Yaz mevsimi haritası neler anlatıyor?

Mevsim haritasında Ay’ı sabit burçlarda büyük bir kare içinde görüyoruz. Bu konum oldukça büyük bir sıkışma ve basınca işaret.

Selamlar, burçların başlangıç noktaları, başka bir deyişle 0 dereceleri hassastır ve özellikle Güneş mevsimleri başlatan öncü burçlara, Koç’a, Yengeç’e, Terazi’ye ve Oğlak burcuna girdiği zaman çıkarılan haritalar özel bir önem taşır. Bu kadim bilgiler, tarih boyunca astrologlarca kullanılmıştır. Bildiğiniz gibi, Osmanlı sarayında da müneccimbaşılar yıllık ahkamlarını, bu haritalara göre ele almakta idi. Peki şimdi içine girmek üzere olduğumuz Yaz mevsimi haritasında neler var ? Birlikte bakalım.

Haberin Devamı

Ankara’ya göre çıkarılan yaz mevsimi haritasında Yengeç burcunun yükseldiğini görüyoruz. Bu aynı zamanda ülkemizin de yükselen burcu. Dolayısı ile bu dönemde, milli güvenlik konularının, hassasiyetlerin her zamanki gibi öne çıkacağı bir gündeme hazırlanıyoruz. Yengeç endişeleri, koruma ve kollama isteğini, muhafazakar temaları açıklar. Aynı zamanda bu dönemde halkın sıkıntıları, talepleri çok daha belirgin hale gelebilir. Haritanın yükselen derecesi ülkemizin haritasındaki Plüton’a da oldukça yakın görülmekte. Bu işaret ister istemez, daha derin, gizli güçlerin, ülke üzerindeki baskı temalarının önemli bir tema getirdiğini göstermekte. Diğer yandan, haritanın tepe noktasında da Balık burcunda Neptün görülmekte. Bu pozisyon hedefler ve yönetimi ilgilendiren konular çevresinde belirsizliklere, çapraşık ve kararsız durumlara, etki altında kalmaya işaret edebilir. Hükümeti ilgilendiren alanlarda aşırı bir idealizm yanında, kimi zaman ihmallerin yaratabileceği olumsuz durumlar da gündeme gelebilir. Ancak diğer yandan Neptün, yükselen burçta yer alan Venüs ve 5. Evdeki şans noktası ile de büyük bir üçgen açı içinde görülmekte. Bu olumlu açılar, yaz aylarında halkın güzel şeylere, keyif veren konulara, sanatsal uğraşlara, eğlenceli uğraşlara daha açık olabileceğini vurgulamakta. Kuşkusuz Covid-19 bulaş sayılarının kontrol altına alınması ve aşılamalar, tamamen yok olmasa da, belirli bir gevşemenin gündemde olduğunu da gösteriyor.

Halkın durumu

Diğer yandan, Ay da, yükselen burcun yöneticisi olarak, Akrep burcunda 5. Evde dikkat çekmekte. Ay maalesef Akrep burcunda düşük durumda olduğu için, halkın psikolojisinde sıkıntılar, kayıp duygusu ve huzursuzluk işareti. Ay anı zamanda Mars’tan, Satürn’den ve Uranüs’ten sert açılar altında (büyük kare) duruyor. Halkın genel psikolojisinde, çocukları, gençleri ilgilendiren konularda sıkıntılar, önemli, stres doğuran kitlenmeler, ani gelişmelerin neden olduğu huzursuzluklar ve kimi zaman şiddet içeren durumların dikkat çekebileceği görülmekte. Ekonomik açıdan maddi kaynakların yetersizliği, tasarruf edememe ve israfın getirebileceği koşullar mutsuzluk yaratmakta. Böyle bir dönemde, halkın kendini güvensiz hissetmesi, kendi istek ve arzularını daha fazla öne çıkarabileceğini de göstermekte. Genellikle 5. Ev halkın oyu ve tercihlerini anlatır. Bu nedenle, bu süreçte politikada yeni kararlar, seçimlere yönelik değerlendirmeler, arzular öne çıkabilir.

Haberin Devamı

Bu haritada en çok dikkat çeken şeyin halkı temsil eden Ay’ın Akrep burcunda sabit burçlara büyük bir kare içinde yer alıyor olması. Yukarıda değindiğimiz gibi, halk önemli bir kilitlenme içinde, zarar görmüş durumda. Umalım ki bu yorucu ve yıpratıcı süreç yerini daha umutlu ve gelişmeye açık bir döneme bıraksın.

Haberin Devamı