Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Koşulsuz sevebilen var mı aranızda? Yaradan dışında birinin koşulsuz sevmesi mümkün mü? Tüm kadim öğretiler, inanç sistemleri ‘’sevgili kul’’ tanımını belli kurallara bağlar.

“Allah bunu sever, şunu yaparsan destekler, bunu yaparsan affetmez” vb. söylemler bazı kural ve kaidelerin altını  çiziyor olsa da,  O’nun sevgisinin koşula bağlı olduğunu düşünmek yanlıştır.

Hepimiz defalarca hata yaptık, yine yapacağız. Esas mesele elini kirletmemek değil, elin kirlenmesin diye göze aldıkların, katlandıklarındır. Esas mesele elin kirlendikten sonra bile umudunu yitirmeden elini yıkamaya çalışmandır. En önemlisi ise elinizin gerçekten kirlenip kirlenmediğidir. Bazen kendimize de diğer insanlara da haksız yere yükleniyor olabiliriz.

Haberin Devamı

Kim olursak olalım, iyi-kötü ne yaşamış olursak olalım, muhteşem varlıklarız. Üstümüzdeki tozun, kirin bunu bize unutturmasına izin vermeyeceğiz. Eksiklerimizi, hatalarımızı dış dünyaya ilan etmek zorunda değiliz ama kendimize dürüst olmak zorundayız. İyileşmek, sadeleşmek, saflaşmak, kendimizi sevebilmek için yüklerimizden kurtulmalıyız. Kendimizi sevmeden, kabul etmeden, hiç bir şeyi gerçekten sevip, kabul edemeyiz.

Gerçek bir Birlik yaratmak istiyorsak, kendimizi sevmekle başlayacağız. Yaşadığımız iletişim problemlerinin çözülmesini, açmazların ortadan kalkmasını istiyorsak, sevdiklerimize de kendimize de hem adil hem sabırlı davranacağız. Sevdiklerimizden beklentilerimizi ve hatalı bulduğumuz yönlerini görmezden gelmek yerine, derdimizi nezaketle dile getirebiliriz. Öte yandan kendi kendinizi gereksiz yere baskıladığınızı, suçladığınızı da fark edebilirsiniz. Kendinize koyduğunuz katı, gereksiz yasaklardan kurtulduğunuzda yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz.

Yuvamızı, güvende olacağımız yeri arıyoruz

Dolunay, sevgi, bağlılık, sadakat, güven, aile, aidiyet, yurt, yuva konularını gündeme getirebilir. Hepimiz yuvada, güvende, mutlu hissetme derdindeyiz. Kimi vatan, kimi aile, kimi ev-yuva, kimi sevgi, kimi sağlık, kimi aşk kimsesizliği yaşıyor. Kendi kendimize yetebiliriz ama buna gerek yok. Birlik olmayı, birlikte yaşamayı öğrenmeye geldik, öğreneceğiz. 

Haberin Devamı

Aile, yuva, atalar ile ilgili olan bu dolunay, geçmişin yüklerinden, aile karmalarından kurtulmak için bir fırsat niteliğindedir. Yararsız bağ ve bağlılıkları geride bırakarak yeni yapılar kuracağız. İlişkiler açısından da küçük bir devrimden bahsedilebilir.

Duygusal ihtiyaç ve isteklerimizi daha samimi şekilde dile getirmekte ustalaşmak zorundayız. İş, aşk, arkadaş, aile ilişkilerimizi gerçek ve sağlam temellere oturtmayı başarabilirsek, güvende ve huzurlu hissedeceğiz. Aksi halde herkesten hatta kendimizden kaçmak için eve kapanabilir, içe dönük bir hal sergileyebilir, uykudan medet umabiliriz. Bedensel sağlığımıza dikkat etmemiz gereken, ruhsal ve duygusal zaaflarımızla yüzleşeceğimiz bir dolunay yaşayacağız.

Hayatın getiri ve götürülerinin hesabını tutmaktan daha önemli işlerimiz olmalı. Yaşamın farklı güzelliklerini keşfetmek için kolları sıvayabiliriz. Denenmemiş yöntemleri denemek, açılmamış kapıların açılmasını sağlayabilir. Kendinize, iç sesinize güvenin ancak duygusal sapmalara karşı sağduyuyu elden bırakmayın. 

