Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Ay tutulmaları, duygu dünyamızdaki kapalı kapıları aralar. Bu durum, duygusal bir pervasızlık yaratır. Duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir baskı hisseden insan, çatışma ve sürtüşmelere açık hale gelir. Tutulmaların, kaderi bir başlangıç sayılmasının sebebi; sezgiler, vizyonlar, rüyalar ya da dünyasal deneyimler yoluyla, kitlesel bir farkındalığa imza atmasıdır. Büyük bir değişim enerjisi aktive olduğundan o değişimi gerçekleştirecek güç ve yeteneklerinizde saklandıkları yerden çıkacaktır. Ay tutulması ‘’belli’’ bir bilinç düzeyine ulaşma konusunda bizi yüreklendirecek, destekleyecek, itecek çeşitli kişi ve deneyimler yaratır.

Haberin Devamı

Bir uyanış dönemi olarak kabul edilebilecek Ay tutulmaları, sizi size tanıtır. Yeni siz, yeni Dünya, yeni bilgi, ‘’yeni sorumluluklar’’ demektir. Yaşamın, ruhsal, duygusal, fiziksel ve zihinsel her alanında sorumluluklarınızla yüzleşin. 

Dikkat etmeniz, yani ‘’aklımda’’ demeniz gereken konu, çatışmaya gönüllü olmamak ve çözüm gerektiren konuları ertelememektir; çünkü denge kurmayı becerebilen, ruhunun arzusuna hizmet eden insan, tutulmada büyüyecektir. En doğruyu yapma kompleksi geliştirmeden, kibir tuzağına düşmeden ve objektifliğinizi kaybetmeden yeni koşullara uygun planlamalar yapmanızı tavsiye ederim. Her konuda aşırılıklardan kaçınmak, aldanma ve aldatmalara karşı tetikte olmaya gayret edin. Yeni düzenin yüksek ideal ve ilkelerini özünüzle uyumlamak zorundasınız.

Burçlarınıza göre hangi alanda çatışma, sürtüşme, restleşme yaşayacağınızı, etik-ahlak sınavları vererek uzlaşma sağlayacağınızı, yeni ideal ve ilkelerle yola devam edeceğinizi öğrenin.

Koç

Ay tutulması yaşama bakışınızı değiştirecek deneyimler yaratacak.  İnançlarınız, idealleriniz, gelecek hayalleriniz evrim geçirecek ve siz, yeni eğitimler almak, seyahatlere çıkmak isteyeceksiniz. Uzak ülke ya da şehirlerden gelen iş teklifleri, ticari ortaklıklar heyecan yaratabilir. Yeni bir ideale sahip olmanın, tekrar hayal kurmanın yaşamınızı daha anlamlı kılacağı doğrudur ancak sakın geçmişe ait hayallere tutunarak kendinizi aldatmayın. Siz değiştiniz, sizi mutlu edebilecek kişi ve durumlarda değişti. Çevrenize yeniden bakın, uzaklara bakmaktan yakını görmüyor olabilir misiniz?  

Haberin Devamı

Boğa

Tutulma, size değerlerinizi sorgulatacak. Maddi-manevi açıdan değer verdiğiniz pek çok şeyin hayatınızdaki yeri ve önemini gözden geçireceksiniz. İkili ilişkilerinizle ilgili kararlar almanızda ilişkiye yeni bir kimlik kazandırmak istemenizde mümkün. Maddi bir güvenlik alanı yaratmak arzusuyla ortak gelir veya kazancınız olan kişilerle (aile, eş) iş birliği yapmak isteyebilirsiniz. Kişisel değerlerinizi yaratmak, ayakta durmak için çalışmaktan yorgun düştüğünüz doğrudur. Ait-sahip hissetmek için, kişisel sınırlara gerçekten ihtiyaç var mı? Sahip olduklarımız mı, paylaştıklarımız mı bizi mutlu ediyor? Gibi sorulara cevap arayacaksınız.

