Alternatif Tıp Ağrı kesici etkisi olan şifalı bitkiler

Ağrı kesici etkisi olan şifalı bitkiler

07.02.2017 - 09:49 | Son Güncellenme:

Daily Mail'de yayınlanan bir araştırmaya göre uzmanlar ibuprofen ve parasetamol gibi ilaçların tehlikeli olabileceğini ve bunların yerine sık rastlanan rahatsızlıklar için bazı doğal yöntemleri öneriyor.

Ağrı kesici etkisi olan şifalı bitkiler

Bilim adamları grip veya nezle için alınan ağrı kesicilerin kalp krizi riskini arttırdığını belirtti. Tayvanlı araştırmacılar da daha önceden solunum yolları hastalığı olanlarda ibuprofen içeren ilaçların aynı sonucu verebileceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Dr. Sarah Brewer, “Akut solunum yolu hastalıkları kalbe baskı yapar. İbuprofen gibi steroid olmayan iltihap karşıtı ilaçlar, gripken alındığında ölümcül olabiliyor.” dedi.

Ancak Dr. Brewer ağrı, sindirim sorunları, düşük ruh hali ve grip gibi bazı rahatsızlıkların doğal yollarla tedavi edilebileceğini açıkladı.

Bu yazıda Dr. Brewer sağlık sorunlarınızı ilaçlara başvurmadan kendinizin nasıl halledebileceğinizi anlatıyor. Tabii ki eğer şikayetleriniz devam eder ya da artarsa kendi doktorunuza başvurunuz.

Grip, sinüzit ve bronşit

Kış aylarında görülen bu yaygın hastalıklar için doktorunuzun önerebileceği tedaviler sınırlıdır. D Vitamin alımınızı takviyelerle artırırsanız bunun sonucu olarak bağışıklık sisteminiz de güçlenir.

Haberin Devamı

Ağrı kesici etkisi olan şifalı bitkiler

Neler yapabilirsiniz?

Eğer belirtiler görülmeye başladıysa Güney Afrika sardunyasının köklerinden elde edilen özü denemenizi öneririm. Etkileri genelde ilk 12 saatte görülür.

Vücudumuza nasıl etki eder?

Bu özün anti virüs ve anti bakteriyel özelliği vardır. İltihapları etkisiz kılar ve bakterilerin hücre duvarlarına yapışmalarını engeller. Ayrıca balgam söktürücü özelliği de vardır ve bu yüzden boğaz ağrılarına, sinüzite, larenjite ve bronşite iyi gelebilir.

Ne zaman alınmalıdır?

Belirtiler görülmeye başladığı zaman hemen alınırsa gribi durdurur. Ancak enfeksiyonun nüksetmemesi için belirtiler kesildikten sonraki üç gün boyunca almaya devam etmenizi öneririm.

Ağrı

Parasetamol, ibuprofen ve kodein, ağrıları kısa süreli tedavi etse de sürekli alınınca uzun vadede karaciğere hasar verebilir, mide ülserine ve kalp rahatsızlıklarına yol açabilir.

Ağrı kesici etkisi olan şifalı bitkiler

Neler yapabilirsiniz?

Birçok kişi doğal tedavi yöntemlerinden kaçınır; ancak reçeteli ilaçlarının yaklaşık yüzde 40'ının bitkilerden yapıldığını unutmamak lazım. Geleneksel bitkisel ilaçların yan etkileri yok değildir ancak oldukça düşüktür.

Bitkisel ilaç seçenekleri arasında kürkümin salgılayan zerdeçal, kuşburnu özü ve eklem sağlığına iyi gelen glukozamin ve kondroitin vardır.

Vücudumuza nasıl etki eder?

Farklı kişiler farklı ağrı kesicilere çeşitli şekillerde tepki verirler. Bu durum, büyük olasılıkla eklem sağlığı için önerilen bitkisel ilaçlar için de geçerlidir.

Haberin Devamı

6 hafta içinde hiçbir değişiklik göremiyorsanız başka bir yönteme başvurmanız gerekir. Toz olarak bir ilacı kullanıyorsanız ve bir etkisini göremiyorsanız o zaman cildin daha iyi emebileceği sıvı haldeki bir ilacı kullanmanız daha etkili olacaktır.

