8 Aralık 2022 İkizler burcunda dolunay ve burçlara etkileri

Evren bizimle daima iletişimdedir. İletişim biçimi değişir, bilgilerin niteliği-niceliği değişir ancak temas hep devam eder. Bazen katı, net ve sarsıcı bir dille bazende dolaylı ve anlaşılması güç mesajlar paylaşır bizimle. Astroloji evrenin sistematik iletişim yöntemlerinden sadece biridir. O sebeple her göksel olayı anlamak anlamlandırmak önemlidir.

İkizler dolunayı bilginin direk akacağına işaret etmektedir. Yani evren, yumuşatmadan, hafifletmeden herkesin anlaması gereken bir temas başlatacaktır. Bu yüksek voltaj, son zamanlarda yaşadığınız teknolojik cihaz problemlerinin, iletişim sorunlarının birçoğunun nedenidir. Zihnen zorlanmaktayız; uyayamayanlar, kendini ifade edemeyenler, konuşmaya gücü olmayanlar okumaya devam edin.
Zihnimizi en üst potansiyele ulaştırmak zorundayız. Ulaştırmalıyız ki evrenle eş frekansta olalım ve hayatımızda söz hakkımız olabilsin. Evrenle eş titreşimde olan çalıştığı dersin sınavındadır, tadını çıkara çıkara tamamlar sınavı. Diğerleri ise sorulan soruları bile anlayamadıklarından kopya dahi çekemeyenlerdir. Sınav hüsran, sonrası hüsran... İkizler dolunayı bir tür denklik sınavı niteliğindedir. Evrenle eş titreşime ulaşıp ulaşamadığımızı test edecektir. Eş titreşime ulaşabilmiş olanlar için ciddi bir arınma, hafifleme diğerleri için yoğun bir dönemin başladığını söyleyebiliriz. Biraz gayretle hepimiz bu sınavı verebiliriz.

Haberin Devamı

Hırpalanmış, kırgın, yorgun hatta biraz öfkeli hissetmekteyiz. Hırpalandık çünkü ne zaman sorumluluklarımızı, verdiğimiz sözleri yerine getirmek istesek görünmez bir el bizi durduruyor. Kırıldık çünkü elimizden geleni yapsak dahi istenen sonucu alamadık. Yorulduk çünkü sonuca ulaşsak bile tatmin olmadık. Yetersiz hissetmemize neden olan, cesaretimizi kıran olaylar yaşıyoruz. Öngöremediğimiz, öngörsek bile müdahale edemediğimiz olayların sonuçlarını yaşadığımız için kendimize kızgınız. Geçmişte yapabileceğimizin en iyisini yapamamış olduğumuz için bunların başımıza geldiğini düşünüyoruz. Kazanmamış olabiliriz ama kaybedende değiliz. Yapılması gereken belli; ezber boz, çok yönlü düşün, zihnin sınırlarını zorla.

Haberin Devamı

Anlamakta, kabul etmekte zorlandığınız çok çeşitli durumlar ve kişilerle karşılaşabilirsiniz. En çokta kendi duygularınızı anlamakta, kabullenmekte zorlanacaksınız. İkizler dolunayında başka bir zaman ve mekana ışınlanmış ya da bir ana hapsolup tekrar tekrar aynı şeyleri yaşıyor hissedebilirsiniz. Zaman, zihnin yarattığı bir yanılsamadır. Sorunlardan kaçmak için geçmişe veya geleceğe saklanıyorsunuz. Geçmişi iyileştirmek yada mutlu bir gelecek inşa etmek için bugünden kaçmamayı öğreneceğiz. Sahip olduğumuz tecrübe sayesinde daha sağlıklı kararlar alıp, uygulamaya koyabiliriz.

Fazla aceleci davranmanın, büyük planlar yapıp kendimizi zorlamanın bir anlamı yok. Bedenimizi ruhumuzu dinlemeli ve dinlendirmeliyiz. Aile, iş, arkadaş ilişkilerinde sakin ve dengeli davranmaya, tutamayacağımız sözler vermemeye özen gösterelim. Gerçekliğinden emin olmadığımız bilgilerin bizi yönetmesine kararlarımızı etkilemesine izin vermeyelim. Kısa seyahatler, küçük ticari girişimler, yeni eğitim fırsatları doğabilir, değerlendirin.