İkizler

Tutulmada, gerçekten evlilik isteyip istemediğinizi sorgulayın. Özgürlüğünüzü kaybetmekten korkmadan, bir ilişki kurabilecekseniz evlenin. Tüm ikili ilişkileriniz, ortak girişimleriniz için benzer bir sorgulama yaşayabilirsiniz. Sorumluluğunu taşımaktan yorulduğunuz ilişkilere, ortaklıklara ara verme zamanı. Aile, ilişki, iş ortamında maddi manevi her konuda düzenlemeler yapmanız gerekebilir. Geleceğinizde olmaması gereken kişi ve ortamlardan uzaklaşmak sizi, hayallerinize yaklaştıracak. Yeni ya da beklemede olan iş ve aşk ilişkileri konusunda verimli bir dönemdesiniz.

Haberin Devamı

Yengeç

Öncelikle herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, çözüm arayışına hız verin. Korkularınızla bu hastalığı besliyor olabilirsiniz. İşinizden ve iş ortamınızdan memnun musunuz? Düzen bozulmasın diye yaşamın hangi alanında tavizler içindesiniz? Ev, iş, okul ortamı fark etmeksizin yüklendiğiniz sorumlulukların altında ezildiğinizi, fark ediyor musunuz? Sürekli alınan kararlar, uygulamaya başlamadan rafa kaldırılan planlar varsa, hepsini iptal edin. Yapmak istemediğiniz şeyleri planlamaktan vaz geçin. İç sesinizi dinleyin ve duyun artık, isteğinizin gerçekte ne olduğunu. Aldığınız cevaplar ışığında ‘’uygulanabilir’’ planlamalarla kendinize bir hayat yaratın.

Aslan

Aşırı harcama veya riskli yatırımlarla, kendinizi eğlendirmeye çalışmaktan vaz geçin.  Aşk hayatınıza, çocuklara, keyif veren uğraşlara zaman ayırabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz pek çok yeteneğe sahipsiniz. Bu defa, sadece kendi hayatınızı değil diğer insanların yaşamını da renklendirecek işler yapabilirsiniz. Yaşamın her anından keyif almak, heyecan duyacak deneyimleri kovalamak zorunda değilsiniz. Sürekli mutluluğu aramak yerine anın enerjisine teslim olun. Belki de daha mutlu, zengin olmak arayışından vaz geçtiğinizde ruhunuzun arzusunu keşfedebilirsiniz.

Başak

Aile-ev yaşamı ile ilgili yeni kararlar ve uygulamalar zamanı. Ev alım satımı, taşınma ile ilgili konular geçmiş anıların gündeme gelmesine ve geleceğe dair planlar yapılmasına sebep olacak. Bazılarınız geçmişe sünger çekerken, bazılarınız geçmişine yol alacak. Geçmiş bu kadar gündeme geldiğinde, geleceğinde planlanması gerekir. Tutulma, en derindeki korkuların sizi hayallerinizden, arzularınızdan uzaklaştırdığını ispatlayacak. Yaşamınıza yön vereceğiniz, kendinizi yeniden yaratabileceğiniz ne çok konu var esasında.

Terazi

Tutulma belki fiziksel, belki zihinsel bir hareketlilik katabilir yaşamınıza. Yakın çevrenizle çok meşgul olup; kendinizi, geleceği, hayalleri, idealleri ertelemiş olabilir misiniz? Yaşama bakışınız sürekli değişiyor, kendini yeniliyor aslında siz, kendinizi takip etmekte zorlanıyorsunuz. Her şey eskisi gibi olsa, ne kolay olurdu oysa. Kendinizi aldatabileceğiniz konu; geçmişe duyduğunuz özlemi yeni bir ideale dönüştürmek. Yaşamınızın eskisi gibi değil ama eskisinden güzel olacağına inanabilseniz keşke. Yeniye, geleceğe dair her konuya (iş, ilişki) şans verin.