Haberin Devamı

2023 yılı, geleceğin ilk ışığını yansıtıyor. Bu yıl neler olacağından çok bundan sonrasında neler yaşayacağınızı öğrenmek adına doğum haritası analizinizi yaptırın. Yengeç dolunayı sona ermesi, tamamlanması gereken konulardan çok yeni yapılar ve başlangıçların altını çiziyor. Şahane başlangıçlar yaptığınız bir dolunay deneyimi diliyorum.

KOÇ

Aileden takdir görme ihtiyacı içindesiniz. İş-kariyer hayatınızda daha fazla başarı ve kazanç elde ederek, kahraman olmak isteyeceksiniz. Aileye, çevreye kendinizi ispatlamak için çok kazanmanıza gerek yok. Gücü içinizde hissetmeniz ve ailenize ihtiyaç duyduğu sevgiyi vermeniz kafi. Dolunay evde ve işte aksayan konuların su üstüne çıkmasına neden olacaktır. Kariyerinizle ilgili önemli kararlar alabilir ve hayata geçirebilirsiniz.

Dolunay mesajınız; sen gerçek bir kahramansın. Yapamadıklarına değil, bugüne kadar başardıklarına odaklan. Kimseye benzemek, kimsenin gittiği yoldan gitmek zorunda değilsin, kendin olmaya devam etmelisin.

BOĞA

Esasen ne yaparsanız yapın kendinizi yeterince ifade edemediğinizi düşünüyorsunuz. Sesinizi dünyaya duyurmaya, anlaşılmaya çok ihtiyacınız var. O zaman tekrar kendinizi anlamak ve anlatmak için ayağa kalkın. Başarmaya, kazanmaya aç olduğunuzu söylemek yanlış olmaz. Gerçek değer sizsiniz.  Sizin yada yakınlarınızın yurtdışı iş-eğitim konuları, fırsatları gündeme gelebilir. Bildiğiniz yoldan sapmamak için aşırı direnç gösteriyor olabilir misiniz? Siz yeni bir yola girmedikçe yeni bir yaşam hayal edemezsiniz. Kabuğunuzdan çıkmak, yeniliklere açık olmak maddi-manevi kazanç getirebilir.

Dolunay mesajınız; yakın çevrene kendi ispat etme, açıklama gayretinden vazgeç, önce kendini, içinden yükselen sesi duymalısın. Sonra etrafındaki herkesle yaşadığın sorunların çözüldüğünü göreceksin.   

İKİZLER

Daha fazla kazanmak için neye ihtiyacınız var? Zenginleşme arzunuzdan vazgeçmeyin. Engeller varsa, düştüyseniz ayağa kalkın, sonuç alamadığınız yöntemleri eleyin, yeni bir rota belirleyin. Ortak girişimlerden sonuç alamıyorsanız, adil paylaşım yaptığınızdan emin olun. Sadece maddi paylaşımı düşünmeyin, emek, gayret, destek başlıklarını gözden geçirin. Mutlaka ihmal ettiğiniz başlıklar ya da kişiler olmuş olmalı. Maddi problemleri aşmakta zorlanıyorsanız; manen hak ettiğinizi düşündüğünüz değeri görmediğinize inanıyor olmalısınız. Sizi ‘’kendini keşfet’’ çalışmalarına bekliyorum.

Dolunay mesajınız; paranın ulaşılması zor bir hedef olduğunu düşünmeyi bırak, senin önceliğin hayatın tadını çıkarmak. Yaşamak istediğin hayat için paraya ihtiyacın olduğu doğru. Amacın para kazanmak olduğu sürece o kaçar sen kovalarsın, gerçek hedefini hatırla.

