Sağlık Anjioödem Nedir, Neden Olur? Anjioödem Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Anjioödem Nedir, Neden Olur? Anjioödem Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

11.09.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Hayatı tehdit eden bazı genetik hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıklardan birisi olan anjioödem, herkesin merak ettiği bir hastalık türüdür. Bu hastalığın kimlerde görüldüğü ve hangi belirtiler gösterdiği pek çok kişinin merak etmesine neden oluyor. Anjioödem nedir, neden olur? Anjioödem belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilenler...

Anjioödem Nedir, Neden Olur Anjioödem Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Anjioödem, çok nadir görülen ve genellikle genetik etkenlerden dolayı ortaya çıkabilen bir sağlık sorunudur.

Anjioödem Nedir? Neden Olur?

Ciddi hastalıklar arasında bulunan anjioödem, potansiyel olarak insan hayatını tehdit edebiliyor. Genellikle ellerde ve yüz bölgesinde ani şişmeler bu hastalığı işaret ediyor. Görülen belirtiler kişilere göre değişiklik gösterebilen durumlardır. Kişiler yaşadığı belirtileri mutlaka önemseyerek, sağlık kuruluşlarına başvurması gerekiyor. Ataklar haline yaşanması nedeniyle, kişiler zor bir süreç yaşayabiliyor.

Nefes yolunda tıkanıklığın yaşanması kişilerin oldukça panik yapmasına neden oluyor. Nefes yolunda gırtlağın olduğu kısımlarda ödem oluşabiliyor. Bu ödemler insan hayatını riske atan ve tehlikeli olan ödemlerdir.

Bu oluşan ödemler nedeniyle kişiler boğulabilir. Bu hastalıkta yaşanan ataklar ölümcül olabiliyor. Tekrarlanan şişlik durumları kişilerin alerji ilacı içmesiyle iyileştirilemiyor. Bu gibi durumlarda mutlaka sağlık kuruluşlarından destek alınması gerekiyor. Gelişen atakların seyri hastaların sağlığı için oldukça önemlidir.

Anjioödem Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Her hastalıkta olduğu gibi, anjioödem hastalığının da gösterdiği bazı belirtiler bulunuyor. Bu belirtilerle kişiler çok zor bir süreç geçirebiliyor. Fakat bazı kişiler farklı ilaçlar kullanarak bu atakları önlemeye çalışıyor. Bu hastalığın gösterdiği çok net belirtiler vardır. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

Bulantılar

Kusma

Nefes almada güçlük

Vücudun herhangi bir yerinde şişlik

Karın ağrıları

Bu hastalığın tedavisinde bazı özel ilaçlar kullanılıyor. İlaçların bir tepki vermemesi sonucunda, taze donmuş plazmalar kullanılarak, hastalığın iyileştirmesi sağlanır.

Yazarlar