13 Temmuz 2022 Oğlak burcunda dolunay: Hayatını kim yönetiyor?

Hayatının dizginleri senin elinde. Siz bunu hatırlayın ve ayağa kalkın diye dolunay, Oğlakta.

Yaşamak istemediğiniz şeyler yaşıyor ve bunu değiştiremiyor musunuz? Hayalleriniz ile içinde bulunduğunuz koşullar taban tabana zıt mı? Yenilmiş, kaybetmiş, yarım kalmış, kontrolü kaybetmiş mi hissediyorsunuz? Bu olumsuz duygular ve durumlardan kurtulmak için ne yapmanız gerektiğini bilmiyor musunuz? Durağanlığa, kararsızlığa, şikayet etmeye son verip harekete geçmelisiniz. Uzun süredir içinde debelendiğiniz, kaybolmaktan korktuğunuz girdaptan çıkmayı başarabilirsiniz.

Hayallerine ulaşacak kadar büyüdün mü?

Haberin Devamı

Oğlak dolunayı, istediğiniz hayatı yaşayabilmek için almanız gereken sorumlulukları hatırlatacaktır. Hayallerinizin önündeki engelleri ve çözüm yollarını keşfedeceğinize inancınızı yitirmeyin. Hedeflerinize ulaşmakta zorlanıyorsanız bakış açınızı değiştireceksiniz. Hakiki, yetişkin, olgun, kamil insan olmak, sorumluluk bilincine sahip olmak demektir. Yetişkin birey, şikayet etmeden sorumluluklarını yerine getirendir. Çözümleyemediği sorunlarla karşılaştığında yolunu ya da kendini değiştirir. Aileniz, iş hayatınız, ilişkileriniz, yurdunuz için olduğu gibi kendinizi geliştirmek içinde ne yapmanız gerektiğini keşfedeceksiniz.

Ay, şimdiye kadar bulamadığınız çözümleri bulmanızı, uzak ve imkansız dediğiniz hayallere yol almanız için doluyor. Günü kurtarmak için değil, mantıklı, kalıcı geleceğe taşıyabileceğiniz adımlar atmak üzere yol alın.

Seni değerli kılan ne?

İnsan değer görmek, değerli hissetmek ister. Kendini de diğer insanları da belli koşullara bağlı olarak değerli bulur. Bu sebeple en az bir konuda üstünlük, mükemmellik arayışı içine girebilir. Oğlak dolunayında mükemmeliyetçiliğimizin sınırlarını da masaya yatırmamız gerekecektir. Her insan, durum, deneyim ve siz her halinizle mükemmelsiniz ama ilerlemeye devam edeceksiniz. Yaşamın öğreticiliği sayesinde ‘’yaşayarak’’ mükemmelleşiriz. Aşırı idealize edilmiş kişiler, durumlar hayal kırıklıklarımızı besler.

Varoluş motivasyonunu biliyor musun?

Kusurlarımız olmasa, gelişim ihtiyacımız olmasa yaşayamazdık. Şimdiye kadar üstünde durmadığınız, ertelediğiniz konuları artık erteleyemezsiniz. İşlerinizi ideal zaman ve işleyişte yürütebilmek için yapmanız gereken şudur; mevcut durumu iyi analiz et, sorun varsa çözüm ara, denenmemiş yöntemler kadar tecrübelerini de ciddiye al. Şimdiye kadar yapman gerekeni yapmadıysan, ilerlemen gereken yolu seçmediysen yol seni bulur, bulur ancak maddi-manevi baskılar yaşamana sebebiyet verecektir. Bu baskı büyümeni, eksik olanı tamamlamanı, gereksiz yüklerden arınmanı sağlamak için yaşanır. Nihai amaç senin en üst potansiyelini devreye alman, kendinden mükemmel bir sen yaratmandır. Hayatının, sahip olduğu kimliklerin sorumluluğunu almış, berrak bir zihinle soruna değil çözüme odaklanmış yetişkinler olarak yaşamak zorundayız.

Haberin Devamı

Bireysel doğum haritalarınızı analiz ettirerek gerçek yaşam motivasyonunuzu öğrenmelisiniz. Gelişiminizi destekleyen unsurlar olumlu olumsuz formlarda hayatınızın tam ortasında fark edilmeyi bekliyor.

