Yaşam Alındaki Sivilceler Neden Çıkar Ve Nasıl Geçer?

Alındaki Sivilceler Neden Çıkar Ve Nasıl Geçer?

12.08.2021 - 14:45 | Son Güncellenme:

Sivilceler vücudun pek çok yerinde ortaya çıkabilmektedir. Özellikle ergenlik döneminde sivilceler yüz bölgesinde sıklıkla görülmektedir. Özellikle alın bölgesinde sivilcelenme görülebilir. Bunların tedavisi zor ve can sıkıcı olabilmektedir. Alındaki sivilceler neden çıkar ve nasıl geçer detayları ile derledik.

Alındaki Sivilceler Neden Çıkar Ve Nasıl Geçer

Ergenlik döneminde meydana gelen sivilcelenmeler sonraki zamanlarda da görülebilmektedir. Sivilceler çıktıkları yerlere göre farklı hastalıkların habercisi olabilmektedir. Alın bölgesinde çıkan sivilcelerin neden olduğu merak konusu olmaktadır.

Alındaki Sivilceler Neden Çıkar?

Alın bölgesinde bazı dönemlerde aşırı sivilcelenmeler meydana gelebilmektedir. Bu durumun farklı sebepleri olabilir.

Haberin Devamı

Düzensiz beslenme

Düzensiz uyku

Sindirim sistemi sorunları alın bölgesinde sivilcelenmelere neden olabilmektedir.

Vücutta yağ bezleri bulunmaktadır. Bu yağ bezleri sebum üretimini sağlamaktadır. Yağ bezlerinin tıkanması sonucunda ise sivilcelenme meydana gelmektedir. Bunun dışında vücutta ölü hücrelerin birikmesi de gözeneklerin tıkanmasına ve bunun sonucunda sivilce oluşumuna neden olmaktadır.

Sivilce oluşumlarının engellenmesi için ilk olarak cildin düzenli bir şekilde ölü hücrelerden arındırılması gerekmektedir. Bunun dışında günümüzde çok sık kullanılan makyaj ürünleri de sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Ciltte sivilce oluşumunu engellemek için kimyasal kozmetik ürünleri kullanımını en aza indirmek gerekmektedir. Bununla birlikte cildin düzenli bir şekilde temizlenmesi de gerekir?

Alındaki Sivilceler Nasıl Geçer?

Alın bölgesindeki sivilcelerin kendi kendine geçmesi uzun sürer. Çünkü bu bölgedeki sivilceler çok inatçıdır. Fakat alın bölgesindeki sivilceleri geçirmenin bazı yolları vardır. Evde hazırlanan doğal kürler ile alın bölgesindeki sivilceler giderilebilir.

Aspirin, iltihapların kurutulmasına yardımcı olmaktadır. Aspirin su ile karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Sonrasında alın bölgesinde bulunan sivilcelerin üzerine sürülür. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra temizlenir. Bu şekilde alın bölgesindeki sivilcelerin kuruması sağlanabilir.

Bunun dışında alındaki sivilcelerin giderilmesi için cildin düzenli bir şekilde temizlenmesi ve nemlendirilmesi gerekmektedir. Cildin yıkama jelleri ile temizlenmesi gerekir. Bu jeller cildin sebum dengesini koruduğu için sivilce oluşumuna da engel olmaktadır.

 

 

Yazarlar