Sağlık Anason Çayı Nasıl Yapılır? Anason Bitki Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir?

Anason Çayı Nasıl Yapılır? Anason Bitki Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir?

07.12.2020 - 16:58 | Son Güncellenme:

Anason bitkisi, maydanozgiller familyasına aittir. Anason, kokusu ile tanınan ilaç yapımında kullanılan şifalı bir bitkidir. İnsanlar tarafından binlerce yıldır baharat ve çay olarak kullanılmaktadır. Günümüzde tohumu, bitkisi ve yağının pek çok faydasının olduğu bilimsel araştırmalarla gösterilmiştir. Anason çayı nasıl yapılır? Anason bitki çayı nasıl demlenir ve nasıl içilir? Sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.

Anason Çayı Nasıl Yapılır Anason Bitki Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir

Anasonda başta C vitamini olmak üzere B grubu vitaminleri bulunmaktadır. Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, sodyum çinko mineralleri bulunmaktadır. Anason çayı sıklıkla kullanılmakta olup sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. Anasonun yaprağı kurutularak çayı yapılmaktadır. Anason çayı özellikle yatıştırıcı etkisi ile öne çıkmaktadır. Anason çayı lohusa döneminde sıklıkla tüketilen bitkiler arasında yer almaktadır.

Anason Çayı Nasıl Yapılır?

Bir çay kaşığı kurutulmuş anason yaprağı ile bir bardak anason çayı elde edilir. Kaynamış suya anason yaprağı eklenilir ve kaynatılır. 7-10 dakika kadar demlendirilir. Çayın tadını alabilmesi için iyice demlenmesi gerekmektedir.

Anason Bitki Çayı Nasıl Demlenir ve Nasıl İçilir?

Kronik rahatsızlığı olan kişiler anason çayını tüketmeden önce doktora danışmalarında fayda vardır. 1 su bardağı kaynamış suya 1 çay kaşığı kurutulmuş anason yaprağı eklenilir. Su kaynadıktan sonra anason yaprağını eklemeye dikkat edilmelidir. Anason çayı ne kadar demlenir ise tadını o kadar vermektedir.

Anason çayının genellikle yatmadan önce tüketilmesi önerilmektedir. Günde 2 ya da 3 bardak tüketilmesi yeterli olacaktır.

Anason Çayının Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Solunum sistemini temizler. Bronşit, astım ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda yardımcı olur.

Anason çayı yemeklerden sonra ve uyumadan önce içildiği zaman uyku bozukluklarına iyi gelir.

Sindirim sistemini rahatlatır.

Mide ülserini tedavi eder.

Zihinsel yorgunlukları giderir.

Migren ağrılarının şiddetini dindirir.

Anne sütünü artırıcı etki gösterir.

Öksürüğü keser, balgamı söktürür.

İştahsızlık problemlerini giderir.

Kan dolaşımını düzenler.

Anason daha çok ağrı kesici özelliği ile bilinmektedir.

Anason çayı doktor gözetiminde kullanılması ile bebeklerde gaz problemlerini giderir.

Sedef, uyuz vb. cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

İshal, kusma vb. rahatsızlıklara iyi gelir.

Arka arkaya gelen ve geçmeyen hıçkırıkları dindirmede fayda sağlar.

Haberin Devamı

Nefes darlığına karşı olumlu etkileri gözlemlenmektedir.

 

Yazarlar