Yeni bir Mars döngüsü başlıyor

Önümüzdeki ayları şekillendirecek yepyeni motivasyonlar ve girişimler doğmakta.

Mars astrolojide sıcak ve kuru doğası ile ısıtan, harekete geçiren, mücadeleye yol açan bir gezegendir. Bu nedenle savaş gezegeni olarak da adlandırılır. Mars nerede ise orada eylem ve benliğimizi tetikleyen enerjiler vardır. Eğer Mars’ı doğru yönde kullanabilirsek, daha inandırıcı, güçlü ve kararlı bir görünüm sergileriz. Bunun için soğukkanlılığa ve planlı davranmaya ihtiyacımız vardır. Gezegenin kontrolsüz ifadesi ise son derece yıkıcı ve bozucu olacaktır. Düşüncesizce, aceleci hareketler, bencillik, sürekli gerginlikler ve kavga etme eğilimi bizi düzeltilmesi zor hatalara yöneltebilir. Mars mani yaratan bir gezegendir derim. Aşırı öfke, kıskançlıklar ve düşüncesizlikler, sadece ego merkezli bir bakış açısı yüzünden kendimizi çok yıkıcı bir süreç içinde buluruz. Dolayısı ile Mars çok dikkatli kullanılması gereken bir bilinç durumunu temsil eder. Eğer doğru yerde, doğru zamanda, yapıcı şekilde kullanabilirsek, Mars’ın sunduğu cesareti ve hayatta kalma mücadelesini en iyi şekilde değerlendirebiliriz.

Haberin Devamı

Bugünlerde yeni bir Mars döngüsüne girmek üzereyiz. Mars birkaç gün önce, 15 Eylül’de Terazi burcuna ilerledi. Şimdi 8 Ekim’de, Terazi burcundaki yeniaya çok yakın bir zamanda, Güneş ile birleşerek 2 yıllık yeni bir döngü başlatacak. Bu nedenle önümüzdeki aylarda, özellikle Terazi burcunun söz konusu olduğu koşullarda çok olaylı, hareketli ve tartışmalı koşullar içine gireceğiz. Bu durum dünyada diplomasinin, siyasetin, liderler arasındaki ilişkilerin iyice kızışacağı, daha kolay alev alabilecek bir dönemde olacağımızı anlatıyor.

Sizler de kişisel hayatınızda bu döngünün etkilerini kestirebilmek için, astrolojik haritanızda Terazi burcunun hangi evde olduğuna özellikle dikkat etmelisiniz. Mars Terazi’de zararlı durumda olduğu için ve bu birleşme “yanan yol”un tam da başında gerçekleştiği için adaletsizlikler, haksızlıklar, tartışmalar, çekişmeler, evlilik ve ortaklıklar içinde huzursuzluk çıkarabilecek olaylar olarak karşımıza gelebilir. Aşırı tepkisel davranmak, kaş yapayım derken göz çıkarmak, yakın ilişkilerde aşırılıklar, bizi öfkelendiren durumlar bu süreçte özellikle farkında olmamız ve daha soğukkanlı davranmamız gereken bir sürece işaret etmekte.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre Güneş-Mars döngüsü

