Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Balık burcunda gerçekleşen Yeniay'da gökyüzü ‘’Bana güveniyor musun hatta ne kadar güveniyorsun?’’ sorusunun cevabını aramaktadır. Kendinize ve büyük resme duyduğunuz itimadın sorgulandığı bir Yeni ay yaşayacaksınız. Güzel haber, göklerin sorusuna yanlış cevap verme riskinin olmamasıdır. Önemli olan, güven duygunuzun altının ne kadar dolu olduğunun veya güvensizliğinizin nedenlerinin anlaşılmasıdır. Kibrin sizi aldatmasına da öz güven eksikliğinin sizi esir etmesine de izin vermeyin.

Astrolojik göstergeleri okuyarak yaşamı anlamlandırmak belirsizlikleri azaltır. Her sembolizme ait bir ana tema, açık beyan ve soru vardır. Gökyüzünün yönelttiği soruları yanıtlayabilmek için çeşitli deneyimlerden geçmek çok şey öğretir. Her zaman ve her koşulda esas konu gelişmek (ruhsal-duygusal-zihinsel-fiziksel), ilerlemek, kendini keşfetmek, değişip-dönüşme cesareti göstermektir. Bir potansiyel aktive olduğunda sizin sorumluluğunuz bu potansiyele uygun motivasyonu geliştirmek olacaktır. İlgili konuları sorgular, yapılması gereken iç muhasebeyi yapar, seçimleriniz doğrultusunda yola devam edersiniz.

Haberin Devamı

Öz kimliğinize kavuşun

Yeniay'da yeni bir kimliğe ihtiyaç duyacaksınız. Aslında aşk, ilişkiler, evlilik, iş, para, kariyer, sağlık, aile, eğitim, ticaret aklınıza gelen hemen her konu yeni bir kimlik arayışına çoktan girdi. Tüm eski alışkanlıklarınız, inançlarınız ve düşünce yapınız yeni kimliğinizde bulunmak arzusundadır. Sevgi, empati, anlayış ve gerçekçilik süzgecinden geçemeyen her ne varsa eskide kalmalıdır. Duygusal bir zafiyet geliştirip, maddi-manevi zarar görmenize sebep olan bir hoşgörü okyanusuna dalmamaya özen gösterin. Odağınız zorlayıcı yaşam koşulları ve uğradığınız hayal kırıklıkları değil, başarısızlıkları telafi etme yolları ve yeni yaratımlar olsun.

Yeniay aşkları

Yaşamdan daha fazla zevk almak için romantik ilişkileri merkeze almak isteyebilirsiniz. Aşkı ya da karşınızdaki kişiyi aşırı idealize ederek Yeniay'ın aşk potansiyelini hor kullanmayın. İçinizdeki ‘’duygusal’’ boşluğu doldurma ihtiyacı arttıkça gerçeklikten kopmak, aldanmak veya aldatılmak riski artacaktır. Yeniay'da aşkın yeni yüzünü göreceksiniz. Aşkın bu suretinin, yeni başlayan ilişkiler kadar süren ilişkileri de etkisi altına alacağına emin olabilirsiniz.  

Haberin Devamı

Yeniay'da para konusu; eskisinden fazla kazanma, maddi varlığını yeniden yaratma arzusu şeklinde boy gösterecektir. Gereksiz hırsa ve kibre kapılmadan istediğiniz kadar kazanın. Sahip olduğunuz maddi değer ve imkanları yetersiz buluyorsanız potansiyelinizi tam olarak kullanamıyorsunuz demektir. Mevcut para ve olanaklar yeterli değilse kaynak arayışına girmek yerine hayal gücünüzden istifade edin. Paranın geçirdiği değişim, dijital platforma taşınmaktan ibaret değildir. Artık insan ve para arasında direkt bir enerji alış-verişi vardır. Çok para kazanmak isteyenler para kazanma yöntemlerini yenilemek zorundadır.    

Yaşama dair en ufak bir heves, istek ve güven duymuyor olmanıza rağmen büyük hayaller kurabiliyorsanız, Yeniay etkilerini almaya başladınız demektir. Yaşam enerjinizin tükendiğini, sorunlar karşısında direnecek ya da mücadele edecek gücünüzün kalmadığını mı düşünüyorsunuz? Geçmişte başarısız olduğunuzu düşündüğünüz hemen her deneyim (aşk, iş, para vb.) kendini hatırlatmak mı istiyor?

