Sağlık Ayak Kırığı Nasıl Çabuk İyileşir? Kemik Kırıklarını Hızlı Geçirme Yöntemleri...

Ayak Kırığı Nasıl Çabuk İyileşir? Kemik Kırıklarını Hızlı Geçirme Yöntemleri...

09.09.2021 - 17:05 | Son Güncellenme:

Hastalık ya da kaza neticesinde sakat kalmak, yaralanmak herkesin başına gelebilecek bir olaydır. Nitekim en sık meydana gelen yaralanmalardan birisi de kırık ve kemik çatlaklarıdır. Ayak kırıkları da çok acı veren ve uzun bir iyileşme süreci gerektiren kemik yaralanmalarıdır. İşte ilgiyle okuyacağınız ayak kırığı, kemik kırıklarını hızlı iyileştirme, geçirme yöntemleri ve yararlı bilgileri sizler için derledik.

Ayak Kırığı Nasıl Çabuk İyileşir Kemik Kırıklarını Hızlı Geçirme Yöntemleri...

Kemik kırıkları çok acı veren ve iyileşmesi kolay olmayan yaralanmalardır. Ayak kırığının ve kemik kırıklarının hızlıca iyileştirmenin yöntemleri hakkında faydalı bilgileri bu yazıda bulacaksınız.

Haberin Devamı

Ayak Kırığı Nasıl Çabuk İyileşir?

Her insanın başına gelebilecek yaralanmalardan birisi de kırıklardır. Tıp biliminde kırık kemik dokusu ile ilgilidir. Kırık, kemik dokusuna içten ya da dıştan etki edecek kuvvetlerle kemik dokusunda meydana gelen ayrılmaya ya da bu nedenle kemiğin anatomik bütünlüğünün ve devamlılığının bozulmasına denir.

Kırık, sadece kemikte değil kemiğin etrafındaki kaslar, tendonlar ve deri gibi komşu organlarda da yaralanmaya sebep olabilecektir. Kırık, tıpta ortopedi ve travmatolojinin alanına girmektedir. Ayak kırıkları da kırıklar arasında en fazla görülen yaralanmalardandır.

 Ayak kırıklarının ise birçok tipi vardır.

Bunlardan bazıları; Jones kırıkları, sporcu ayak kırıkları ya da küçük ayak parmağı etrafında oluşan bale dansçılarında sıklıkla oluşabilen ayak kıtıkları gibidir. Ayak kırığı durumunda derhal bir ortopedi uzmanı ya da kliniğine başvurmak zorunludur. Ayak kırığı için genellikle ameliyat sıklıkla uygulanan bir yöntem değildir. Doktor her vaka için uygun tedaviyi belirleyecektir.

Haberin Devamı

Kemik Kırıklarını Hızlı Geçirme Yöntemleri

Ayak kemik kırıklarında iyileşmeye katkı verecek bazı hızlı geçirme yöntemleri şöyledir:

Ayağın üstüne basılmamalıdır.

Doktorun önerdiği istirahat süresine mutlaka uyulmalıdır.

Şişliği azaltmak için buz torbası uygulanmalıdır.

Sert tabanlı, ortopedik ayakkabı ve terlik giyin.

Kemik kırığı iyileşme süresi oldukça uzundur ortalama 6 hafta gibi süreler alır. Temel kural burada iyileşene kadar hareket edilmemesi, ayak kısmına yük bindirilmemesidir.





Yazarlar