Bu süreç 8 Ekim’den başlayarak, 18 Kasım 2023’e kadar sürecek ancak 27 Ağustos 2022, 8 Aralık 2022 ve 16 Mart 2023 özellikle kritik dönemeçler olacaktır. Bu tarihlere yakın zamanlarda, sözünü ettiğimiz dinamikler çok daha büyük bir farkındalık gerektirecek. Eğer yükselen burcunuz Koç ise bu süreçte evlilik, ortaklıklar ve diplomasi gerektiren ilişkilerinizde çok daha kontrollü, dengeli ve yapıcı olmaya gayret etmeli, ilişkilerinizi daha soğukkanlı şekilde yönetmeye özen göstermelisiniz. Boğa ise bu dönemde çalışma ortamınızı, bu ortamdaki ilişki ve ortaklıkları, bedensel sağlık ve organizasyonel konuları daha akılcı ve sakin şekilde yönetmeye dikkat etmelisiniz. Altınızda ya da yanınızda çalışanlar, fiziksel çaba ya da kaza içerebilecek koşullara özen göstermek gerekiyor. İkizler ise bu süreç özellikle kendinizi daha cesur, yaratıcı ve risk alan bir şekilde ortaya koymanıza yol açabilir. Bu dönemde tutkulu aşklar, aşkta çekişmeler, huzursuzluklar aynı zamanda çocuklarla ilgili koşullar sizi daha fazla test edebilir. Ayrıca riskli spekülatif koşullar harcamalarınızı ve para durumunuzu daha kontrolsüz bir hale getirebilir. Yengeç ise bu dönemde ev ve ailenizi ilgilendiren alanları, evde huzur, güvenlik ve yerleşim gibi konuları daha acil bir şekilde gündeme getirmekte. Hayatınızın bu döneminde kendi içine dönme, bir değerlendirme yapma, belirli bitişler, sonlanmalar dikkat çekebilir. Bu bitişler size yeni bir sayfa açma imkanı da getirecektir. Ancak önceliklerinizi daha iyi tanımlamalı ve aynı zamanda evde güvenlik ve huzur temasına, evli iseniz ailenizi ilgilendiren uğraşları daha dikkatli yönetmeniz gerekiyor. Aslan ise bu dönemde iletişim, yakın çevrenizde hareketlenen bir tempo, kardeşlerle ilgili konular, eğitsel uğraşlar daha fazla hız ve hararet kazanabilir. Bu dönemde sözlerinize, kurduğunuz iletişime, görüşmelere daha çok odaklanabilirsiniz. Düşüncelerinizde rekabet ya da  kardeşlerle tartışmalı durumlar dikkat çekebilir. Başak ise bu dönemde parasal durumunuzu, nakit ihtiyacınızı, harcamalarınızı daha iyi yönetmeniz gerekiyor olabilir. Çoğu zaman desteğe ihtiyacınız artarken, iş hayatında giderleri ve ekstra masrafları, özellikle de ortaklı iş konularına daha iyi yönetmeye özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde önemli girişimler, cesaret isteyen adımlar ve başlangıçlar içindesiniz. Eğer kişisel yeteneklerinizi ve ilişkilerinizi daha iyi yönetirseniz, inandırıcı da olabilirsiniz. Ancak tartışma çıkaran koşullara, kimi zaman aşırı enerji ya da aceleciliğin neden olabileceği tartışmalara ya da kaza içerebilecek durumlara dikkat etmek gerekebilir. Hayatınızda önemli adımlara atabileceğiniz bir dönemdesiniz. Akrep ise bu dönemde kontrolsüz ya da gizlilik içeren durumlara, özellikle ilişkilere, evlilik ve ortaklıklara çok dikkatli ve gerçekçi yaklaşmanız gerekmekte. Bu süreçte kimi zaman gizli düşmanlıklar ya da sizin düşüncesizce hareket etmenizden kaynaklanan koşullar gündeme gelebilir. Riskli işlere düşünmeden girmemelisiniz. Yay ise bu dönemde sosyal alanda, grup çalışmaları içinde çok daha faal ve girişimci olabileceğiniz bir süreçtesiniz. Bir grup içinde liderlik yapabilir, dernekler, siyaset ya da sosyal örgütlerle daha fazla temas edebilirsiniz. Gelecek ümitlerinizi yeniden gözden geçirmeniz de gerekebilir. Yükselen burcunuz Oğlak ise bu dönem sizin için özellikle dikkat çekici bir yoğunluk, hırs ve mesleki konulara odaklanma getiren koşullar getirmekte. Bu dönemde ortaklıklar, evlilik ve diplomasi gerektiren işlerde daha dengeli ve ortak çıkarları yönetecek şekilde davranmaya bakmalısınız. İşte yeni projeler, hırslar ve ama aynı zamanda üstlerle çatışmalı durumlar ve rekabet de gündeme gelebilir. Saka ise bu dönemde fikirlerinizi, akademik konuları, uluslararası boyutta gelişmeleri daha sakin ve planlı şekilde yönetmeniz faydalı olacak. Yabancılarla yeni projeler, yayıncılık, medya ya da içerisinde inançların, görüşlerinizin önemli tartışmalar yaratabileceği koşullara dikkat etmelisiniz. Pek çok şey keşfedebilirsiniz. Balık ise bu dönemde finansal işlere, yatırımlara ve ortaklı konulara özellikle dikkat etmek gerekebilir. Ortağınızın ya da eşinizin parasal durumu, içerisinde miras, paylaşım ya da krediler, yatırımlar barındıran konular yüzünden daha fazla husumet ya da ayrışma söz konusu olabilir. Bu dönemde kimi zaman risk taşıyan olaylar, korku ve endişe yaratabilen koşullar gündeme gelebilir.