Haberin Devamı

Kendinize yeniden güvenmeye, yeni atılımlarda bulunacak enerjiyi toplamaya mecbursunuz. Özgüvenli ve yaratıcı hamleleriniz hem şimdinizi hem de geleceğinizi etkileyecektir.

Koç

Kendinize kurduğunuz özgüven tuzağı ‘’İşimde iyiyim ama ya yeterince kazanamazsam?’’ cümlesinde saklıdır. Kendinize yeni bir kimlik oluştururken, eskide kalması gereken korku ve bağımlılıkları fark edebildiniz mi? Fark edemiyorsanız; ‘’Şunu yapamam, çünkü...’’ diye başladığınız cümlelerin izini sürün. O her yapamayacağınızı düşündüğünüz eylem sizin sırrınızdır. Kendinizde eksik olduğunu sandığınız her konu, parlamanız gereken alandır. İş ve çalışma ortamında yeni atılımlarda bulunmak, yeniden doğmuş gibi hissetmenizi sağlayacak. Gerektiği kadar kazanamıyor, iş bulamıyor bile olsanız, kendiniz dışında bir güvenlik alanına (kişi, kurum, durum) bağımlılık geliştirmemelisiniz. Yetenek ve yeterliliklerinize güveninizi yitirmeyin.

Boğa

Yaşamdan keyif almaktan vazgeçtiğiniz ya da mutluluğu sabote etmeye başladığınız dönemi keşke hatırlayabilseniz. Ben size ufak bir hatırlatma yapabilirim. Gruplar ve sosyal ortamlar içinde fazlasıyla var olmaya başladığınız dönemler sizin mutluluktan umudu kesmeye başladığınız ve aşkı ertelediğiniz tarihlere denk gelmektedir. Şimdi gökler soruyor; ‘’Kendine ve bana güveniyor musun?’’ diye. Verin cevabınızı; ‘’Evet, güveniyorum ve mutsuzluğumdan aklanmak için kalabalıklar içinde kaybolmak zorunda değilim!’’ deyin. Siz de bütünün parçasısınız ve bireysel neşe ve keyif alanınızı inşa etmekle görevlisiniz. İnsanların daha özgür ve mutlu olduğu bir dünya için çalışmak kadar kendi mutluluğunuz için çalışmanızda gerekir.

İkizler

Meslek ve kariyer alanında yeni projeler, yeni iş olanakları, yeni kazanç modelleri ile karşılaşacaksınız. Gökyüzü ‘’Bana ne kadar güveniyorsun?’’ derken, dışardan destek beklemekten vazgeç, kendi gücüne, çalışma azmine ve yeteneklerine güven diyor aslında. Diyor, çünkü güvenenin kazandığı, yeni bir yaşam alanı yaratacağı bir eşikten geçiliyor. Ev ve aile yaşamınızda da yenilik rüzgarları esecek mutlaka. Sıkıntı yaşadığınız her durum ve ortam sizi hak ettiğiniz, arzu ettiğiniz olanak ve ortamlara doğru yönlendirmeye çalışan itici güçlerdir. Yeni kimliğinizi, eski alışkanlıklardan arındırma zamanı geldi. Sahneyi daha bireysel, sade ve sonuç odaklı kullanın. Yaşamın her anını hedeflerinize doğru attığınız bir adım olarak onurlandırın.

Yengeç

Gözünüzün gördüğü sınırları (yakın çevrenizi) aşıp, sevgi ve şefkat şartı koşmadan yeni kimliğinizi yaratacak kadar cesur musunuz? Kendinize ve ilahi olana güvenerek sınırları aşmak yerine, neden daracık bir alana hapsolup başkalarının algısında kayboluyorsunuz? Kendinizi değerli hissetmek için yaşamınızı feda etmek zorunda değilsiniz. Sevgiye değer olma koşulunuz; başkalarının size ihtiyaç duyması ya da sizi başarılı bulması değil, asla. Yeni ay önerim daha uzaklara bakmanız, yeni olana adım atmanızdır. Yeni bir iş, eğitim, şehir, ev ya da ilişki özgüveninizi tazelemek için yeter de artar bile. Siz yeniye cesaret edin, umduğunuzdan daha şahane sonuçlar alarak kendinize geleceksiniz. Balık Yeniayı’nda göklerin sorusuna ‘’Kendime ve sana güveniyorum, senin beni her koşulda seveceğini biliyorum.’’ diye cevap verebilmenizi yürekten diliyorum.