Akrep

İş-para konularında başarılı girişimler ve gelişmeler olabilir. Dışardan gelen bir hareketlilik yoksa siz harekete geçin. Gelecek hayallerinizle uyumlu bir iş ve para akışı sağlayabilirsiniz. Maddi-manevi alacakların, iş-çalışma hayatına aktardığınız enerjinin bir dönüşü var mutlaka. Maddi güç ve para sahibi olmaktan çok kendi emeğiyle kazanma eğiliminde olanlar için, mutlu zamanlar. Artık iş birliklerine, ortak kazançlara, dışarıdan gelen maddi-manevi desteği kabule daha açık olabilmelisiniz. Finansal hareketlilik kendinizi daha değerli hissetmenizi sağlayacaktır.     

Yay

Yaşamın her alanında bireysel çabanız önemli ve önceliklidir. Evlilik, ortaklık veya her tür ikili ilişkide kişisel sınırlarınızı koruyabilmelisiniz. Bireysel alanınızı koruyamamak, iş hayatınıza da aşk yaşamınıza da zarar verecektir. Fiziksel görünüşünüze, sağlığınıza özen göstermeniz gereken bu dönemi kişisel alanınızı korumak için mücadele ederek geçirmeyin. ‘’Ben kimim, bu yaşadığım benim hayatım mı, yarın ne olacak?’’ sorgulamaları sizi kendinize getirebilir. Başlangıçlar için bazı şeyleri geride bırakmak gerekir. Tutulma, sonlanması gereken iş, ilişki ve ortaklıkların altını çizebilir.   

Oğlak

Tutulma, korkularınız, maddi-manevi bağımlılıklarınız konusunda yüzleşmeler getirecektir. Bu yüzleşmenin, yaşamınızın geneline etki edeceği düşünülebilir. Artık ne iş kolik olmanın alkış alacağı, ne de mazeret kabul edilebileceği bir dönemdeyiz. Neden, kimden kaçtığınızı hatta yaşamaktan neden kaçındığınızı itiraf edip, rahatlayın. Sezgiler, rüyalar artmış ve rutini dahi etkiler hale gelmiş olabilir. Aslında sezgisel bir destek olmadan da yarattığınız hapishanenin parmaklıklarını fark edebilirsiniz. Sıradan insanlar gibi yaşama dahil olacak cesarete sahip misiniz?

Kova

Geleceğe hazırsınız, sanırım. Renkli bir sosyal çevreyle iç içe olmayı da özlediniz. Yeni hedefler, toplumsal planlar, büyük ideallerde var mutlaka. Yakın çevreden uzaklaşıp uzak hayaller peşinde koşmaya başlamadan önce, bireysel yaşamınıza odaklanıp, kendinizle ilgilenmelisiniz. Dünya değişiyor ve bildik yöntemlerle toplum faydası gözeten işler yapmak mümkün değil. Kendi yaşamınızı, işinizi- gücünüzü yoluna koyup havayı soluyun biraz. Kimlerle bir araya gelip neler yapılması gerektiği konusundaki fikrinizin değiştiğini göreceksiniz. Belki bu defa yalnız başınıza büyük işler yaparsınız.

Balık

Tutulma yaşamınızı gerçekten değiştirecek. Statünüz, iş yaşamından beklentileriniz, ailenizle olan temasınız ciddi şekilde evrim geçirecek. Başka bir yerde başka bir hayat bile kurabilirsiniz. Yaşadıklarınızı ‘’Kaderim değişti’’ ya da ‘’Hiç aklımda yoktu’’ cümlesiyle anlatacaksınız. Sağlam adımlar atıp kendinizi aldatmaya kalkmadığınız sürece aldanmaz ve zorlanmazsınız. Hep başarmak ve ün sahibi olmak istediniz, zamanı gelmiş olabilir mi? Cevabı siz vereceksiniz kendinize ve hayata. Gerçekçi olmaya en ihtiyacınız olan dönemdesiniz.  

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga - @askinsifrelerikitap

Facebook: @seckin.ilbuga - @askinsifrelerikitap

Twitter: @seckinilbuga - @askinsifreleri