Yaşam Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor! İstanbul’u Bağdat’a bağlayan o köprü

Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor! İstanbul’u Bağdat’a bağlayan o köprü

17.11.2023 - 12:56 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en saygın köprülerinden biri olarak kabul edilen tarihi Palu Köprüsü yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü olarak da bilenen Palu Köprüsü akın akın ziyaretçi çekiyor.

Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor İstanbul’u Bağdat’a bağlayan o köprü

Türkiye'nin en saygın köprülerinden biri olarak kabul edilen tarihi Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020'deki Elazığ depremi ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremi gibi yıkıcı olaylara rağmen, ilk günkü zarafetiyle dimdik ayakta duruyor.

Haberin Devamı

Bu tarihi köprü, özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş durumda, "İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü" olarak da biliniyor. Palu Köprüsü'nü görmek isteyen ziyaretçiler, İstanbul'dan gelerek bölgeyi keşfetmeye devam ediyor.

Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor İstanbul’u Bağdat’a bağlayan o köprü

Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğuna inanılan tarihi Palu Köprüsü, Elazığ'ın Palu ilçesinde konumlanmıştır. Köprü, 193 metre uzunluğunda ve 4.5 metre genişliğinde olup, 8 farklı gözüyle dikkat çekmektedir.

Palu Köprüsü, İpek Yolu güzergahında yer aldığı için geçmişte "İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü" olarak anılmıştır. Yapımıyla ilgili kesin bilgilere ulaşılamayan bu tarihi köprü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerine rağmen ayakta kalarak hasar görmemiştir.

Haberin Devamı

Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor İstanbul’u Bağdat’a bağlayan o köprü

Türkiye genelinde, özellikle İstanbul ve diğer şehirlerden gelen vatandaşlar, tarihi zenginlikleri keşfetmek amacıyla Palu Köprüsü'nü ziyaret etmektedir.

2011 yılında Karayolları Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilen köprü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkenin en prestijli köprüleri arasında gösterilmektedir.

 

 

 

 

Yazarlar