Sağlık Ameliyatsız İple Yüz Germe İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır? İple Yüz Gerdirmenin Avantajları Nelerdir?

Ameliyatsız İple Yüz Germe İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır? İple Yüz Gerdirmenin Avantajları Nelerdir?

09.03.2021 - 13:14 | Son Güncellenme:

Yüz gerdirme işlemi kadın olsun erkek olsun birçok insanın baş vurduğu bir sağlık yöntemidir. Yüz yaş ilerledikçe sarkmalara maruz kalabilir. Bunun sonucunda yüz gerdirme yaptırılarak bireyin yüzü daha genç ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilir. Kişiler için yüz gerdirmenin kolay, pratik, ağrısız olması büyük önem arz etmektedir. Bu özellikleri içeren yüz gerdirme seçenekleri tercih edilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ameliyatsız İple Yüz Germe İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır İple Yüz Gerdirmenin Avantajları Nelerdir

 Genç bir görünüm sağlayan yüz gerdirme, cildi gençleştiren bir yöntemdir. Aynı zamanda bu işlem ile yüz daha sağlıklı ve canlı bir görünüm elde eder. Yüz germe ciltteki sarkmaları, yaşlanmayı, kırışıkları giderir. Günümüzde yüz gerdirme artık yüz yenileme olarak adlandırılmaktadır. Yüz yenileme için çeşitli cerrahi yöntemler bu zamana kadar sürekli kullanılmıştır. Fakat bireyler cerrahi yöntemlerden korku duyabilmektedir. Bu amaçla ameliyatsız olarak yüz yenileme işlemleri araştırılmıştır.

Haberin Devamı

 Ameliyatsız İple Yüz Germe İşlemi Nedir?

 Cerrahi yöntem gerektirmeyen bir yüz germe işlemini ifade eder. Bireyler tarafından ameliyatsız iple yüz germe işlemi merak konusu olmuştur.

 Daha sağlıklı bir tanım yapılmak gerekirse ameliyatsız iple yüz germe işlemi, düz ya da kılçıklı ameliyat ipleri kullanılarak yapılan cilt germe operasyonudur. İp kullanıldığı için asma kelimesi de bu sektörde kullanılır.

 Yüz asma terimi, daha kalın ve kılçıklı ipler yardımıyla yüzdeki sarkan yerlerin askıya alınmasını ifade eder. Son zamanlarda bütün dünyada sıklıkla tercih edilmektedir. Sadece yüz bölgesinde değil boyun ve vücudun çeşitli bölgelerinde bu yöntem kullanılabilmektedir.

 Ameliyatsız İple Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

 Ameliyatsız iple yüz germe işlemi isminden de anlaşılacağı gibi özel ve çeşitli ipler yardımıyla yüzün gençleşmesini sağlamaktadır. Bu işlemde kullanılan ipler çok önemlidir. Alanında uzman ekip ve doktorlar kişinin yüzüne uygun olabilecek ip türüne karar vermektedir.

 Bu ipler kılçıklı ya da düz özellikteki ipler olabilmektedir. İp ve ekipman toparlandıktan sonra işleme başlanmaktadır. Konforlu ve sağlığı tehdit etmeyen bir yöntemdir.

 Hatta halk arasında bu işlem sonsuzluk askısı olarak da bilinmektedir. İşlemde kullanılacak ipler silikonlu ve dayanıklı seçilmektedir. Bu işlem kaş kaldırmada, yanaklarda üçgen ya da germe isteyenlere, gıdık ve boyun germeden kullanılmaktadır.

 Bu işlem lokal anestezi altında 1 saat süren bir işlemdir. Kısa sürede kalıcı formül elde edilecektir. Ameliyatsız ve cerrahisiz bir iştir. Kalıcı, ince, dayanıklı, silikon bazlı ipler yüzün her iki tarafına genellikle çift halinde yerleştirilir. Uygulama bu yerleştirme ile son bulur.

 Uygulama sonrasında kişi günlük yaşamına hemen dönebilir. İşlem sonrasında kısa sürede geçebilen hafif morluk, şişlik meydana gelebilir. Bunun için kişiye buz uygulaması önerilir. Aynı zamanda hafif ağrı olma riskine karşılık da ağrı kesici alması da önerilir.

 Alanında uzman ekip işlem öncesi ve sonrası bireyi her konuda bilgilendirmekte, dikkat etmesi gereken hususları ayrıntılı bir şekilde anlatmaktadır.

Haberin Devamı

 İple Yüz Gerdirmenin Avantajları Nelerdir?

 İple yüz gerdirmenin tercih sebebi olmasının çeşitli avantajları bulunmaktadır. İple yüz gerdirmenin avantajları şöyledir:

Deri altına kolajen ve protein uygulaması cildi besler ve gençleştirir.

İşlem sonrasında hemen fark edilecek şekilde yukarıya doğru çekilmiş daha dik ve estetik bir görünüm sağlar.

İşlem ameliyatsız bir şekilde yapılır. Bu tercihi oluşturan en büyük avantajıdır.

1 saatte bitiren bu işlem kişinin kısa sürede günlük yaşantısına dönmesini sağlamaktadır.

Lokal anestezi sayesinde kişinin işlem sırasında hiç bir ağrı duymasına gerek kalmaz.

Genel anestezi olmadığı için kişi daha huzurlu hisseder.

Dikiş ya da yara izi endişesi tamamen ortadan kalkar.

Yüz ovali geri kazanılır.

Sarkan yanak bölgesi olması gereken yerde olur.

Badem göz gibi gözlerinde güzel ve alımlı gözükmesine etki eder.

Burun ucu da kaldırılabilir.

Çene altı yağ birikimleri de bu yöntem ile alınabilir. Gıdı gerdirilmiş olur.

Yazarlar