Aslan

Siz hep diğer insanların yaşamını güzelleştirecek yardım ve yaratımda bulundunuz. Bu defa başkalarının size iyi gelmesinin, yaşamınızı desteklemesinin zamanı gelmiş olabilir. Siz kendinize genelde güvenir, bu güveni de boşa çıkarmazsınız. Karşınıza kendi kaynaklarını sizinle paylaşmak, ortak yaratım ve kazançlar için iş birliği yapmak isteyen insanlar çıkabilir. Hayaller kurun, ama gerçekçilikten kopmadan adımlar atın. Büyük projeler için riskli yatırımlar ve büyük borçlar gerekebilir. Sahip olduğunuz değerleri koruyarak yeni girişimlerde bulunmanızda sorun yok. Geçmişten kaynaklanan kredi ve borçlar için üzülmeyin. Vicdanınıza veremediğiniz bir hesap yoksa borç ödenir.

Başak

Kendinize haksızlık etmemek, gerçek yetenek ve yeterliliklerinizi heba etmemek için neler yapabilirsiniz? Genelde sistematik, planlanmış olanı yaşayan birisiniz. Plana dahil etmeyip göz ardı ettiğiniz hangi yeteneklere sahipsiniz? Kimlere destek olabilir ya da kimlerden destek alabilirsiniz? İkili ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler ve aşk konusunda duygusal sorgulamalarınız var. Ben-biz terazisini kurban ya da zalim olmaktan korkarak dengeleyemezsiniz. Yeni oluşturacağınız kimliğinizin gerçek ihtiyacı korku değil; sevgi, gerçekçilik ve empati. Kendinize güvenebilmeniz için size bir sır verebilirim. Sır şu; mükemmeliyetçi davranarak öz güveninize yara vermekten vaz geçin. Şimdi muhteşemsiniz, dün de öyleydiniz, yarın yine öyle olacaksınız, aşkta şansınızı deneyin. Kendinizle sınırı ve sonu olmayan bir yarışa girmeyin.

Terazi

İşlerinizle ilgili yeni durumlar, başlangıçlar söz konusu olabilir. İş arkadaşlarınız, çalışma ortamınız, günlük işleriniz açısından bir arınma dönemindesiniz. Sağlık, beslenme konularına hassasiyet göstererek yeni rutinler geliştirin. Beden sağlığınıza göstereceğiniz özen, iç dünyanızı da rahatlatır. Temel kaygı ve problemlerinizle başa çıkabilmek için dans veya spor gibi fiziksel aktivitelere öncelik verin. Yaşamın rutinini korumak mutluluk koşulunuz olduğunda, en ufak bir değişim duygusal olarak sarsılmanıza neden olur. Olanın hayrına itimat edin, kendinize ve göklere güvenmekten korkmayın. Yaşamdan keyif almayı başardığınızda yeni kaderinize doğmanın değerini anlayacaksınız.

Akrep

Yeniay'ın yeni aşıkları sizler olabilirsiniz. Aşk, sahne, yaratıcılık, çocuklar vb. başlıklar Yeniay temalarınız. Romantik ilişkilerde desteklenecek olan Akrepler, aşk konusunda kendilerine ve göklere hep güvendiler. Bu defa aşkın öz gücüne güvenerek, olan veya gelenin önünü kesmemeleri gerekmektedir. Yeni ayda yeni bir aşkla ya da aşkın bilmediğiniz bir yüzüyle karşılaşma ihtimaliniz yüksek. Sosyal çevrenizin genişleyeceği, popülerliğinizin artacağı bir dönemden geçmektesiniz. Maddi-manevi anlamda yeniden doğmak deyiminin hakkını vereceğiniz Balık  yeni ayına gerçekten hoş geldiniz. Yeniden doğan benliğiniz neşe ve keyfi merkeze aldıkça güzelliklerin sonu gelmeyecektir.

