16 Nisan 2022 Terazi Dolunayı: Yeni yaşamınıza hazır mısınız?

Kendinizi ifade edebilmek ve insanlarla sağlıklı ilişkiler kurabilmek için zorlu dönemlerden geçtiniz. Olayların neden-sonuç ilişkisini kurabildiyseniz, gerçek bir dönüşümün içindesiniz. Bitiremediğiniz sağlıksız (iş, aşk) ilişkilerin sona ermesiyle, yaşamınızda yeniye yer açabilirsiniz. Yeniden yaşamaya başlamak; kaldığımız yerden devam edeceğiz anlamına gelmiyor. Yeni bir anlayışla, yeni bir ufka uyananların, en iyi senaryoyu yaşamaya başlayacağı anlamına geliyor.

Uyuyan Dünya, uyandı mı?

İnsanın bir üst bilince çıkmaktan yani “yüksek farkındalık kazanmaktan’’ başka çaresi yoktur. Akla gelen ilk soru, “Bir üst bilince çıkmak, bana ne kazandırır?”; ikinci soru da, “Yüksek farkındalığa ulaşmak için ne yapabilirim?” olmalıdır. Bir üst bilince çıkmak, yaşam kalitenizi arttıracaktır. Ruhsal yönden gelişmek, büyük resmi görebilmenizi, yani dünyasal problemlerinizi çözebilmenizi mümkün kılar.

Bir konuyu her yönden ele alabilme yetisi geliştiren insan, olası tüm senaryolara hazırdır. Bu sayede de günlük hayatın sorunlarıyla (iş, aşk, para, sağlık, aile, evlilik vb.) başa çıkabilmekte ustalaşır. Bir şeyi sevmek, başka bir şeyden nefret etmek anlamına gelmez. Ayrım bilincine takılıp kalmak (bir şeye bağlanarak öte tarafı reddetmek) akışın bozulmasına neden olur. İnsanlık, anda kalma (o an oluşan duruma en doğru karşılığı verebilme) yeteneğini geliştirmek zorundadır. Anda kalmak, “Geçmişle bağlarımı kestim, gelecek için kaygılanmıyorum.” demekle olmaz.  Anda olan, anı yaşayan, anın şuuruna varan kişi, anı yönetir; artık anın tek sahibidir. Anın sahibi olmak, yaratıma geçebilmek demektir.

Haberin Devamı

Dolunaya dönecek olursak, Terazi Dolunayı der ki; “Uyan, özünü tezahür ettir, zamanın enerjisiyle senkronize yaşa.’’. Bir süredir hayatımızın idaresi elimizden alınmış, etkisiz-tepkisiz yaşamaya mecbur kalmıştık. Ne yapsak sonuca varmıyor, sonuca ulaşsa tatmin olmuyor, sadece hayatta kalmaya gayret ediyor gibiydik. Şimdi ‘’Yaşamaya başla’’ emri ve izni geldi. Peki siz yaşamaya hazır mısınız?

Uyumsuz sağlıksız ilişkiler…

Yeni düzenle uyumlu güncel kimliğinizi oluştururken, öz arzularınızı ve yeteneklerinizi referans alın. İnsan, kendinden ilham alarak kendini yaratabilir. Artık emanet kimlikler, düşünceler yersiz ve değersizdir. Şimdiye kadar karşılaştığınız zorlukların sebebi size ait olmayan fikirler, alışkanlıklar, uyumsuz olduğunuz kişilerle kurduğunuz sağlıksız bağlardır. Toplum ve çevre etkisinden özgür yeni kimliklerinize merhaba deyin. Suçluluk duygusu, yetersizlik kaygısı, manipülasyon arzusu, bağımlılıklardan kopmaya direnmek, kendinizle yüzleşmenin utanç yaratması dolunayın olası tuzaklarıdır. Yeni kimliğinizle uyumlanma sürecinde iç dünyanızda karışıklıklar yaşamanız muhtemeldir. Sakin olun ve bu büyük dönüşüme hazır olduğunuz için kendinizi kutlayın. Unutmayın ki o yollardan geçmeden şimdi olduğunuz kişi olamazdınız.

Haberin Devamı

Doğum haritalarınız üzerinden bu önemli dönemi nasıl karşılamanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Ancak denge kurmanız gereken alanlar ve kim olarak yaşamaya devam edeceğiniz konusunda burçlarınız üzerinden fikir sahibi olabilirsiniz.

