Yaşam Asistanlara “ne karışıyorsun” dayağı

Asistanlara “ne karışıyorsun” dayağı

18.02.2011 - 00:17 | Son Güncellenme:

Ankara’da, insan hakları alanında çok sayıda çalışmaya imza atan iki asistan, sokak ortasına bir kadına dayak atan kişiye müdahale ettikleri için dayak yedi

Asistanlara “ne karışıyorsun” dayağı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi asistanları Hakan Mertcan ve Cenk Yiğiter’in, Türkiye’deki insan hakları pratiğini darp edilerek gözlemleme olanağı buldukları olay şöyle gelişti. Cebeci’de yürümek için saat 23.00 sıralarında dışarıya çıkan iki asistan, bir kadının sokak ortasından dövüldüğünü gördü.
İki asistan, bir kız çocuğunun engelleme çabalarına rağmen kadını feci şekilde döven adamı engellemek için, uzaktan, “Ne oluyor” diye seslendi. Sedat K. adlı saldırgan ise yolun karşısına geçerek asistanlara saldırdı. Asistanlara, “Ne karışıyorsunuz?” diyerek yumruk atan Sedat K.’yı çevredeki esnaf engelledi.
Bu sırada, Sedat K.’nın yeğeni olduğu öğrenilen bir kişi, koşarak yeniden iki asistana saldırdı. Kısa süreli arbede sırasında, asistanlara çevredeki bazı esnafların da vurduğu anlaşıldı.
Olay yerine gelen polis, tarafları karakola götürdü. Kavga sırasında burnunda 3 kırık oluşan ve 7 gün iş göremez raporu alan Yiğiter ile hafif yaralanan Mertcan, Sedat K. ile yeğeninden şikayetçi oldu.

Yazarlar