Evcil Hayvan Aşk Kuşu Konuşur Mu? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Aşk Kuşu Konuşur Mu? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.10.2021 - 03:41 | Son Güncellenme:

Aşk kuşu olarak da bilinen cennet papağanı, hiper aktif bir kuş türüdür. Cennet papağanları adeta rengarenk ve büyüleyici renkleri ile herkesi kendine hayran bırakır. Herkesi kendine aşık eden cennet papağanları halk arasında aşk kuşu olarak da bilinir. Bu papağan türünü hemen hemen herkes konuşturmaya çalışır. Aşk kuşu konuşur mu sizler için derledik.

Aşk Kuşu Konuşur Mu Kısaca Özellikleri Nelerdir


Aşk kuşu olarak da bilinen cennet papağanı, Afrika Kıtası’nda çok sık görülen ve yetişen bir türdür. Aynı zamanda bu kuşun boyutları da 15 santimetreyi çok geçmez. Cennet papağanı hem küçük hem de uysal olması nedeni ile ilk defa kuş besleyecekler için çok iyi bir seçenektir.

Aşk Kuşu Konuşur mu?

Aşk kuşunu konuşturmak için bin bir türlü yol denenir. Cennet papağanı, aslında konuşma yeteneğine sahip olan bir canlıdır. Ama diğer papağanlara göre fazla konuşmaya yatkın olmadığı bilinir. Cennet papağanları, çok geveze olmalarına rağmen diğer muhabbet kuşları ve papağanlar gibi konuşma yeteneğine sahip değildir. Çok uğraşır ve büyük bir sabırla onu eğitirseniz en fazla birkaç kelime tekrar eder. Bunu ise, sadece erkek cennet papağanları yapabilir. Ama bunun dışında amacınız onu konuşturmak ise, cennet papağı aradığınız kuş değildir.

Aşk Kuşunun Özellikleri

Cennet papağanlarının doğal yaşam alanları Afrika’da ki çok nemli ve sıcak bölgeler olarak bilinir. Cennet papağanları sıcak ve nemli bölgelerde oldukça rahat ederler. Bu alanlardaki bitki tohumları ile tüm besin ihtiyaçlarını karşılar.

Hint okyanusunda yer alan adalarda çok fazla sayıda bulunurlar. Cennet papağanlarının genellikle ana rengi ise, parlak canlı yeşil tonları ve bu tona yakın renklerdir. Baş kısmı kırmızı renktedir. Papağanların boyun çevresi ise, turuncu ve sarı renge sahiptir. Sahip oldukları bu renkler dışında farklı renkleri ile de onları görebilirsiniz.

 

Yazarlar