KOÇ

Ortaklık ve evliliklerde dengeler konuşulacaktır. Sağlam yapılar güçlenirken adil olmayan ilişki ve ortaklıkların sona ermesi gündeme gelebilir. Dikkat etmeniz gereken konu; acele etmeden üstünde düşünerek karar almanın gerekliliğidir. Unutmaya başladığınız hedef ve hayalleriniz için daha fazla beklemeden harekete geçin. Kim olduğunuzu yani hayallerinizi unutmaya başlamak hem ilişkilerinize zarar verir hem de başarınızı gölgeleyecektir.

Haberin Devamı

BOĞA

Çalışma ortamı, iş arkadaşlarıyla ilişkiler üzerine düşünmeniz gerekecektir. İç sesiniz bazı ilişkilerde finale gelindiğini ya da yeniden yapılandırılması gereken konuların önemini size fısıldıyor olmalı. Korkusuzca ben buyum, bunu istiyorum, bunu başarabilirim demenin vakti geldi. Daha önce yaşanan olaylar geçmişin dersleriydi. Şimdi zaman başka, siz başkasınız. Cesur adımlar atın ve hayatın tadını çıkarmanıza engel olan kişi ve durumları geride bırakın. Dikkat etmeniz gereken konu dozu kaçırmamak olabilir.

İKİZLER

Aşkta harekete geçmenin vakti geldi. Yalnız ikizler yeni ilişkilere yelken açarken ilişkisi olanlar ilişkilerini daha ileri taşıyabilir. Yaşamdan daha fazla keyif almaya başlamak için sizi durduran ne, hiç düşündünüz mü? Mutluluğunuzu kendiniz erteliyor olabilir misiniz? Sosyal ortamlar sizi mutlu ediyor olabilir ancak aşık ikizler daha yaratıcı olacaktır. Kalbiniz dolu iken daha başarılı, azimli olduğunuzu kendinize hatırlatın. İçinizdeki coşkunun maddi-manevi aşırılıklara sebep olmamasına özen gösterin. 

YENGEÇ

Ebeveynler, aile, yuva konusu denge kurmanız ve adaleti korumanız gereken alan olacaktır. Ev, arazi alım-satımı gündeme gelebilir. Kariyer hayatında gelişmek, genişlemek isteyeceksiniz. İş ve aile arasında denge kurabilen Yengeçler, hayallerine ulaşmak konusunda daha başarılı olabileceklerdir. Bir süredir yeni kimliğinizle uyumlanma deneyimlerinden geçmektesiniz. Bir yengeç herkesin mutlu ve huzurlu olmasına destek verdiği oranda mutlu olur. Hayallerinize ilerlerken yanınızda olanlarında (iş ve aile çevresi) sizi beslemesine izin verin.  

ASLAN

Yakın çevre, kardeşler hayatınızda dengeye ihtiyaç duyulan alan olabilir. Kısa seyahatler, yeni eğitimler, alım-satım işleri gündeme gelecektir. Zor ve uzakta olanın en iyisi olduğuna inancınız değişirse gözünüzün önündeki fırsatları görebilir, beklenmeyen iş ve kazançlar elde edebilirsiniz. Yazılı ve sözlü iletişim kanalları üzerinden daha geniş alanlara sesinizi duyurmanız mümkün olabilir. Güven ve güvenilirlik konusuna dikkat etmeniz gerekebilir. 

BAŞAK

Değerler konusunda dengeler değişebilir. Paraya, güce bakışınız değiştikçe hayatınızdaki dinamikler, kişiler değişecektir. Bilgi ve deneyimlerinizi başkalarını desteklemek için kullanmanızı önerebilirim. Size gerçekten değer veren dost ve iş arkadaşları edineceksiniz. Başkalarına karşı adil ve özenli olmak maddi-manevi büyümenin şifresidir. Yeni siz, eski sizi gölgede bırakmak istiyorsanız gerçekten değişimi başlatmalısınız. Yapamam dediklerinizi yapmaya, kabul etmediğiniz kişi ve durumları anlamaya başlamanız gerekmektedir. Günlük düzeni tamamen terk etmeden, yeniyi yavaş yavaş kurmaya dikkat edin.     

