Sağlık Ayak Serçe Parmağı Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Ayak Serçe Parmağı Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

12.09.2021 - 13:02 | Son Güncellenme:

Ayak serçe parmağı ağrısı pek çok kişinin yaşayabildiği bir ortopedik ağrılardandır. Ayak serçe parmağında ağrı hisseden kişiler doktora gitmeden önce internet üzerinden bu ağrının kaynağını ve bu ağrının nedenlerini araştırmaktadırlar. Ayak serçe parmağı ağrısı pek çok nedenden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Bunun için de bir takım tedavi metotları vardır. Peki, ayak serçe parmağı ağrısı nedenleri nelerdir? Hangi nedenler bu ağrıyı tetikler? İşte ayak serçe parmağı ağrısı nedenleri ile ilgili tüm bilgiler.

Ayak Serçe Parmağı Ağrısı Nedenleri Nelerdir

 

 Ayak serçe parmağı ağrıları bir takım romatizmal hastalıklar kaynaklı da ortaya çıkabilmektedir. Ayak serçe parmağı ağrısı olan kişiler mutlaka en yakın zamanda doktora görünmelidir.

Haberin Devamı

 

 Ayak Serçe Parmağı Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

 

 1) Romatizma

 Romatizma hastalıkları özellikle dayanılmaz ağrılara sebebiyet verebilmektedir. Ayakta romatizmal hastalıklar söz konusu olduğu durumlarda ayak serçe parmağı da ağrı ile kendini göstermektedir. Ayak serçe parmağı ağrısı şikayeti yaşayan kişilere doktor tarafından ilk olarak romatizma araştırması yapılmaktadır.

 

 2) Travma Çarpma

 Ayak serçe parmağı sık sık olarak evlerde eşya köşelerine çarpmaktadır. Bunun sonucunda da ayak serçe parmağında dayanılmaz ağrılar söz konusu olabilir. Ayak serçe parmağı ağrılarının yaygın nedeni olarak travma ve çarpma olarak bilinmektedir. Travma ve çarpmaya bağlı olarak gün boyunca ağrılar söz konusu olabilir. 

Haberin Devamı

 

 3) Düz Taban

 Düz tabanlık da yine ayaklarda ve ayak serçe parmağında ağrıya neden olabilmektedir. Düz tabanlığın tedavisi ile birlikte ayak serçe parmağı ağrısı da geçer. 

 

Yazarlar