Koç

İş ve kariyer hayatımda hak ettiğim değeri görüyor muyum, hak ettikleri değeri veriyor muyum, sorumluluklarımı yerine getiriyor muyum, daha iyisini yapabilir miyim? Bu soruların cevabını sosyal çevrenizde, arkadaş ortamınızda arayabilirsiniz. Ancak bu soruları içinize dönerek kendiniz cevaplamalısınız. İş hayatında daha iyisini yapabiliyorsanız yapın olmuyorsa değer algınızı yapılandırın. Kendi değerinizi biliyor olmanızdan önemli bir şey yok. Mükemmel olan size iyi gelecek olanı arıyor olmanızdır.  

Haberin Devamı

Boğa

Hak, adalet, etik, ahlak gibi pek çok değeri sorgulayacağınız bir dönemdesiniz. Olmazsa olmaz dediğiniz, canınızı yakan pek çok konu artık önemsiz olabilir. Tüm bu değerleri korumak için verdiğiniz mücadeleden daha önemli şeyler vardır belki de hayatta. Yüksek ve uzak idealler yakını, yakınlarımızı görmemizi engellemiş olabilir. Toplumsal yaklaşıma takılmadan iç dünyanızı iyileştirecek adımlar atmalısınız. İş-kariyer hayatında yeni sorumluluklar almanız gerekiyor olabilir. Mükemmel olan imajınızı değiştirme cesareti göstermenizdir.

 

İkizler

Maddi-manevi sorumlukların adil olmayan bir biçimde paylaşılması yormuş olabilir.  Kar-zarar hesabı yapmıyor olsanız bile içten içe huzursuzluk başlamış olabilir. Sorgusuz sualsiz verdiklerinizin karşılığını alıp almadığınızı sorgulayabileceğiniz bir dönemdesiniz. Parasal alanda değişmesi gereken durumlar olmalı. İdeal davranışı sergilemek kendinizi iyi hissetmenize yetmez. Kendinizi iyi hissetmek için yeni bir ideal tutum geliştirmeniz gerekmektedir. Mükemmel olan yaşamayı hak etmenizdir. 

Yengeç

Ortaklıklar, ikili ilişkiler, evlilikler sorgulama yaşayabileceğiniz alanlar. Bu paylaşımlarda adil misiniz, üstünüze düşen sorumlulukları yerine getiriyor musunuz, hak ettiğiniz değeri görüyor musunuz? Bireysel alanınızı korumak için olmadığınız biri gibi davranmayın. Alma-verme dengesi kurmakla sınanacaksınız. İç sesinizi duymaya gayret edin, kendinizi iyi hissedeceğiniz şekilde hareket edin. Eski korkularınızdan arındıkça sizi mutlu eden yeni işbirlikleri, ortaklık ve ilişkileri kendinize çekebilirsiniz. Mükemmel olan paylaşımın kendisidir.

Aslan

Sizi sıradan, şaşaasız bir yaşamdan daha çok ne bunaltabilir? Madem hayat şu aralar fazla durağan size neyin iyi geleceğini düşünmeye yönelin. İçinizden söküp atamadığınız endişelerden, kaygılardan arınmayı deneyin. İş ve çalışma hayatınızla ilgili projeler geliştirin. Eşiniz, ortaklarınız ile ilişkilerinizde sorumluluk konusunu yeni bir bakış açısı ile değerlendirin. İlişkilerde aşırı verici olduğunuz ya da işbirliğine yanaşmadığınız durumlar olabilir mi? Mükemmel ilişki yoktur mükemmel iş birliği vardır.

Başak

Hobiler, eğlence, sosyal hayat, seyahat, çocuklar, yaratıcılık gibi çok sayıda konuyu güncellemeniz gerekebilir. Aşk ve çocuklar konusunda alıp-almadığınız sorumluluklar, aşırı idealize edilmiş durumlar büyük sorgulama başlatabilir. İş ve çalışma ortamında yeni durumlar gelişebilir. Duygusal tatmin yaşamanın bin yolu varken birinde ısrar eden Başaklar, gelecek beklentilerini de değiştirebilirler. Günlük hayatın her anından keyif almak en büyük başarıdır ve siz bunu yapabilirsiniz. Mükemmel olan yaşamın kendisidir.   