YENGEÇ

Hangi bireysel niteliğiniz, özelliğiniz parlatılmayı bekliyor? Tekrar tekrar ayağa kalmayı göze alabildiğiniz her alanda yıldızınız parlayabilir. Ortaklarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza, eşinize karşı adil ve samimi olmaya özen gösterin. Bu dönemde duygularınızı bastırmamalı, içinizden gelmeyeni, kalbinizden akmayanı da dile getirmemelisiniz. Gerçek duygularınızla, korkularınızla, egonuzla yüzleşmek için şahane bir dolunay. Ortak, arkadaş, eş olarak kendinize biçtiğiniz rolün hakkını verdiğinizden emin olun.  

Dolunay mesajınız; koşulsuz sevilmek istiyorsun, peki koşulsuz sevmeyi biliyor musun? Kimden alırken kime verirken elin ve kalbin titremiyorsa onu koşulsuz seviyorsun, demektir. İşte ondan koşulsuz sevgi ve sadakat bekleyebilirsin.

ASLAN

Hayatı farklı yönlerden ele almayı öğrenmelisiniz. Sizin geleneksel düşünce biçiminizi değiştirmeniz gerekmektedir. Aksi halde sıkışıp kalma hissinden asla kurtulamazsınız. Özgür bir zihin daha yaratıcı olmanızı, yaratıcılıkta iş hayatında başarıyı garanti edebilir. Hayata bakışınız değiştikçe, hayallerinize ulaşma şansınız artabilir. Yaşam size bambaşka bir yüzünü göstermek istiyor buna izin vermelisiniz. Şimdiye kadar yapılmamış işler, izlenmemiş yollar, denenmemiş yöntemler...Sağlık problemi olan Aslanların, nihayet yüzleri gülecektir.

Dolunay mesajınız; bir yıldız olmak istiyorsan, bir yıldız gibi ışığınla çevrene ışık tutmalısın. Eşsiz ışığını herkes görsün istiyorsan, iç sesinin seni yönlendirmesine izin vermelisin. Kalbin yapman gerekeni sana fısıldayabilir.  

BAŞAK

Geleceğe yönelik adımlar atmak, maddi-manevi büyüme sağlamak için güçlü bir motivasyona sahipsiniz. Ancak nereden başlamanız gerektiği konusunda, teredddütleriniz olabilir. Dolunay hayattan gerçek beklentilerinizi fark etmenizi, ezber düşünce ve hayallerden vazgeçmenizi sağlayabilir. Şu dönem Başaklar, çocuk sahibi olmak konusunda git geller yaşayabilir. Günlük hayatın akışı sizi mutlu etmeye yetmiyor olabilir, yeniliğe ihtiyacınız var. Yurtdışından gelen teklifler, davetler ilginizi çekebilir. Özellikle iş hayatında önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Dolunay mesajınız; geleceği beklemeyi bırak, geleceği bugün yarat. En mükemmelini yapacağım derken, yaratıcılığını köreltme. Ufkun ötesinden gelen sen, müjdeli haberler alabilirsin.

TERAZİ

Toplum algısı, çevrenin düşüncesi sizin için her zaman önemli oldu. Dolunay; imajdan ziyade, iç huzurunun önemli olduğunu size öğretecek. Kanıksadığınız tutum ve davranışların, sizi esir etmesinden kurtulma vakti. Herkesin sizi sevmesi, onaylaması, taktir etmesi, beğenmesi gerekmiyor. Siz kendi kendinizle gurur duymayı öğrenmelisiniz. Yakınlarınız, aileniz sizi siz olduğunuz için seviyor, bu da yetmeli. İş, ev, eğitim hayatınızla ilgili temel sorumlulukları yerine getirmekte zorlanıyorsanız, biraz dinlenmeli, ailenizin desteğini kabul etmelisiniz.

Dolunay mesajınız; hayatı güzelleştirmek için elinden geleni yapıyorsan, yükselişe geçeceksin. Bir şekilde başarı, güç, zenginlik ve üne kavuşmak üzeresin. Hak ettiğin ne varsa sonunda kavuşacaksın.    

