Sağlık Angina Pektoris Nedir, Neden Olur? Anjina Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Angina Pektoris Nedir, Neden Olur? Anjina Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

11.09.2021 - 00:27 | Son Güncellenme:

Zaman zaman insanlarda kalpte ya da göğüs çevresinde acı, yanma gibi hisler ortaya çıkabilmektedir. Kişiler kısa süreli olarak kendisini kalp krizi geçiriyor gibi hissedebilir. Göğüste baskı, sıkışma ve acı hissi yaşanabilir. Angina pektoris isimli bir tanım bulunur. Angina pektoris nedir, neden olur? Anjina belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Angina Pektoris Nedir, Neden Olur Anjina Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Sağlıklı olan bazı kişilerde de, çeşitli konik hastalıklara ve kalp rahatsızlıklarına sahip olan kişilerde göğüste ağrı olabilir. Bazen de mide sorunları, midede meydana gelen kramplarda kalpte oluşan bir ağrı gibi sanılabilir. İşte bu noktada doğru bir ayrım yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Angina Pektoris Nedir, Neden Olur?

Anjina, kalp kasına kan akılının az gelmesi nedeniyle meydana gelen göğüsteki ağrıdır. Bu durum genel olarak hayatı tehdit etmez ama kalp krizi için ön uyarıcıdır. Angina pektoris kalbi beslemekte olan koroner damarların tıkanıklığı ya da daralmasından dolayı veya kalbin fazla çalışmasından dolayı oluşur.

Anjina Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göğüs ağrısı

Baş dönmesi

Nefes darlığı

Mide bulantısı

Göğüs ortasında ağırlık hissetme

Sol kol, sırt ve omuzlarda keskin ağrı gibi belirtiler görülür. Hekim tarafından önerilecek birtakım ilaçlar ile tedavi uygulanır.

Yazarlar