Sağlık Ayak Terlemesi Neden Olur, Nasıl Önlenir? Ayak Terlemesi İçin Ne Yapmalı, Nasıl Geçer?

Ayak Terlemesi Neden Olur, Nasıl Önlenir? Ayak Terlemesi İçin Ne Yapmalı, Nasıl Geçer?

07.09.2021 - 14:07 | Son Güncellenme:

Terleme durumları insanları çok rahatsız edebiliyor. Özellikle ayak bölgesinde oluşan ayak terlemeleri insanların zor bir süreç yaşamasına neden oluyor. Ayak terlemesinin neden olduğu merak edilerek internet üzerinde pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Ayak terlemesi neden olur, nasıl önlenir? Ayak terlemesi için ne yapmalı, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ayak Terlemesi Neden Olur, Nasıl Önlenir Ayak Terlemesi İçin Ne Yapmalı, Nasıl Geçer

Ayak terlemesi, pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilen bir sağlık sorunudur.

Haberin Devamı

Ayak Terlemesi Neden Olur? Nasıl Önlenir?

Ayak terlemesi genellikle 100 kişiden 4-5 kişide görülebiliyor. Bazen gündelik hayatta ayak terlemeleriyle karşı karşıya kalınıyor. Bazı insanlar bu durumdan oldukça fazla etkileniyor ve sosyal ilişkilerinde büyük sorunlar yaşayabiliyor. Ayak terlemesine neden olan faktörler bu kişiler tarafından araştırılıyor.

Ayak terlemelerinin belirli bir seviyesi bulunur. Bu terleme seviyeleri her insan farklı şekilde görülür. Aşırı bir şekilde ayak terlemesi yaşayan kişiler, ayak tabanında daha çok terleme yaşar. Sadece ayaklarda değil ellerde ve koltuk altlarında da terlemeler görülebilir. Çok fazla ayak terlemesi kişilerin günlük hayatını etkileyebiliyor ve yaşam kalitesini oldukça düşürebiliyor. İş hayatında ve sosyal ortamlarda kişileri zor duruma sokabiliyor.

Haberin Devamı

Aşırı şekilde etki gösteren ayak terlemesine plantar hiperhidroz ismi veriliyor. Her insanın ayağı terler, fakat bu terlemenin çok olduğu durumlarda çok büyük sorunlar yaşanır. Ayakların çok fazla terlemesinin bazı nedenleri vardır. Bütün gün ayakta duran, spor yapan ve ergenlik döneminde olan kişilerde ayak terlemesi daha çok görülüyor. Ayak terlemesi sorunuyla karşı karşıya kalan kişiler bu durumda neler yapabileceğini araştırıyor.

 Ayak Terlemesi İçin Ne Yapmalı? Nasıl Geçer?

 Ayak terlemesi yaşayan kişiler bu durumdan kurtulmak için, bazı tedavi yöntemlerine başvuruyor. Ayak terlemesi şikayeti olan kişiler nasıl bir yol izleyeceği konusunda çaresiz kalabiliyor ve endişe içine girebiliyor. Ayakları çok terleyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Bu detaylar ayak kokularını azaltmak veya ortadan kaldırmak için çok önemlidir. Merak edilen detaylar şu şekildedir;

 

  • Ayak hijyeni
  • Ayakların anti bakteriyel sabunlarla yıkanması
  • Krem kullanmak
  • Ayak tozu kullanmak
  • Çorap giymek
  • Kaliteli ayakkabılar giymek
  • Yaz aylarında terlik kullanmak
Yazarlar