Sağlık Antidepresan Nedir, Yan Etkileri Nelerdir? Antidepresanın Zararları Nelerdir?

Antidepresan Nedir, Yan Etkileri Nelerdir? Antidepresanın Zararları Nelerdir?

24.04.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Günümüzde pek çok kişinin kullandığı şeylerin başında antidepresan gelmektedir. Özellikle antidepresan pek çok kişide bazı yan etkileri ile bilinmektedir. Bundan dolayı antidepresan kullanımı ancak gerekli görüldüğü yerlerde yapılmalıdır. Antidepresan ile ilgili araştırma yapanların sayısı bir hayli fazladır. Peki antidepresan nedir? Antidepresan yan etkileri nelerdir? Antidepresanın zararları nelerdir? İşte antidepresan ile ilgili tüm detaylar.

Antidepresan Nedir, Yan Etkileri Nelerdir Antidepresanın Zararları Nelerdir


Antidepresan özellikle psikolojik rahatsızlıkları olan kişilerin kullanmış olduğu bir şeydir. Özellikle depresif bozukluğu olan kişilere psikologlar tarafından önerilmektedir. Psikologlar tarafından reçetelere yazılan bir ilaçtır. Kullanım süresi uzun ya da kısa olabilir.

Antidepresan Nedir?

Antidepresan bir psikolojik ilaçtır. Depresyon belirtileri olan ya da dıstimi belirtisi olarak kişilerde genellikle kullanılan bir ilaç türüdür. Antidepresan kaygı bozukluğu yaşayan hastalarda da yine kullanılan bir ilaç türüdür. Antidepresan yan etkileri olan bir ilaçtır. Bundan dolayı bir kişide Antidepresan kullanımı gerekiyorsa bunu yalnızca bir psikolog belirler. Gereksiz yere Antidepresan kullanımı faydadan çok zarar getirecektir.

Antidepresan'ın Yan Etkileri Nelerdir?

1) İştah Kaybı
Antidepresan kullanımı sonuncunda oluşan en önemli belirtiler arasında iştah kaybı gelmektedir. İştah kaybı ile birlikte kişi iyice kilo vermeye başlar. İştah kaybı ilaç kullanımı süresince devam edebilir.

2) Bulanık Görme
Önemli bir yan etki olarak görülmektedir. Antidepresan kullanan kişilerde genel olarak görülen ve en yaygın yan etkileri arasında bulanık görme gelmektedir.

3) Çarpıntı
Antidepresan kullanımı sonucunda yan etki olarak kalp çarpıntısı da görülmektedir. Kalp çarpıntısı özellikle akşamları daha fazla ortaya çıkar. Antidepresan kullanımının doğal bir sonucu olarak bilinmektedir.

4) Baş Dönmesi
Baş dönmesi de yine önemli bir yan etki olarak bilinir. Düzenli olarak antidepresan kullanımı sonucunda baş dönmesi görülebilir.

Antidepresan'ın Zararları Nelerdir?

1) Kabızlık: Kabızlık önemli bir antidepresan zararları arasında yer almaktadır. Sindirim sistemini önemli ölçüde etkiler ve kabızlığa neden olabilir. Aşırı derecede antidepresan kullanma sonucunda ortaya çıkar.

2) Sersemlik: Düzenli olarak antidepresan kullanan kişilerde sersemlik hissi ortaya çıkabilir. Kişi gündelik hayattaki işlerini yapamayacak hale gelir. Bundan dolayı da sersemlik önemli bir antidepresan hastalığı zararları arasında yer alır.

 

Yazarlar