Bebek Anne Sütü Nasıl Saklanır? Anne Sütü Saklama Koşulları Nelerdir?

Anne Sütü Nasıl Saklanır? Anne Sütü Saklama Koşulları Nelerdir?

19.06.2021 - 16:32 | Son Güncellenme:

Farklı sebeplerden dolayı bazen anne sütünün saklanması gerekir. Bozulmadan anne sütünü saklamak için ise belli başlı bazı kullanım yöntemleri bulunur. Peki anne sütü nasıl saklanır? Anne sütü saklama koşulları nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Anne Sütü Nasıl Saklanır Anne Sütü Saklama Koşulları Nelerdir

 Bazen anne sütü kesilir ya da farklı ihtiyaçlardan dolayı anlık olarak kullanılması gerekir. Minik yavruya sağlıklı bir şekilde anne sütünü içirebilmek için ise, birçok değişik yöntem bulunuyor. Bu yöntemler arasından tercih yapılarak sağlıklı bir şekilde anne sütünü korumak mümkün.

Haberin Devamı

 Anne Sütü Nasıl Saklanır?

 Kişisel isteklere bağlı olarak anne sütünü sağlıklı bir şekilde saklamak mümkündür. Farklı zaman dilimleri üzerinden saklama imkanı veren bu yöntemler sayesinde, bebekler değişik yaş gruplarına göre anne sütünden faydalanabilir.

 - BPA içermeyen bir kapta saklanabilir.

 - Biberon kullanılabilir.

 - Süt saklama torbaları değerlendirilebilir.

 Tüm bu yöntemler ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında tutularak uzun bir süre anne sütünü saklama imkanı verir. Özellikle farklı nedenlerden dolayı anne sütünü saklama ihtiyacı duyulduğunda, aynı tazelik ile minik yavruya içirmek mümkün.

 Anne Sütü Saklama Koşulları Nelerdir?

 Anne sütünü saklamak için belli başlı bazı koşullar bulunuyor. Diğer bir ifadeyle yukarıda verildiği gibi farklı saklama yöntemleri, standart koşullar doğrultusunda ele alınmalıdır. Özellikle hangi yöntem kullanırsa kullanılsın mutlaka hava geçirmemeli ve kapalı olmalıdır. Bu bağlamda buzdolabında 4 derece ayarlamak suretiyle saklanabilir. Bu derece üzerinden yaklaşık olarak 3 gün boyunca tazeliğini koruyarak saklama imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

 Özellikle derin dondurucuya koymak suretiyle tam olarak 3 ay boyunca anne sütünü taze şekilde korumak mümkün. Tabii sütün saklanacak olduğu kap ya da pompanın mutlaka sterilize edilmesi en önemli hususlar içerisinde gelir. Bu sayede sağlıklı bir şekilde 3 gün ila 3 ay arasında anne sütünü amaca uygun olarak saklamak mümkün.

 

Yazarlar