Haberin Devamı

Koç

Kendinize yeteceğinize, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğinize inanmak mı istiyorsunuz? Geçici çözümler, yakın çevrenizin sağladığı kaynaklar bunu garanti edemeyebilir. Temel inanç ve anlayışınız değişmedikçe bunu başaramazsınız, döngü tekrarlar durur. Korku ve endişelerden kurtulmanın tek yolu kendine güvenmektir. Eğitimlerinizi tamamlayın, seyahat planlarınızı hayata geçirin, küçük ticaret ve yatırımlar yapmayı deneyebilirsiniz. Kendinize biçtiğiniz rolden çıkmanız gerekiyor. Siz ne güçsüz, ne kurban ne de çaresizsiniz. Sadece konfor alanından çıkmaktan korkuyor olabilirsiniz. Olaylara daha uzaktan bakarsanız çıkış yolunu göreceksiniz. Olmaz, yapamam, şu olmalı, bu olmamalı demekten vaz geçtiğinizde özgürleşeceksiniz.

Boğa

Para hesabı yapmak zorunda kalamdan yaşamak ister misiniz? Para kazanmak, tasarruf etmek, yeni bir işe başlamak için gereken enerjiye sahipsiniz. Sizin eski hesapları kapatmak, haklarınızı geri almak için enerji harcamamanız gerekli. Eski borç ve alacakları kendinize dert etmeyin. Bundan sonraki girişimlerinizin sağlam ve gerçekçi olmasına, kontrollü harcamaya dikkat edin, yeterli. Kredi, miras, nafaka yoluyla kaynaklarınızın artması mümkün olabilir. Gizli saklı kapılar ardında yapılan hesapları duyup, öğrendikten sonra yeni bir rota belirleyebilirsiniz. Eski dost ve arkadaşlarınızın desteğini görebilirsiniz. Kendi arzularınızı merkeze aldığınız işlere yöneldikçe başarılı olabilirsiniz.

İkizler

Hayatınız tamamen değişsin ister misiniz? Uyusanız ve başka bir ülke de açsanız, keşke gözlerinizi. Dış görünüşünüzden yaşadığınız yere kadar her şey değişmiş olsa. O halde harekete geçme vakti geldi. Hiç kimse, hiç bir durum odağınızı kaybettirmemeli, size. Hedef belli sakin ve emin adımlarla yapmanız gerekenleri yapmaya devam edin. İkili ilişkilerde gerilimi tırmandırmamaya özen gösterin. Ortağınızın, eşinizin kariyeriniz, gelecek planlarınız hakkındaki görüşlerine kulak verin. İç sesinize hiç güvenmediğiniz kadar güvenebilirsiniz. Paraya hiç olmadığınız kadar yaklaşmış olabilirsiniz. Yakın çevrenize, kardeşlerinize, arkadaşlarınıza katkı sağladıkça büyüyeceksiniz.

Yengeç

İnsanların sizin hakkınızda neler düşündüğünü bilmek ister misiniz? Dolunayda pek çok kişinin gerçek düşüncelerini öğreneceksiniz. Kendinizi kandırdığınız veya kendinizden sakladığınız pek çok şeylede yüzleşeceksiniz. Dolunayda büyük kazanç elde edecek burçlardan biride sizsiniz. Kendinizi anladığınızda, kaybetmekten korkmamakta, elinizdekilerin kıymetini bilmekte kolaylaşır. Sağlık kontrollerinizi de sorumluluklarınızı da yerine getirin. Rüyalar yoluyla aldığınız mesajlara kulak verin. İş ve çalışma hayatında keskin ve gergin ifadelerden kaçının ancak isteklerinizi dile getirin. Çalışma arkadaşlarınızla empati kurabildiğiniz oranda işler yoluna girecektir. Hak, adalet, hukuka intikal etmiş konularla ilgili olumluı gelişmeler yaşanabilir.