Yay

İlişkilerinizi sağlamlaştırmak, güçlü bağlar kurmak isteyebileceğiniz bir dönem. Emin olmadan yerleşik düzeninizle, ailenizle ilgili önemli kararlar almamaya dikkat edin. Yeniay, kendinizi özünüzdeki sevgiden yaratmanızı önceliyor. Yeniay'ın ana konularından birinin aldanma eğilimi olduğunu unutmayın. Ev ve aile içinde alınganlık etmemek için gösterdiğiniz çaba takdire değer. Aynı hassasiyeti kendiniz için de gösterin. Gerçek hisleriniz ile öncelikleriniz arasında kurduğunuz dengenin sağlamlığını test edin. İş, kariyer konularında yeni adımlar ve atılımlarda bulunmak kendinize güveninizi artırabilir. Yeniay'da içten dışa gerçek bir yeni kimlik yaratmanız beklenmektedir. İç dünyanızın ev, iş ve ailenizle uyumlu olduğu yeni bir siz yaratacaksınız.

Oğlak

Yeni bir eğitim, ticaret, seyahat beklentisi olan Oğlaklar için Yeniay'ın destekleyici olacağı söylenebilir. Yaşamınızın yeni bir form kazanmasına hizmet edecek bir iç muhasebeden sonra sesinizi, sözünüzü gerçekten duyuracağınız işlere yönelebilirsiniz. Yeni kimliğinizin daha aktif, hareketli, kendini ifade eden biri olması muhtemeldir. Ustalaştığınız konularda çalışmaya devam etmek yerine kendinizi mutlu edecek arayışlara girmelisiniz. Yakın çevrenizden biraz uzaklaşmak, içinde sıkışıp kaldığınız durumları objektif olarak gözlemlemenizi sağlayabilir. Kendinizi ifade etmek istediğiniz konulara yönelin, daha mutlu ve sevgi dolu hissedeceksiniz.

Kova

Para kazanmak, yatırım yapmak, yepyeni kazanç kapıları aralamak isteyenler için destekleyici bir Yeni ay. Şimdiye kadar maddi-manevi kaynaklara ulaşmakta da kullanmakta da çok başarı elde edemediyseniz odağınızı değiştirin. Kaynaklarınızı paylaşırken gösterdiğiniz cömertliği kendinize de gösterin. Daha iyi hissetmenizi mümkün kılacak, mutlu olmanıza katkı sağlayacak hiçbir kaynağı reddetmeyin. İş birlikleri sayesinde yeni kazançlar elde etmek Yeniay beklentileriniz arasında olsun. Başkalarının ve kendinizin refahı konusunda her şeyin göklerin kontrolünde olduğuna güvenin. Sizin Yeniay konunuz kendi maddi-manevi değerlerinizi büyütecek para ve kazanç imkanlarını kaçırmamaktır.

Balık

Yaşam koşullarınızı, ortamınızı değiştirirken yeni kimliğinize uyumlu davranmalısınız. Ne gerçeklikten kopup ütopik adımlar atın ne de yeniliklerle savaşın. Geride kalması gereken ve yaşamınıza dahil olması gereken her şeyi zaten biliyorsunuz. Yapmanız gerekeni sonuçlarından korkmadan yapın. Doğru olanı yapıp yanılan olmamıştır. Dış görünüşünüze özen göstermek, ikili ilişkilerinizi, ortaklıklarınızı gözden geçirmek için verimli bir dönemdesiniz. Başkalarının size duyduğu güveni boşa çıkarmayacağınıza inanmak özgüven şifrenizdir. İçinizdeki aydınlığı gören herkes yanılıyor olamaz. Sınırlarınızı çizin, ben-biz dengesinin sizi yutmasına izin vermeyin. Yeniay'ın aldanma ve aldatma potansiyeli hep aklınızda olsun.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgiler.

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga - @askinsifrelerikitap

Facebook: @seckin.ilbuga - @askinsifrelerikitap

Twitter: @seckinilbuga - @askinsifreleri