Yaşam AVATAR’I İZLERKEN ÖLDÜ

AVATAR’I İZLERKEN ÖLDÜ

20.01.2010 - 00:44 | Son Güncellenme:

Tayvan’da yüksek tansiyon şikâyeti olan bir adam, gişe rekorları kıran 3 boyutlu film Avatar’ı izlerken beyin kanaması geçirerek öldü

AVATAR’I İZLERKEN ÖLDÜ

İZLERKEN FENALAŞTI
TAYVAN’DA yüksek tansiyon şikâyeti olan bir adam, James Cameron’ın dünya çapında gişe rekorları kıran 3 boyutlu filmi Avatar’ı izlerken beyin kanaması geçirerek öldü. İsmi Kuo (42) olarak açıklanan adam, yaklaşık 2 hafta önce ‘Avatar’ı izlerken fenalaştı. Bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan Kuo’nun beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. 11 gün sonra ölen Kuo’nun doktorlarından Peng Chin-Chih, “Bu durum, filmi izlerken aşırı derecede heyecanlanmasından kaynaklanmış olabilir” dedi. Daha önce 3 boyutlu filmlerin baş ağrısı, mide bulantısı ve bulanık görme şikâyetlerine yol açtığı iddia edilmişti. Ancak Tayvan’daki olayın Avatar’la ilişkilendirilen ilk ölüm vakası olduğu belirtiliyor.

ÇİN’DEN KISMİ YASAK!
AVATAR’IN Çin’deki gösterimlerine ise kısıtlama geldi. Dağıtımcı firma China Film Group, sansür kurulunun isteğiyle filmi 23 Ocak günü iki boyutlu salonlardan çekiyor. Avatar, şubata kadar 3D gösterimlerine devam edebilecek. Ama 3D salon sayısı az olduğu için filme kısmi yasak gelmiş oluyor. Sansür kurulunun bu kararı almasındaki en önemli gerekçe, yerel filmlere yer açmak. Hong Kong’un Apple Daily adlı gazetesinin haberinde yer alan diğer gerekçe ise filmin ‘sivillerde huzursuzluk’ yaratması ihtimalinin sansür kurulunu rahatsız etmesi. Haberde, filmdeki toprakları işgal edilen yerli halk Na’viler ile Çin’de topraklarını gayrimenkul komisyoncularına kaptıran insanlar arasındaki paralelliklere dikkat çekiliyor.

Yazarlar