Editörün Seçtikleri 51'inci yaşımızı coşkuyla kutladık

51'inci yaşımızı coşkuyla kutladık

05.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Basında güvenin meşalesi Milliyet, başarı ve gururla dolu 51 yılı geride bıraktı... Yaş günü gecemizde, 2000 Milliyet Ödülleri de sahiplerini buldu

51inci yaşımızı coşkuyla kutladık

51'inci yaşımızı coşkuyla kutladık

Basında güvenin meşalesi Milliyet, başarı ve gururla dolu 51 yılı geride bıraktı... Yaş günü gecemizde, 2000 Milliyet Ödülleri de sahiplerini buldu

İSTANBUL Milliyet

Gazetemizin 51. kuruluş yıldönümü, Doğan Medya Center'da önceki gece coşkulu bir törenle kutlandı.
Törende konuşan Genel Yayın Yönetmenimiz ve Simge Yayın Grubu Başkanı Mehmet Y. Yılmaz, Milliyet'in 51 yıl ayakta kalabilmesinin, güvenilir bir gazete olmasından kaynaklandığını belirtti ve konuşmasını şöyle noktaladı:
"Bugün ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ne kadar ağır da olsa, Milliyet ailesi olarak bu gazeteyi daha emin sulara yüzdürmeyi başarabileceğimize inanıyorum.. Hedefimiz, hiç hata yapmayan bir gazete. Milliyet gazetesi sadece gerçeği yazarak önümüzdeki yıllarda da hizmet vermeye devam edecek.."
Bu konuşmanın ardından, '2000 Milliyet Ödülleri' ve 45, 40, 30, 25, 20 ve 10 yılını dolduran Milliyet çalışanlarına ödül ve plaketleri verildi.

Pastamızı alkışlarla kestik
Ödül töreninin ardından, 51. yıl pastasını gazetemiz sahibi Aydın Doğan ile eşi Sema Doğan kesti. Törene, Milliyet çalışanlarının yanı sıra İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ümit Özerol, İMKB Başkanı Osman Birsen, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Ali Karacan, yazarlar ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu geniş bir davetli topluluğu katıldı.

Ve işte ödül alan emektar Milliyet çalışanları
• 40 yılını dolduranlar: Spor yazarları Necati Karakaya, Togay Bayatlı.
• 30 yılını dolduranlar: Veysel Emiroğlu, Muharrem Geven, Ahmet Bostancı.
• 25 yılını dolduranlar: Metin Toker, Yılmaz Çetiner, İlyas Toprak, Hakkı Fuat Öğrüce, Erdal Kelecioğlu, Volkan Şener, Nurettin Tekindor, İhsan Topaloğlu.
• 20 yılını dolduranlar: Orhan Tunçbilek, Cahit Tekindor, Selçuk Tunçözcan, Şevket Tamer Üner.
• 10 yılını dolduranlar: Ümran Avcı, Refik Aras, Muhammet Emin Kerim.
• 2000 Öneri Sistemi Ödülü'nü ise geçen dönemde önerileriyle gazeteye en fazla katkıda bulunan Hisar Ataman aldı.

Abdi İpekçi Ödülleri
'Gazetecilik' ana dalı Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü'nü kazanan Cemal Fedayi, Şükrü Günbulut, Cevdet Uğuz, Betül İnci, Tülay Kambur, Çağla Dereli, Celal Demirbilek ve Nikos Economopoulos ödüllerini Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Y. Yılmaz'dan aldı.

Ekonomi Ödülleri
'Ekonomi' ana dalında, Dr. Şenol Babuşcu, Pelin Garbioğlu, Tuba Kendir, Aysun Özen, Murat Ali Dulupçu, Abdullah Mesud Küçükkalay ve Birol Kovancılar ödüllerini Osman Birsen'in elinden aldı.

Haldun Taner Ödülleri
'Edebiyat' ana dalı Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazananlar ise Ayşe Kilimci, Hale Seval ve Sibel Öz’dü. Kilimci, Seval ve Öz adına kardeşi Seda Yıldırım'a ödüllerini Haldun Taner'in eşi Demet Taner verdi.

Sosyal Billimler Ödülleri
'Sosyal Bilimler' ana dalında ödül alanlar Ahmet Talimciler, Elif Yılmaz ve Cem Zorlu'ydu. Üç ödül sahibine plaket ve ödüllerini Şenes Erzik verdi.




YAŞAM















Yazarlar