmesi önemlidir.

Namaz Kılmak: İslam'ın ikinci şartı da Namaz kılmaktır. Müslümanların ibadetleri içerisinde namaz oldukça önemli bir yere sahiptir. Müslümanlar sabah, öğlen, ikindi, akşam, yatsı olmak üzere 5 vakit namaz kılarlar. 

Haberin Devamı

Oruç Tutmak: Oruç tutmak İslam'ın üçüncü şartıdır. Ramazan boyunca Müslümanların oruç tutması farz buyrulmuştur. 

Zekat Vermek: Müslümanların sahip oldukları mallar ile paralarının 1/40'ını zekat vermeleri gerekmektedir. Bu da İslam'ın dördüncü şartı olarak bilinmektedir.

Hacca Gitmek: Müslümanların hac zamanında hacca gitmeleri farz kılınmıştır. İslam'ın beşinci şartı budur. Müslümanların Mekke'ye gidip burada Kabe'yi tavaf etmeleri gerekmektedir.

Müslümanların İslam'ın 5 şartını da yerine getirmesi gerekmektedir. Bu sebeple Müslümanlar için bu şartlar oldukça önemlidir. Bunun yanında İslam dinine yeni geçen kişilerin de bu şartları bilmesi ve yerine getirmesi gerekmektedir. İslam'ın şartlarından bazılarının her gün yapılması gerekmektedir.