TERAZİ

Öz arzularınıza kulak verin neye ihtiyacınız var? Olmaz dediklerinizin olabileceği bu dönemin değerini bilin. Sağlığınıza, dış görünüşünüze size iyi gelecek aktivitelere daha fazla zaman ayırın. Daha keyifli bir ev ya da ofis ortamı oluşturmak isteyebilirsiniz. Kendinizden yeni bir insan, evlat, ana-baba, işçi-patron, eş ya da sevgili yaratmaya hazırsınız. Yeni siz yeni ilişkiler, ortaklıklar ve paylaşımları da beraberinde getirecektir. Doğal olarak bazı ilişkiler, iş birliklerinde de sona gelinmiş olabilir. Akışta kalmaya dikkat ederek dönemin keyfini çıkarın.

AKREP

Kontrol edemediğiniz kişi ve durumlardan özgürleşme zamanı. Şimdiye kadar gizli kalmış konuların ortaya çıkması ile çevreniz değişebilir. Sözlerini tutmayan kişiler sizi daha profesyonel kişilerle çalışmaya yönlendirecektir. Daha esnek ve hoşgörülü olmaya çalışarak yolunuza devam edin. Bu süreç sizi emeğinizin gerçek karşılığını alabildiğiniz iş ve ortamlara yönlendirecek. Yeni yatırımlar, projeler ve harcamalar söz konusu olabilir. Dönüşüm yeteneği yüksek Akrepler, dönemin kazananı olmaya adaydır. Dikkat etmeniz gereken konu bireysel alan açmak ve biraz dinlenmek olabilir.      

YAY

Zamanın ruhunu yakalayan Yaylar, daha sosyal, enerjik oldukları bir döneme girmiş olabilir. Grup çalışmalarından kazanılacak para, çevrenin gösterdiği destekle büyüme imkanı yakalamanız beklenebilir. Aşk hayatınızda bitişler, başlangıçlar gündeme gelecektir. Daha fazla sahnede olmanız gereken bir dönemdesiniz. İş hayatında başlayan hareketlilik dışında beklenmedik kazanç kapılarının açıldığını göreceksiniz. Dikkat etmeniz gereken konu; maddi-manevi riskli adımlar atmamak olabilir. 

OĞLAK

Kariyeriniz ile aileniz arasında git-gel yaşadığınız dönemi başarıyla tamamlamış olduğunuzu umuyorum. Sizin yeniden doğuş ve yaratım öykünüz kariyer hayatınız ile ilgili olmalı. Atama, terfi, yeni iş alanlarına yönelmek, ev değişikliği vb. durumları da aktive edecektir. Kim olduğunuzu hatırlamaya başladığınız bu dönemi iyi değerlendirin. Sizle birlikte toplumda kim olduğunuzu hatırladığında yeniden üretmeye başladığınızda eskisinden iyi hissedeceksiniz. Dikkat konusu; iyi düşünülmüş bir hedefe sağlam adımlarla ilerlemek olabilir.

KOVA

Kendinizi yok saymaktan vazgeçtiğinizden beri hayata bakışınız ve beklentileriniz değişti. Seyahat etmek, yeni eğitimler almak, yeni kültürleri tanımak, farklı kazanç kapılarını aralamak artık zor değil.  Yakın çevrenizle müşterek hareket ettiğiniz güzel başlangıçlar yapabilirsiniz. İletişim yoluyla elde edilecek gelirler, aldığınız ya da verdiğiniz eğitimlerin sağlayacağı manevi tatmin, dolunay gündeminiz. Dikkat konunuz ise doğru yol arkadaşları seçebilmek ve gerçekçi hedefler için çaba harcamak olabilir.

BALIK

Borç-alacak konularında hareketlilik yaşayabilirsiniz. Başkalarına adil olduğunuz oranda maddi-manevi tatmin yaşayabilirsiniz. Dolunay size, ‘’kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmadığından emin ol’’ uyarısı veriyor. Beklenmedik kazançlar ya da ödemeler gündeme geldiğinde, bazı sırlar ortaya döküldüğünde bu soruya vereceğiniz cevap önemlidir. Sahip olduğunuz maddi-manevi değerleri korurken, büyütürken başkalarına neler kaybettirdiniz. Bu soruya ‘’hep adil oldum’’ cevabı verebiliyorsanız büyük kazançlara hazırlıklı olun. Dikkat etmeniz gereken ana konu;  hayatınızı başkalarına adadığınızı düşünme yanılgısından özgürleşmektir.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgiler.

Doğum haritası analizi ve bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga

Facebook: @seckin.ilbuga

Twitter: @seckinilbuga