Sindirim sorunları

Hazımsızlık ve mide yanmasının sebepleri arasında ağır yemekler tüketmek vardır. Hazımsızlık üst midede hissedilir ve yemek yedikten sonra rahatsızlık verir. Mide yanması ise reflü sonucu midede ve yemek borusunda yanma hissine neden olur.

Ağrı kesici etkisi olan şifalı bitkiler

Neler yapabilirsiniz?

Yağlı yiyecekler tükettikten sonra hazımsızlık yaşıyorsanız, şişkinlik hissini yok eden enginar özü size iyi gelebilir. Şevketi bostan da hazımsızlığa iyi gelen başka bir bitkidir.

Vücudumuza nasıl etki eder?

Enginar karaciğerdeki safra üretimine yardımcı olur ve yağ sindirimini kolaylaştırır. Şevketi bostan da karaciğerde etki gösterir ve aynı zamanda karaciğeri alkolün zehirli etkilerinden korur.

Haberin Devamı

Ne zaman alınmalıdır?

İlaç olarak alındığında şevketi bostan rahatsızlık belirtileri görülmeye başladıktan sonra alınmasını öneririm. Enginarı ise belirli mide rahatsızlıklarını önlemek için yemek yemeye başlamadan önce tüketilmelisiniz.

Düşük ruh hali

Anksiyete ve ruh halindeki değişimler yeterli derecede gün ışığına maruz kalmamak, maddi endişeler ve kış ayının soğuk, yağışlı havası sonucu görülür.

Düşük ruh halinizi yükseltmek için yapabileceğiniz basit ama etkili yöntemlerden bazıları alkolden uzak durmak, sevdiğiniz şeyleri yapmak ve kendini soyutlamamaktır.

Ağrı kesici etkisi olan şifalı bitkiler

Neler yapabilirsiniz?

5-HTP olarak adlandırılan bir amino asit çeşidi keyfinizi yerine getirebilir ya da mayasıl otu gibi bitkiler de yararlı olabilir. Doğal bir antidepresan olan Mayasıl otu bazen doğanın günışığı olarak adlandırılır.

Antidepresan özelliği olan şifalı bitkiler hiçbir şekilde reçeteli antidepresanlar ile birlikte alınmamalıdır.

Vücudumuza nasıl etki eder?

Haberin Devamı

5- HTP serotonin, melatonin gibi beyindeki kimyasalların ve insanların ruh halini etkileyen endorfinin üretimini tetikler.
Mayasıl otunun antidepresan ilaçlarına benzer bir şekilde beyindeki serotonin seviyesinini etkilediği düşünülmektedir.

Uykusuzluk

Yaşamımızın üçte birini uyuyarak geçirmemize rağmen, yapılan araştırmalara göre yüzde 40'ımız insomni hastasıyız.


Neler yapabilirsiniz?

Psikolog Dr. Meg Arroll'a göre bilişsel davranışçı tedaviler insomni hastalarına faydalı olmuştur.
5-HTP takviyesi de uyumanıza yardımcı olabilir ve moralinizi düzeltebilir. Ancak en etkili doğal tedavi yolunun kedi otu olduğu söylenmektedir.

Ağrı kesici etkisi olan şifalı bitkiler

Vücudumuza nasıl etki eder?

Kedi otu stresi ve endişeleri azaltan eşsiz maddeler içerir. Gama aminobütrik asit denilen beyindeki bir kimyasalı arttırarak kişiyi rahatlatır.

M.Ö. 2. yüzyıldan bu yana kullanılan kedi otu, şerbetçi otu ile birleştirerek yatıştırıcı bir özellik kazanır.

Başka bir seçenek ise eczacılıkta kullanılan lavanta yağıdır. Bir takım endişe ya da kaygılardan dolayı uyuyamayan kişiler için lavanta yağı önerilmektedir. Lavanta yağını yastığınıza damlatarak kullanabilirsiniz.

Pembe Nar Özel

Yazarlar