Evcil Hayvan Ağaç Sansarı Nedir? Nasıl Bir Hayvandır?

Ağaç Sansarı Nedir? Nasıl Bir Hayvandır?

15.11.2021 - 16:28 | Son Güncellenme:

Merak edilen ve ilginç hayvan türleri içerisinde Sansar gelmektedir. Aynı zamanda pek çok kişinin korktuğu hayvan türleri arasında geldiğini söylemek mümkündür. Peki ağaç sansarı nedir? Nasıl bir hayvandır tüm detayları ile derledik.

Ağaç Sansarı Nedir Nasıl Bir Hayvandır

 Yaban ortamında yaşamını sürdüren sansarı aynı zamanda tehlikeli hayvanlar içerisinde yer alır. Farklı özellikleri ve yaşam şekli ile beraber merak edilen hayvan türleri içerisinde gelmektedir. Aynı zamanda ağaç sansarı olarak da bilinirler.

Haberin Devamı

 Ağaç Sansarı Nedir?

 Sansargiller familyasında yer alan ağaç sansarı, kedi iriliğinde olan bir memeli türüdür. Özellikle adından da anlaşılacağı üzere ağaçlarda kovuklar içerisinde yaşayan hayvan türleri içerisinde gelir.

 Nasıl Bir Hayvandır?

 Ağaç sansarı ortalama 23 cm uzunluğunda ve yaklaşık olarak 1,5 kilogram ağırlığındadır. Postu kahverengi olması ile beraber oldukça hızlı hayvan türleri içerisinde gelir. Fare, sincap, böcek türleri, yarasa ve kurbağa gibi değişik hayvan türleri ile beslenen bir canlıdır. Aynı zamanda leşler üzerinden de beslenen hayvan türleri içerisinde geldiğini ifade etmek mümkün. İnsanlar tarafından de korkudan tehlikeli canlılar arasında olduğunu söylemek gerekir. 

Yazarlar