Aslan

Gelecekte neler yaşayacağınızı şimdiden bilmek ister misiniz? Özellikle iş-meslek hayatınızı ilgilendiren konularda ciddi kararlar almanız gerekebilir. Gerçeklikten kopmaz, aşırı risk taşımayan işlere öncelik verirseniz güzel şeyler ortaya çıkabilir. Arkadaş toplantılarında, derneklerde, klüplerde bulunmaktan memnunsunuz ancak dinlenmeye de vakit ayırın. Aşk ve evlilik hayatınızda bazı dengeler değişebilir. Yeni durumların, aile içinde çocuklarınızla ilişkilerinizde gerginlik yaratmamasına dikkat edin. Eski borç-alacak mevzularının açılması, bu hesapların kapatılmasına yönelik adımlar atılması söz konusu olabilir. Aceleci davranmadan, endişelenmeden olanın hayrına inanarak yolunuza devam edin. Neşenizi kaybetmeyin,sonunda kazanan siz olacaksınız.

Başak

Beş yıl sonra nerede, ne şekilde, kiminle yaşamak istiyorsunuz? Yıl biterken önemli kararlar aldığınızı hatta bu kararları uygulamaya başladığınızı görmek çok güzel. Belli ki sosyal hayata dahil olmak, kariyer hayatınız için kolları sıvamak size iyi gelmiş. En iyiyi yapmak için en doğru zamanlardasınız. Köklerinize bağlı olmanız, ebeveynlerinizi düşünmeniz çok güzel ama siz onların hayatını yaşayamaz ve sorunlarını çözemezsiniz. Ancak siz kendi hayatınızı yaşarsanız anne-babanızı da mutlu edeceksiniz. Duygularınızdan, sorumluluklarınızdan, isteklerinizden, mutsuzluklarınızdan kaçmak için ailevi konulara sığınmadığınızdan emin olun. Özellikle evlilik beklentisi olan Başaklar için güzel gelişmeler yaşanabilir. Her şey istediğimiz gibi olmayabilir ancak olanın güzelliğini gördükçe mutlu olacağız.

Terazi

En son ne zaman hayal kurdunuz? Hayat değişiyor, zevkler değişiyor, koşullar değişiyor, insanlar değişiyor, doğrular değişiyor direnmeyin. Bildiğiniz yolda ilerlemekte ısrar ederek sorunlarınızdan kurtulamazsınız. Mutluluğu hep erteledeğinizi fark edebilidiniz mi? Bu olsun, şundan sonra, falan tarihte diye diye hayatı kaçırmayın. Bildiğin, öğrendiğin, şimdiye kadar devam ettirdiğin yol en iyi yol olmayabilir. Şu an sahip olduklarınız, şimdi yanınızda olanlar sizi mutlu etmeye yetmeli. Sağlık, beslenme, spor gibi günlük hayata dair konularda yeni rutinler geliştirin. Yakın çevre, arkadaşlar, kardeşlerle daha fazla vakit geçirin. Yeni bir şeyler öğrenmek, yeni yerler keşfetmek enerjinizi tazeleyecektir. Kalbinizi sevgiye açın, geçmiş geçmişte kalsın. Kalbinizin, ruhunuzun sevmeye, sevilmeye ihtiyacı var.

Akrep

Sabırlı, güçlü, kararlı, istikrarlı ancak değişime açık bir Akrep misiniz? Eğer cevabınız evet ise mutlu bir dolunay geçireceksiniz. Maddi-manevi eksiklerinizi kendiliğinden ve kolaylıkla tamamlayabileceğiniz eşsiz bir dönemdesiniz. Ben çalışmalıyım, kazanmalıyım, başarmalıyım demekten vaz geçip iş ve sorumluluğu paylaşmayı öğrenenlerin ödüllendirildiği bir dönemdeyiz. Siz hayat boyu güç ve parayı paylaşırken değil, iş ve sorumlulukları paylaşırken sorun yaşadınız. Kontrolü elde tutup hatayı en aza indirgemek istemiş olabilirsiniz. Artık iyiyide kötüyüde kolayı da zoruda paylaşmayı öğrendiniz. Tamda bu sebeple neşe ve keyifle çalışıp, zenginleşebilirsiniz. Tatile, eğlenceye vakit ayırmak size iyi gelecektir. Aşkta sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Bazen çok bilen değil çok seven kazanır.

