Yaşam Amino Asitin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Amino Asit Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Amino Asitin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Amino Asit Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

08.12.2020 - 15:48 | Son Güncellenme:

Amino asit kullanımı kimi zaman tartışma konusu olmuştur. Amino asitin hem yararları hem de zararları uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Amino asitin insan sağlığı açısından birçok faydası da bulunmaktadır. Özellikle bu faydalarını bilmek isteyen kişiler internet üzerinden detaylıca bu konu hakkında araştırmalar yapmaktadırlar. Peki, amino asitin faydaları nelerdir? Amino asitin zararları nelerdir? Amino asit kullanımı nasıl olmalıdır? İşte amino asit ile ilgili tüm detaylar.

Amino Asitin Faydaları Ve Zararları Nelerdir Amino Asit Kullanımı Nasıl Olmalıdır

Amino asit supplementler arasında en çok tercih edilen ve genellikle sporcuların tercih ettiği bir gıdadır.

Amino Asitin Faydaları Nelerdir?

1) Karın Yağlarını Eritir

Karın bölgesinde ki yağlar oldukça zor erimektedir. Genellikle kardiyo ve antrenmanlardan sonra dahi karın yağları kalabilmektedir. Amino asitler de tam da bu noktada karın yağlarını eritilmesi açısından önem teşkil eder. Amino asit kullanarak karın yağlarından hızlı bir şekilde kurtulmanız mümkündür. 2007 yılında yapılmış bir araştırmaya göre amino asitin karın yağlarını erittiği tespit edilmiştir. Bundan dolayı sporcular arasında amino asit kullanımı oldukça yaygındır.

2) Bağışıklık Sistemine Etki Eder

Bağışıklık sistemini koruyucu ve aynı zamanda düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Bundan dolayı amino asit kullanımına özen göstererek daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olursunuz. Güçlü bağışıklık sistemi ile birlikte hastalıklara karşı yakalanma olasılığınız da azalmaktadır. Düzenli olarak amino asit kullanımı hem vücut yağ seviyesini düzenler hem de güçlü bağışıklık sistemi kazanmanıza yardımcı olur.

3) Sinir Sistemine Karşı Etkilidir

Sinir sistemi insan vücudunda en önemli sistemlerden bir tanesidir. Sinir sisteminin zarar görmesi pek çok hastalığı da beraberinde getirir. Bundan dolayı sinir sistemini koruması açısından gönül rahatlığı ile amino asit kullanabilirsiniz. Amino asit sinir sistemi sağlığına etki eder. Aynı zamanda kas gelişimini de sağlar. Merkezi sinir sistemi üzerinden amino asitlerin rolü yadsınamaz bir gerçektir.

Amino Asit Zararları Nelerdir?

Amino asitlerin zararları fazla değildir. Her gıdada olduğu gibi fazla tüketilmesi sonucunda bir takım olumsuz etkiler ortaya çıkabilmektedir. Sık amino asit kullanımında vücutta istenmeyen bir takım reaksiyonlar gözlemlenir. Bunları sıralayacak olursak ilk olarak kusma birincil zararlardandır. Fazla amino asit kullanımında kusma gerçekleşir. Kusmanın yanı sıra ishal de eşlik edebilir. Bundan dolayı amino asit kullanımını önemli ölçüde dikkatli tutmak gerekir.

Amino Asit Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Amino asidi fazla ölçekte kullanmamak gerekir. Günde 6 ila 15 gram arasında amino asit kullanımı vücut için yeterli olacaktır. Yoğun antrenmanlardan sonra amino asit kullanılabilir.

 

 

Yazarlar