Sağlık Ateşli Çocuğun Titremesi Normal Mi? Ateş Çıkarken Görülen Belirtiler Nelerdir?

Ateşli Çocuğun Titremesi Normal Mi? Ateş Çıkarken Görülen Belirtiler Nelerdir?

09.03.2021 - 16:38 | Son Güncellenme:

Çocuklarda ateş görülmesi ebeveynleri en çok endişeye sürükleyen unsurların başında gelmektedir. Ayrıca uzun süreli yüksek ateş çocuklar için ciddi bir tehlike oluşturabilmektedir. Bu bakımdan önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için Ateşli çocuğun titremesi normal mi? Ateş çıkarken görülen belirtiler nelerdir şeklinde belirlenmiş olan konuları tüm detayları ile derledik.

Ateşli Çocuğun Titremesi Normal Mi Ateş Çıkarken Görülen Belirtiler Nelerdir

 Çocuklarda görülen ateş, çoğunlukla viral hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı ateş bu hastalıkların en önemli bulgusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Isının yükselmesi, vücudun bağışıklık sisteminin organizmalar ile savaşım süreciyle alakalıdır.

Haberin Devamı

 Ateşli Çocuğun Titremesi Normal mi?

 Bir hastalık belirtisi olan ateş ile alakalı olarak özellikle de ebeveynler tarafından çok fazla sorulan sorulardan biri de ateşli çocuğun titremesi normal mi sorusu olmaktadır. Bu sorunun yanıtı kısa ve nettir. Evet, ateşli titremesi son derece normal olan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Ateşli çocuğa giydirilen kalın giysiler, çocukta görülen ateşin daha da yükselmesine sebep olur. Bundan dolayı bu durumdaki çocuğa kalın giysiler giydirmekten kaçınmak ve üzeri üşüdüğü gerekçesiyle kesinlikle örtmek çok hatalı bir tutumdur. Eğer ateşi yükselen çocuk titriyorsa, bir çarşafla sarılabilir.

 Çocukta görülen ateşin, 39ºC’nin üzerine çıkması durumunda ısıyı hızla düşürmenin yolu bu durumdaki çocuğu ılık duşa sokmaktır. Ayrıca ateş düşürücü parasetamol ilaç, 4-6 saatte bir verilmek suretiyle kullanılabilir.

Haberin Devamı

 Ateş Çıkarken Görülen Belirtiler Nelerdir?

 Yüksek ateşin en önemli belirtisi vücut ısısının normal değer aralığının oldukça çok üzerine çıkması olmaktadır. Normal koşullarda insanlar için ortalama vücut ısısı 37 C civarında olup, bu değerin biraz altı yahut üzerinde de olabilmektedir.

 Bir çocukta yüksek ateş görülmesinde esasında neyin yol açtığına bağlı olarak aynı zamanda bir takım ek belirti ve semptomların görülmesi söz konusu olabilmektedir. Çocukta yüksek ateşin diğer belirtileri arasında kendisini gösteren belirtiler aşağıdaki gibi kendisini gösterebilir. Bunlar:

 - Dehidrasyon yani susuzluk durumunun söz konusu olması.

 - Sinirlilik

 - Üşüme

 - Titreme

 - İştah kaybı

 - Baş ağrısı

 - Kalp atışlarında hızlanma görülmesi

 - Terleme.

 - Kas ağrısı

 - Halsizlik ve yorgunluk hissi

Yazarlar