Güzellik Ameliyatsız estetik uygulamalar tercih ediliyor

Ameliyatsız estetik uygulamalar tercih ediliyor

24.04.2012 - 11:55 | Son Güncellenme:

Anestezi gibi hazırlık istememesi, tek seanslık bir uygulama olması, ciltte hasar bırakmayıp, iyileşme süresine ihtiyaç duyulmaması, radyofrekans tekniğini popüler uygulamalardan biri haline getiriyor.

Ameliyatsız estetik uygulamalar tercih ediliyor

Yaz yaklaştıkça kilo ve estetik sorunları da yavaş yavaş daha çok gündeme gelmeye başlıyor. Son zamanlarda pek çok yenilik, bazı estetik ameliyatların yerine geçmeye başladı. Bazıları da estetik ameliyatla veya sonrasında kullanılarak çok daha iyi sonuçlar vermeye başladı. Geçen gün çay sohbetimiz sırasında medikal estetik konusundaki yeni uygulamaları anlatan Dr. Nihat Güven, ilginç bilgiler verdi. Ben de kendisinden bunları sizin için anlatmasını rica ettim. İşte Dr. Güven’in medikal estetik uygulamalardaki son gelişmeler hakkında anlattıkları:

Haberin Devamı

Dr. Hasan İnsel

Tamamlayıcı olarak kullanılıyor

“Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin yaptığı son araştırmalar, plastik cerrahların da giderek girişimsel olmayan yöntemleri, ameliyatları geciktirici ya da tamamlayıcı olarak kullandıklarını doğruluyor. Kayıtlı verilerde, tüm dünyadaki toplam cerrahi müdahale sayısı 8 milyon 536 bin 379’ken cerrahi olmayan uygulama sayısı, 8 milyon 759 bin 187. Araştırmada bu sonucun beklenmedik bir gelişme olduğu da vurgulanıyor.

Ameliyatsız estetik cerrahi uygulamalar içinde cerrahi tekniklerin en ciddi rakipleri, tek bir defa uygulanan ve ameliyata yakın etki gösteren monopolar radyofrekans ve soğuk lipoliz. Söz konusu radyofrekans tekniği; yüz ve vücut germe uygulamasını ameliyatsız gerçekleştirebilen FDA onaylı bir anti-aging sistemi.

Haberin Devamı

Tamirci hücreler de uyarılır

Bu yöntem; yaşlanmayla birlikte gevşeyip incelen kolajen yapının kas ve sinir dokusuna zarar vermeden uyarılarak kısaltılıp kalınlaştırılması esasıyla çalışır. Bu bağlar sıkılaşıp kısaldıkça, bağlı bulunduğu cilt gerginleşir, sıkılaşır, toparlanır. Yine yaşla birlikte cilt yüzeyi incelir. Kolajen yapının uyarılmasıyla nem, parlaklık ve kalınlık sağlayan tamirci hücreler de uyarılmış olur. Dolayısıyla cilt, hem içeriden hem de dışarından gençleşir.

Anestezi gibi bir hazırlık istememesi, tek seanslık bir uygulama olması, sonrasında ciltte herhangi bir hasar bırakmayıp, iyileşme süresine ihtiyaç duyulmaması, bu yöntemi dünyanın en popüler anti-aging yöntemlerinden biri haline getirdi. Etkileri 10’uncu günden itibaren başlayıp 4-6 aylık süre zarfında günden güne artan gençleşme şeklinde gözlenir.

Her bir bölge için tek seans uygulama

Tek seanslık radyofrekans tekniği, yüz ovalini toparlama, göz kapağı ve göz çevresindeki kırışıklıklar, dudak üzerindeki (özellikle sigara içenlerde oluşan) ince çizgilerin azaltılmasında kullanılır. Ayrıca popo kaldırma ve dikleştirme, bacaklardaki sarkmayla gevşemeleri toparlama, cilt dokusunu gençleştirme amacıyla tercih edilir.

Ameliyatsız estetik uygulamalarının en ciddi diğer konusuysa bölgesel incelme. Coolsculpture (soğukla şekillendirme) da denilen yöntem; bölgesel incelme alanında bilindik sistemleri tersine çevirerek, öne çıkan FDA onaylı bir ameliyatsız bölgesel incelme şekli. Bu yöntem; yağ fazlası olan bölgelerin bir vakumla çekilip kontrollü soğuğa maruz bırakılarak, o bölgedeki yağ hücrelerinin etkisiz bırakılmasını hedefler. Bu metot; lokal yağlanmalarda (göbek, bel, sırt, basenler, kollar) tek uygulamada bir saat içinde ağrı oluşturmadan yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlar. Üstelik bu uygulamada da iyileşme süresi yok. Uygulanan bölgedeki yağ hücrelerinin yüzde 20-40 arasındaki miktarı bir seansta ve kalıcı olarak eksilir. Her bir bölge için tek seans uygulanan bu yöntem, 18 yaşından itibaren sağlık sorunu bulunmayan tüm kadın ve erkekler için uygun. ”

Yazarlar