AKREP

Her zaman çok çalıştınız, sabrettiniz ama zaman zaman hak ettiğiniz değeri göremediniz veya emeğinizin karşılığını alamadınız. Şimdi işler değişiyor. Çünkü siz dengeleri değiştireceksiniz. Eskiyi bir türlü geride bırakmadığınız için yeniyi inşa etmekte zorlanıyorsunuz. Sorulsa ben değişime açığım, ileri adımlar atmak için elimden geleni yapıyorum dersiniz. Öyle olsaydı (geçmiş korku ve kaygılardan sıyrılmış, kırgınlıkları unutmuş olsaydınız) işler yolunda olurdu.

Dolunay mesajınız; sizi bundan böyle somut değerler değil soyut değerler yükseltebilir. Asla rasyonellikten uzaklaşın demiyorum. Yeni düzenin akıl ve matematiğine yaklaşın istiyorum. “Yeni düzen, yeni akıl” size dahi henüz bir sır. 

YAY

Para, pul konularını çözmek üzeresiniz. Ailenin-eşin gelirleri artabilir. Ortak gelir-giderleri muhasebeleştirmek, planlamak işleri kolaylaştırabilir. Maddeyi, parayı küçük görmek kibirdir. Hangi konuda kibirliysek, o konuyla sınanırız. Siz maddi-manevi dengeyi kurduğunuzda hayatınız düzene girecektir. Büyümek, zenginleşmek, gelişmek, aile kurmak isteyen Yayların verimli bir döneme girdiğini söyleyebiliriz. İş ve çalışma hayatınızda değişim başladı şimdi hayatın diğer alanlarında değişim vakti geldi.

Dolunay mesajınız; maneviyatı yüceltip, maddi dünyayı hor gördüğünde, dünya nimetlerinden sana düşen pay azalır. Bolluk ve zenginlik istiyorsan maddeye saygı duy, aşk ve evlilik istiyorsan, duygusal, fiziksel ihtiyaçlarını küçümseme.

OĞLAK

Eşinizle, ortağınızla mevcut sorunları çözüme ulaştırabilirsiniz. Yeni ortaklıklar, işbirlikleri kurmak isteyebileceğiniz bir dönemdesiniz. Bir yandan, bireysel alanınızı korumak istiyorsunuz öte yandan özgür yaşamak için bazı işbirliklerini sürdürmek zorunda olduğunuzu unutuyorsunuz. Yalnız Oğlaklar için aşk ve evlilik konusu gündeme gelebilir. Dış görünüşünüze, sağlığınıza, beslenmenize özen göstermeniz gerekiyor.

Dolunay mesajınız; yalnızlık, özgürlük, ben-biz konularını yeniden tanımlayın. Sizi esir eden olaylar, durumlar, kişiler değil düşünceleriniz.

KOVA

İş ve çalışma hayatınızda reform zamanı. Sizi heyecanlandırmayan bir iş yapıyorsanız ilerleme bekleyemezsiniz. İş ve çalışma hayatınızdaki baskıdan kurtulmak istiyorsanız gerçek arzularınızın peşinden koşmalısınız. Ait hissetmediğiniz her hangi bir alanda, mekanda mutlu ve başarılı olmayı bekleyemezsiniz. Tamamlayamadığınız işleri tamamlamak için harekete geçmelisiniz. Çünkü geleceğinizi maddi-manevi sağlam temeller üzerine oturtmak için önce eski hesapları kapatmak zorundasınız.

Dolunay mesajınız; iç sesine her zamankinden fazla kulak ver. Gelecekte hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsan bildiğini, hissettiğini görmezden gelme.

BALIK

Aşkta yol ayrımına gelenler olabileceği gibi yeni maceralara yelken açanlarda olacaktır. Yengeç dolunayı geleceğinizi etkileyecek değişiklikler yapmak için istekli hale getirebilir. İç ve dış dünyanızı sarsan (geçmişe dayanan) olaylar, kişiler ortaya çıkıp kafanızı karıştırabilir. Dahil olduğunuz gruplardaki pozisyonunuz, etkinliğiniz değişebilir. Riskli yatırımlardan kaçınmalı, harcamalarınızda dengeli olmaya gayret etmelisiniz.

Dolunay mesajınız; yaratımı başlat, kendin için yap, kendin için yaşa. Bunu başarabilirsen başkalarına da yararlı olabilirsin.

Gökyüzünü dinleyin.