Terazi

Aileniz, yuvanız, atalarınız ile ilgili sorumluluklar gündeme gelebilir. Çocukluk yıllarına dayanan korkulardan arınmak için verimli bir dönemdesiniz. İş-meslek hayatında, toplumsal imajınızı korumak adına kendinizi yormaktan vazgeçmelisiniz. Siz değerlisiniz ve başkalarının ne düşündüğüyle fazla ilgilenmemelisiniz. Hayattan zevk almanızı sağlayan şeylere zaman ayırın. Çocuklarınızla vakit geçirin, hobiler edinin, seyahat edin, yaratıcılığınızı ön plana çıkaracak işlerle ilgilenin. Bolluk ve neşeyi doyasıya yaşayabildiğiniz günlere uyanın. Yaşama sevinci duymanızdan daha değerli bir şey olamaz.

Akrep

Duygularınızı net bir şekilde ifade ettikçe arınıp ilerleyebilirsiniz. Yüksek inanç ve idealleriniz, hayattan beklentileriniz, yüklendiğiniz-yüklenmediğiniz sorumluluklar değişecektir. Çocukluk yıllarına dayanan özdeğer problemlerinin çözümü için eşsiz zamanlar. Aile, yuva kurmak, ev alıp-satmak, taşınmak suretiyle duygusal güvenlik problemlerinizi geride bırakabilirsiniz. Duygusal güvenceye ulaşmak için almanız gereken sorumluluklar, aşmanız gereken korkular var. Mükemmel olan, geçmişi değiştiremeseniz bile bugün ve geleceği dönüştürebilecek olmanızdır.

Yay

Parasal alanda bir daralma yaşıyor olabilirsiniz. Sizi değerli kılan ne malınız mülkünüz ne de başkalarına verdiklerinizdir. Para kazanma, değerlendirme, harcama konusunda bazı değişikliklere gidebilirsiniz. Maddi-manevi sorumluluklarda elinizi taşın altına koymanız, görev paylaşımına gönüllü olmanız çok şeyi değiştirebilir. Kardeşler ve yakın çevre ile iletişim sorunlarınızı geride bıraktıkça hayatınız yoluna girecektir. Mükemmel olan sizin hayatınızı yoluna koyma gayretine girmenizdir.

Oğlak

Kendini mutlu etmek, değerli hissetmek için neler yapabilirsin? Sağlığınla, dış görünüşünle, yaşam alanınla ilgili harekete geçtin mi? Kendin için yaptığın her şeyin muhteşem geri dönüşleri olabilir. Mutlu ilişkiler, başarılı ortaklıklar verimli iş birliklerine başlamak için uygun bir dönemdesiniz. Gerçek arzularınızı dile getirdiğinizde, merkeze aldığınızda güzel yarınlar gelecektir. Maddi hayatınızı ilgilendiren yeni sorumluluklarınız gündeme gelebilir. Mükemmel olan, her şeyi kendiniz için yapmayı başarabilmenizdir.  

Kova

Vazgeçemediğiniz nedir? Topluma katkı sunmak mı, özgürlüğünüzü korumak mı? Benliğinizin sesini duymanızın vakti gelmedi mi? Günlük mecburiyetleri akıl almaz kolaylıkta halledebilirsiniz. Bireysel alanınızı, günlük hayatınızı dilediğiniz gibi yaşayabilecekken korkularınıza tutsak olmayın. En büyük sorumluluğunuz arınmak, direndiğiniz, korktuğunuz ne varsa geride bırakarak, gerçekten özgür olmak.  Mükemmel olan, benliğinizin arzuları için yol almaya hazır olmanızdır.   

Balık

Sosyal hayatta aktif olmak, dost-arkadaş ortamlarında destek görmek mi sizi değerli kılıyor? Dolunay tam olarak bu sorularınızın cevabını bulmanızı sağlayacak. Geleceğe dair planlarınız, başkalarının kabul ve onayına bu kadar açık olmamalı. Bu hayat sizin ve sizin hayallerinize göre yol alınmalı. Tam ve bütün hissetmek için çevreye ihtiyaç duyuyor olsanız, tek kişilik bir yolculuktasınız. Mükemmel olan, kalben birliği hissederken benliğinize hizmet etmeyi başarmanızdır.    

 

Gökyüzünü dinleyin.

 

Sevgiler.

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga

Facebook: @seckin.ilbuga

Twitter: @seckinilbuga