Yay

Yeni bir ilişki yada ortaklık sizi nereye taşıyabilir? Başlayan ilişkileriniz, ortaklıklarınız neden devam edemedi? Adil paylaşıma çok dikkat ettiğiniz halde, neden sürdüremediniz? Özgürlüğünüzün kısıtlanması ihtimaline bile tahammülünüz yok. Bu sebeple başlayan ikili ilişkileri sabote etmiş olabilirsiniz. Tüm dengelerin değiştiği bu günlerde, sizde kalıcılığı olan duygusal ve ticari işbirliklerinde başarı gösterebilirsiniz. Öfkelenmemeye gayret edin, akış sizi olmanız gereken yere götürecektir. Dış görünüşünüze daha fazla özen göstermek, spor ve diyete devam etmek mental sağlığınızı destekleyebilir. Burası benim yuvam, bu benim işim demeye başlayacağınız ve bundan büyük haz alacağınız bir sürece girdiniz. Geleceğiniz için adanmışlıkla çalışmaya başlamak için uygun bir dönemdesiniz.

Oğlak

Çalışma hayatı size neler öğretti? Hayatta düzen, disiplin, sorumluluk, üretkenlik dışında şeylerde olduğunu öğrenmiş olmalısınız. Günlük rutinleri sürdürmek konusunda hep iyiydiniz. Ancak ruhunuzun farklı arzuları olduğuyla, farklı maddi-manevi beklentileriniz olduğuyla yüzleşmiş olabilirsiniz. İş hayatını bu kadar öne çıkarma sebebinizi hiç düşündünüz mü? Duygusal ihtiyaclarınızı görmezden gelebilmek için çalışma hayatına ihtiyacınız var. Oysa sizden insansınız ve elbette zaaflarınız ve korkularınız var. Kardeşlerinizle yakın çevrenizle ilişkilerinizde dengeler değişebilir. Kısa seyahatler, eğitimleri tamamlamak size iyi gelecektir. Yakın çevrenizin desteğiyle bambaşka bir yolda yürümeye başlayacaksınız.

Kova

Yeniden doğmak için neye ihtiyacınız var? Yaratım, üretim konusunda altın çağınızı yaşıyor olabilirsiniz. Seyahatler, hobilere zaman ayırmak, çocuklarla vakit geçirmek ruhunuzu besleyecektir. Aşk hayatınız hareketlenebilir. Arkadaş çevrenizin genişlemesi, farklı sosyal gruplara dahil olmak iş-para konusunda farklı kapılar açılmasını sağlayacaktır. Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirirken risk faktörünü gözden kaçırmamaya özen gösterin. Siz fiziki çabayla değil, akılla, orjinal düşüncelerle para kazananlardan olmalısınız. Neşe ve coşkusunu kaybetmeden kendini gerçekleştiren Kova, maddi hayatında devrim yapabilir. Özgün ve özgür adımlarınız sizi başarı, kazanç, ışıltı ve alkışa götürecektir.

Balık

Kendinizi nereye ait hissediyorsunuz? Aile ve aidiyet konusu sizin için her zaman önemli bir sınav konusuydu. Ailesi, yuvası için emek harcayan Balıklar emeklerinin karşılığını almaya başlayıp; mutlu bir aile, güzel bir ev, gerçek bir yuva sahibi oldular. Sorumluluktan kaçınanlar ise herşeye sil baştan başlamak zorunda kalabilir. Toplumsal imajımı koruyayım derken sevdiklerinizi ihmal etmeyin. İş-meslek alanında yeni projeler gelebilir, terfi imkanları söz konusu olabilir. Uzman görüşü almadan yatırım yapmayı aklınızdan geçirmeyin. Genel sağlık kontrollerinizi ertelemeyin, beslenme, spor konusuna hassasiyet gösterin. Kaybetme korkusuyla aceleci davranmadığınız, agresif tutumlar sergilemediğiniz sürece işler yolunda gidecektir.