Yaşam 20 milyon lira çaldı, beşte birini fahişelere verdi

20 milyon lira çaldı, beşte birini fahişelere verdi

19.03.2010 - 00:39 | Son Güncellenme:

Yeni Zelanda’da 20 milyon lirayı zimmetine geçiren bankacının bu paranın 3.7 milyon lirasını fahişelere verdiği belirlendi

20 milyon lira  çaldı, beşte birini fahişelere verdi

Müşterilerini dolandırdı
Yeni Zelanda’da 2000-2009 yılları arasında 18 milyon Yeni Zelanda dolarını (20 milyon TL) zimmetine geçiren bir yatırım bankacısı 6 yıl hapse mahkûm edildi. Ülkedeki en büyük dolandırıcılıklardan birine imza atan bankacı Stephen Versalko’nun (51), 150 yıl hapse mahkûm edilen ABD’li işadamı Bernard Madoff gibi bir zincir oluşturarak, hem patronunu hem de müşterilerini dolandırdığı belirtildi. Bir müşterinin şüphelenmesi üzerine dolandırıcılık ortaya çıkarken, Versalko’nun zimmetine geçirdiği paranın 3.4 milyon Yeni Zelanda dolarını (3.7 milyon TL) iki fahişeye verdiği belirlendi.

Fahişe santaj yapmış
Fahişelerden birinin Versalko’ya şantaj yaparak para sızdırdığı anlaşıldı. Versalko’nun paranın geri kalanını ise ev ve pahalı şaraplara harcadığı, ayrıca müşterilerinin şüphelenmemesi için faiz ödemesi yaptığı ortaya çıktı. Versalko’nun mallarının satışıyla, zimmetine geçirdiği paranın 4 milyon Yeni Zelanda doları geri alındı. ASB Bankası’nda çalışan bankacının, kredi kartı borcunun 30 bin Yeni Zelanda dolarına ulaşmasının ardından dolandırıcılığa başladığı belirtildi. Banka, Versalko’nun kurbanlarına 16.5 milyon Yeni Zelanda dolarını geri öderken, güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı.

Yazarlar